Με το σημαντικό έργο του Verdi «Ernani» ΣΤΙΣ 10 Μαρτίου,
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «The Met: Live in HD»…


Ο Δήμος ΛουτρακίουΑγίων Θεοδώρων σε συνεργασία με τον Όμιλο ΑNTENNA συνεχίζουν τις πετυχημένες παραστάσεις της παγκοσμίου φήμης όπερας με το αριστουργηματικό έργο του Verdi «Ernani»
που μεταδίδεται από τη METROPOLITAN OPERA ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ το Σάββατο στις 10 ΜΑΡΤΙΟΥ και ώρα 19:55 στο «Αλεξάνδρειο» Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου.

Η Angela Meade ως «Elvira» πρωταγωνιστεί σένα από τα πρώτα μεγάλα έργα του Verdi. Ο Μarcello Giordani ως «Ernani» είναι ο αταίριαστος εραστής της και οι κορυφαίοι ερμηνευτές: Dmitri Hvorostovsky (Don Carlo) και Ferruccio Furlanetto (De Silva), συμπληρώνουν το cast. Διεύθυνση Ορχήστρας: Marco Armiliato.

Η όπερα μας μεταφέρει στην Ισπανία του 1519. Ο Δον Ζουάν του Aragon έχει χάσει τον τίτλο και τον πλούτο του κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου. Αλλάζοντας όνομα και ως Ernani πλέον, γίνεται επικεφαλής μιας ομάδας φυγόδικων στα βουνά. Εκεί, αποκαλύπτει στους άνδρες του τον ερωτά του για την Elvira και μοιράζεται μαζί τους παράτολμο σχέδιό του: να τη σώσει από τον επικείμενο, υποχρεωτικό γάμο με τον ηλικιωμένο θείο της, Don Ruy Gomez de Silva. Οι άνδρες του Ernani που διψάνε για δράση, ξεκινούν μαζί του για το κάστρο της Elvira