Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ρούμπιν Καζάν – Ολυμπιακός (Τρίτη 14/02 13:00 ΑΝΤ1)

- Advertisement -

Στη μάχη του Europa League ρίχνεται σήμερα ο Ολυμπιακός με αντίπαλο την Ρούμπιν Καζάν…

Οι «ερυθρόλευκοι» καλούνται να ξεπεράσουν όχι μόνο την αγωνιστική δύναμη της ρωσικής ομάδας αλλά και τις πολικές θερμοκρασίες που επικρατούν στη Μόσχα και υποχρέωσαν τους υπεύθυνους στην αλλαγή της ώρας έναρξης του αγώνα μεταφέροντάς την –τελικά- στη μια το μεσημέρι.

Οι καιρικές συνθήκες
Μετά από αλλεπάλληλες αλλαγές, η ώρα έναρξης του αγώνα ορίστηκε από την UEFA στη μία το μεσημέρι (13:00), δηλαδή, σε ένα χρονικό σημείο της ημέρας, που οι υπεύθυνοι πιστεύουν ότι η θερμοκρασία θα είναι στα καλύτερα επίπεδα από αυτά που εκτιμάται ότι θα κυμανθεί την Τρίτη.

Βάσει των κανονισμών της UEFA, κάθε παιχνίδι διεξάγεται μέχρι τους -15 βαθμούς Κελσίου. Το μεσημέρι, λοιπόν, εάν η θερμοκρασία είναι υψηλότερη από το όριο των -15οC τότε η αναμέτρηση θα πραγματοποιηθεί κανονικά. Στην άλλη περίπτωση οι δύο προπονητές θα κληθούν να απαντήσουν εάν θέλουν να πραγματοποιηθεί ή όχι το παιχνίδι.

Ο αγωνιστικός χώρος
Παρά τις θερμοκρασίες ο αγωνιστικός χώρος δεν θα είναι σε κακή κατάσταση. Ο 7ης γενιάς χλοοτάπητας αλλά και τα ειδικά μηχανήματα θέρμανσής του, στο «Λουζνίκι» δουλεύουν κανονικά έτσι ώστε ο αγωνιστικός χώρος να μην είναι επηρεασμένος, ή έστω να είναι όσο το δυνατόν λιγότερο επηρεασμένος από το ψύχος και τον πάγο.

Και στην προπόνηση που έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας, οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού δεν διαμαρτυρήθηκαν για την κατάστασή του. Ίσα-ίσα που δήλωναν ικανοποιημένοι από την κατάσταση στην οποία βρίσκεται.

Για την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου αλλά και τις καιρικές συνθήκες μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6 και ο Κώστας Καραπαπάς, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι θα είναι σε καλή κατάσταση.

Οι δηλώσεις
Εκτός από το πολικό ψύχος οι δύο προπονητές μίλησαν αρκετά και για το αγωνιστικό κομμάτι. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος θέλει να γίνει το παιχνίδι, χαρακτήρισε την Ρουμπιν Καζάν, μια ομάδα καλή επιθετικά κάτι που πρέπει να προσέξουν οι παίκτες του.

Από την άλλη πλευρά ο Μπερντίγιεφ, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι δεν θα δεχθεί να διεξαχθεί το παιχνίδι εάν η θερμοκρασία είναι χαμηλότερη από τους -15οC, έπλεξε το εγκώμιο του Ολυμπιακού. Μάλιστα, όταν ερωτήθηκε για το στοιχείο που του αρέσει περισσότερο στον Ολυμπιακό, είπε χαρακτηριστικά: «Μου αρέσουν όλα».

Φυσικά δεν παρέλειψε να ξεκαθαρίσει ότι στόχος της ομάδας του είναι να περάσει στην επόμενη φάση.

Οι σκέψεις του Βαλβέρδε
Μπορεί ο Μανιάτης και ο Μιραλάς να είναι σε θέση να παίξουν αλλά κάτι τέτοιο δεν πρέπει να θεωρηθεί βέβαιο.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε επεσήμανε ότι θα επιλέξει τους πιο δυνατούς, άρα έστω η υποψία υποτροπής στα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στους δύο παίκτες κατά τη διάρκεια του αγώνα με την ΑΕΚ, μπορεί να τους στερήσει και την παρουσία τους στην 11άδα.

Ποια θα είναι αυτή; Έχοντας ως δεδομένη την απουσία του Αβραάμ Παπαδόπουλου αλλά και τις καλές εμφανίσεις του Ολυμπιακού με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ καταλήγουμε στα εξής…

Ο Μέγιερι θα είναι κάτω από την εστία. Στο κέντρο της άμυνας οι Μέλμπεργκ και Μαρκάνο. Ο Χολέμπας θα πάρει θέση βασικού για το αριστερό άκρο μετά από χρονικό διάστημα.

Στο δεξί άκρο, Τοροσίδης και Μοντέστο διεκδικούν τη θέση. Στην περίπτωση που ο Έλληνας διεθνής κερδίζει τη μάχη, δεν αποκλείεται ο Κορσικανός να μετατεθεί στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Εκεί με τον Μανιάτη θα διεκδικήσουν τη θέση του δεύτερου αμυντικού χαφ, μετά τον Ορμπάιθ. Δεν πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ο Ισπανός να επιλέξει ένα σχήμα χωρίς τον Ιμπαγάσα, επιλέγοντας τον Φουστέρ που θα δώσει περισσότερο τρέξιμο, ή έστω με τρια αμυντικά χαφ.

Στην κορυφή της επίθεσης θα είναι ο Τζεμπούρ. Ο Καζίμ πιθανότατα θα πάρει θέση στο ένα άκρο και, πιθανότατα, ο Μιραλάς στο άλλο.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog