Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Μπράβο ρε ΑΠΟΕΛ (ΑΡΑ)

- Advertisement -

Αυτή η ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ που λέγεται ΑΠΟΕΛ συνεχίζει να τρελαίνει κόσμο, καθώς πήρε μια μεγαλειώδη πρόκριση στους 8 του Champions League, αποκλείοντας τη Λιόν στο ΓΣΠ στη διαδικασία των πέναλτι…

 Ο Μαντούκα έκανε το 1-0 στο 8` ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα στο Ζερλάν και στα πέναλτι ένας ΜΕΓΑΛΟΣ Σάκης Χιώτης απέκρουσε δύο πέναλτι (4-3 σκορ) στέλνοντας τον ΑΠΟΕΛ στα προημιτελικά!!
Γκοοοοοοοοοοολ!!
Ονειρώδες ήταν το ξεκίνημα για τον ΑΠΟΕΛ, καθώς μόλις στο 8` ο Μπίδης βρήκε τον Μαντούκα που με συρτό πλασέ από τη μικρή περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Γιορίς, προκαλώντας ντελίριο στην εξέδρα!
Στη συνέχεια, οι γηπεδούχοι οπισθοχώρησαν, οργανωμένα και προσπαθούσαν να βγάλουν αντεπιθέσεις, ενώ με τη σειρά της η Λιόν βγήκε μπροστά, κυρίως από τα δεξιά, αλλά φαινόταν πως είχε προβλήματα στην άμυνα. Πάντως, στο 25` ο Χιώτης απέκρουσε δύσκολα το φάουλ του Έντερσον, ενώ η κεφαλιά του τελευταίου στο 39` πέρασε λίγο άουτ. Ο ΑΠΟΕΛ ήταν επικίνδυνος στην κόντρα, αλλά δυσκολευόταν να κρατήσει μπάλα, βγάζοντας το ημίχρονο με το 1-0…
Σαν τη γάτα με το ποντίκι…
Ματς για γερά νεύρα ήταν το δεύτερο μέρος… Στο 50` Κρις και Ολιβέιρα αλληλοσπρώχθηκαν και έπεσαν στο έδαφος για μερικά λεπτά, αλλά έμειναν και οι δύο ατιμώρητοι από τον Μαγένκο! Λίγο μετά, έσπασαν καρδιές καθώς στο 56` μετά από εκτέλεση φάουλ του Σόουζα, ο Σισοκό λίγο έλειψε να πετύχει αυτογκολ, όμως η μπάλα προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι και πέρασε σε κόρνερ!
Στο 71` ο Χαραλαμπίδης γύρισε τη μπάλα στην μικρή περιοχή κι ο Σολάρι δεν μπόρεσε να κάνει την κοντινή προβολή! Ο Γιοβάνοβιτς θέλησε να φρεσκάρει την ομάδα του βάζοντας τον Τρισκόφσκι και τον Μαρσίνιο και αποσύροντας τον Μπίδη, που έδειχνε κουρασμένος.
Μπήκαμε στο τελευταίο δραματικό 10λεπτο, με τον ΑΠΟΕΛ να καταθέτει ό,τι έχει και δεν έχει στο γήπεδο, ψάχνοντας το 2ο γκολ και μια Λιόν να τα περιμένει όλα από τον Μπάστος. Ο Αΐλτον στο 88` ενήργησε πάλι επιπόλαια καθώς δεν έκανε πάσα, αλλά σούταρε στην αγκαλιά του Γιορίς κι έτσι οδηγηθήκαμε στην παράταση!
Κατάθεση ψυχής
Στο 93` ο Ζόρζε έπιασε κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα μόλις κόρνερ, με την κόπωση πλέον να έχει καταβάλει εμφανώς τους παίκτες του Γιοβάνοβιτς… Ο Αΐλτον συνέχισε να σπαταλάει καλές φάσεις, ενώ στο 114` ο Μαντούκα αποβλήθηκε με 2η κίτρινη και τον ΑΠΟΕΛ να προσπαθεί πλέον να πάει το ματς στα πέναλτι, όπως κι έγινε!
Τα πέναλτι
Κάλστρομ 1-0
Αΐλτον 1-1
Λισάντρο Λόπεζ 2-1 (κάθετο δοκάρι, χτύπησε μέσα και στα δίχτυα…)
Μοράις 2-2
Γκομίς 3-2
Αλεξάνδρου 3-3
Λακαζέτ 3-3 (απέκρουσε ο Χιώτης!)
Τρισκόφσκι 3-4
Μπάστος 3-4 (απέκρουσε πάλι ο Χιώτης!!!)

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog