Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Κόρινθος:Όλη η πόλη μια γιορτή!

- Advertisement -

Διεξήχθη με επιτυχία το Σάββατο, 25/02/2012, στο κέντρο της πόλης το αποκριάτικο ξεφάντωμα, που διοργάνωσε ο Δήμος Κορινθίων, με τη συμμετοχή Φορέων, Συλλόγων και μεγάλο πλήθος πολιτών, τόσο ντόπιων όσο και επισκεπτών…

Η ηλιόλουστη ημέρα βοήθησε τους συμπολίτες μας να ξεφαντώσουν και να ξεφύγουν για λίγο από την καθημερινότητα, συμμετέχοντας σε διάφορα events, που είχαν ως επίκεντρο τα παιδιά αλλά και τους μεγάλους.

Ετσι οι μικροί μας φίλοι παρέα με τους ειδικούς, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν ιστορίες και μύθους για τον χαρταετό και τις σαΐτες, να τους ζωγραφίσουν και να έχουν την χαρά να πετάξουν τις σαΐτες με την βοήθεια του Σώματος Ελλήνων οδηγών. Επίσης συμμετείχαν στην κατασκευή μασκών και όσοι επιθυμούσαν έκαναν face painting στα πρόσωπά τους με την συνδρομή των υπευθύνων εικαστικών του δήμου μας.

Επιπλέον μια ομάδα συνδημοτών μας, πραγματοποίησαν ποδηλατικό γύρο μασκέ με σφυρίχτρες στην Κόρινθο, όπου αφού ξεκίνησαν την διαδρομή τους από την Γ. Παπανδρέου, πέρασαν από την Εθνικής Αντίστασης και τερμάτισαν μπροστά στο Δημαρχείο της πόλης.

«Όλη η πόλη έγινε μια γιορτή» στους πεζόδρομους του κέντρου, με πολύ μουσική και τραγούδι από Συλλόγους όπως η «Μικρασιατική Στέγη Κορίνθου», η «Ρέα», «Ο Φοίβος», χορωδίες όπως η «Πολύμνια», Καλλιτέχνες όπως ο Νίκος Τουλιάτος και Ομάδες κρουστών, τυμπανιστών και χορευτικών παραστάσεων Latin.

Τα αποκριάτικα δρώμενα συνεχίστηκαν έως αργά το απόγευμα και η γιορτή στο τέλος κορυφώθηκε με το κάψιμο του Καρνάβαλου και όλοι οι συμμετέχοντες, μετά την φετινή επιτυχία, ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά.

Απο το γραφείο τύπου

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog