Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Αντισεισμικοί “αερόσακοι” για σπίτια και κτίρια

- Advertisement -

Μία συσκευή προστασίας των κτιρίων από τους ισχυρούς σεισμούς παρουσίασε στο κοινό ιαπωνική εταιρεία, υποσχόμενη ασφάλεια, διάρκεια και οικονομία σε σχέση με άλλες αντισεισμικές μεθόδους…

Η Air Danshin Systems Inc. παρουσίασε στο κοινό μία κατασκευή από πελώριους “αερόσακους” που ενεργοποιούνται με τη δόνηση και “επιπλέουν” κατά τη διάρκειά της, απορροφώντας τους κραδασμούς.

Η εταιρεία έχει ήδη τοποθετήσει την κατασκευή σε περίπου εκατό σπίτια σε όλη την Κίνα.

Όταν σημειώνεται σεισμός, αισθητήρες αναγνωρίζουν την κίνηση και ενεργοποιούν το σύστημα, μέσα σε ένα μόλις δευτερόλεπτο.

Ο αέρας που διοχετεύεται στους “σάκους” σηκώνει το κτίριο από τα θεμέλιά του, μη επιτρέποντας τον σεισμό να το “αγγίξει”, για όσο διαρκεί η δόνηση.

Μία βαλβίδα εγγυάται την σταθερότητα της ποσότητας αέρα, που θα περάσει στους “σάκους” ώστε να παραμείνουν σταθεροί μέχρι τη λήξη του συναγερμού.

Δοκιμές του συστήματος είχαν εντυπωσιακά αποτελέσματα, αφού για αρκετά δευτερόλεπτα, τα σπίτια στα οποία δοκιμάστηκε, δεν έπαθαν το παραμικρό.

Μόλις η τεχνητή σεισμική δόνηση ολοκληρώθηκε, οι “αερόσακοι” ξεφούσκωσαν σταδιακά και τα σπίτια επανήλθαν στη θέση τους και πάνω στα θεμέλιά τους.

Όπως είπε μάλιστα εκπρόσωπος της εταιρείας, με κόστος 23.375 λίρες κατά μέσο όρο και ανάλογα με το μέγεθος του κτιρίου, η εν λόγω συσκευή είναι πολύ πιο συμφέρουσα, από άλλες αντισεισμικές μεθόδους.

Δείτε το βίντεο της airdanshin.jp



*nooz

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog