Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το πραγματικό μυστικό πίσω από την μπλε οικογένεια

- Advertisement -

Σε ένα απομονωμένο χωριό, στα Απαλλάχεια Όρη στις αρχές του 19ου αιώνα έζησε μια ξεχωριστή οικογένεια έζησε. Ποιο ήταν το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τους; Τα παιδιά της οικογένειας ήταν μπλε!…

Η ιστορία ξεκίνησε κάπως έτσι. Ο Γάλλος Martin Fugate ερωτεύτηκε και παντρεύτηκε την Elizabeth, μία κοκκινομάλλα γυναίκα με χλωμή επιδερμίδα.

Οι δυό τους όμως όταν ενώθηκαν δημιούργησαν μια γενετική μετάλλαξη που είχε ως αποτέλεσμα τα παιδιά τους να γεννηθούν με μπλε απόχρωση!
Η πάθηση αυτή είναι γνωστή ως μεθαιμοσφαιριναιμία (γνωστή και ως met-H). Προκαλεί την λιγοστή συγκέντρωση οξυγόνου στο αίμα με συνέπεια το αίμα να είναι πιο σκούρο από εαυτό που βλέπουμε στις φλέβες των ανθρώπων.
Οι συγχωριανοί τους τους θεωρούσαν αγγέλους και φοβόντουσαν να τους πλησιάσουν και να τους συναναστραφούν.
Η οικογένεια του Fugate ζούσε απομακρυσμένη και παντρεύονταν με γειτονική οικογένεια με αποτέλεσμα το γονίδιο met-H να διαιωνιστεί χωρίς όμως να παρουσιάσουν άλλο πρόβλημα στην υγεία τους αφού όλοι κατάφεραν να ζήσουν για τουλάχιστον 80 χρόνια.
Το 1958, ένας απόγονος με μπλε δέρμα, ο Luke Combs, μετέφερε τη γυναίκα του στο νοσοκομείο στο Κεντάκι για ένα δικό της πρόβλημα υγείας. εντούτοις οι γιατροί επικεντρώθηκαν στο δικό του πρόβλημα και όταν ο γιατρός Madison Cawein ερεύνησε διεξοδικά το περιστατικό αυτό βρήκε και τη θεραπεία: το “μπλε” άτομο έπρεπε να πίνει καθημερινά ένα μπλε σκεύασμα, το οποίο μετατρέπει το χρώμα του αίματος από μπλε σε κόκκινο.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog