Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Yποδειγματική προπόνηση για τους μικρούς στο χάντμπωλ του Ποσειδώνα Λουτρακίου

- Advertisement -

Οι μικροί μας ήρωες το Σάββατο 3 Μαρτίου υπό το βλέμμα του Ομοσπονδιακού προπονητή της Χειροσφαίρισης Κου Κότσιρα Κώστα έκαναν υποδειγματική προπόνηση. Μέσω παιχνιδιών και κινήσεων στο χώρο τους έδειξε νέους τρόπους για την ανάδειξη των ικανοτήτων τους…
Την προπόνηση παρακολούθησαν και αρκετοί γονείς που ενθουσιάστηκαν.
Ήταν μια εμπειρία για τους μικρούς μας ΗΡΩΕΣ αλλά και για εμάς που την παρακολουθήσαμε.
( υ.γ. Μικροί ΗΡΩΕΣ είναι οι αθλητές του Χάντμπολ… γιατί για να ασχοληθείς με άθλημα εκτός ποδοσφαίρου και μπάσκετ πρέπει να είσαι ΗΡΩΑΣ.

Έτσι έχουμε ονομάσει τα μικρά μας παιδιά που κόντρα στο σύστημα και στο marketing της πλύσης των κέντρων ενημέρωσης, έχουν έρθει στο τμήμα μας και στο άθλημά μας. Το ίδιο σχεδόν ισχύει και στο Βόλεϊ. Τουλάχιστον στην πόλη μας.)

Τα παιδιά ήταν ενθουσιασμένα και ζητούσαν πότε θα ξαναγίνει.

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής τους υποσχέθηκε ότι θα ξαναέρθει και τους ανακοίνωσε ότι με το τμήμα σχεδιάζουν για τον Μάιο ένα street handball.

Μια εκδήλωση που το παιχνίδι και η ανάδειξη των ικανοτήτων των παιδιών είναι το κυρίαρχο στοιχείο. Με μουσική και διάφορα happenings ολοκληρώνεται η εικόνα της εκδήλωσης.

Όταν θα ολοκληρώσουμε και ορίσουμε την οριστική ημερομηνία θα σας ενημερώσουμε με δελτίο τύπου.

Σας στέλνουμε το Δελτίο τύπου για το τμήμα ανάπτυξης κατηγορίας μινι και προ μινι του Ποσειδώνα Λουτρακίου.

Φιλικά
ΑΟ ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
ΤΜΗΜΑ ΧΑΝΤΜΠΟΛ.

- Advertisement -

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Κύριοι του Χάντμπολ,σαν κομπλεξικοί μου φαίνεστε. Από πότε χρειάζεται πλύση εγκεφάλου για να λατρέψεις το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ;

  2. Νομίζω ότι είναι ένα μικρό επικοινωνιακό λάθος, μιας και ως αθλητικό σωματείο, θα έπρεπε να προτρέπει τα παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και να μην τα κατακρίνει που επιλέγουν άλλα αθλήματα. Αν κάνω λάθος, εδώ είμαστε για να το συζητήσουμε. Καλημέρα!

  3. Άλεξ έχεις δίκιο απόλυτο. Η επιτομή και η κατακλείδα του αθλητισμού είναι η άθληση, η γύμναση, η υγεία το "νους υγιής εν σώματι υγιές". Και η δυνατότητα να απασχολείς παιδιά και νέους στον αθλητισμό, μόνο συγχαρητήρια μπορεί να επιδέχεται.
    Γνωρίζοντας τους 3 ανθρώπους του Handball είμαι πεπεισμένος ότι απλά -όπως λες- έκαναν ένα επικοινωνιακό λάθος προσπαθώντας να αναδείξουν την δυσκολία της πειθούς σε ένα νέο να επιλέξει την χειροσφαίριση σε σχέση με άλλα πιο προβεβλημένα αθλήματα.
    Στη πόλη μας όμως θεωρώ ότι η προβολή, ειδικά του Handball του Ποσειδώνα απόρροια της πολύ καλής δουλειάς που κάνουν, είναι πολύ καλή αφού όλα τα ηλεκτρονικά μέσα το έχουν αγκαλιάσει και το προβάλουν περισσότερο ίσως και από άλλα παραδοσιακά αθλήματα.

  4. Καλημέρα,
    Το κυριότερο εργαλείο προβολής και ανάπτυξης με βάση την βασική αρχή Marketing είναι η ΕΙΚΟΝΑ – ΠΡΟΒΟΛΗ. Και το μέσο αυτό ΕΙΝΑΙ Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Είτε σου αρέσει είτε όχι.
    Το ποδόσφαιρο είναι ο επικεφαλής όλων γιατί είναι το άθλημα εκείνο που με δύο πέτρες, με δύο σαγιονάρες, με δύο κουτάκια σχηματίζοντας τα όρια του τέρματος μπορείς να παίξεις. ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΑΝ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ είτε σου αρέσει είτε όχι.
    Κριτήρια για να γίνει ένα άθλημα δημοφιλή είναι:
    • Βαθμός ευκολίας χρήσης εκτός αθλητικού χώρου,
    • Βαθμός δυσκολίας στην εφαρμογή των κανονισμών.
    Το ποδόσφαιρο σε όποιο ανοικτό χώρο βρεθείς με την χρήση έστω δύο πέτρων παίζεις
    Το ποδόσφαιρο είναι το πιο εύκολο στην χρήση των κανονισμών αλλά και στην ευκολία που διαμορφώνεις τους κανονισμούς. (Θυμάμαι στα αλώνια που παίζαμε ποδόσφαιρο…στα τρία κόρνερ ..πέναλτι)
    Άρα για τους δύο αυτούς λόγους για εμένα δικαίως είναι και ονομάζετε ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ των αθλημάτων.
    Όλα τα υπόλοιπα χρειάζονται κάτι εξειδικευμένο.
    Άρα το Μπάσκετ, το Βόλεϊ και το Χάντμπολ και τα υπόλοιπα, είναι αθλήματα που βασίζονται στην τηλεοπτική προβολή τους… σε παγκόσμιο επίπεδο είτε σου αρέσει είτε όχι.
    Γιαυτό στην Ευρώπη υπάρχουν χώρες που στην δεύτερη θέση δημοφιλούς αθλήματος είναι άλλοτε το Volley, άλλοτε το Basket και άλλοτε το Handball είτε το θέλεις είτε όχι.
    Την πρωτοκαθεδρία την έχει σε όλα το ποδόσφαιρο για τους λόγους που προανέφερα αγαπητέ φίλε.
    Άρα μην βάζεις στο ποδόσφαιρο και το μπάσκετ στην ίδια μοίρα.
    Άρα δεν είναι θέμα λατρείας αλλά θέμα ενασχόλησης και θέμα επιλογής.
    Ακόμη και εμείς που είμαστε στο Χάντμπολ…. Στον ελεύθερο χρόνο μας για Ποδόσφαιρο και Μπάσκετ μιλάμε και δεν το κρύβουμε ούτε ντρεπόμαστε όπως απαξιούν μερικοί μερικοί να ασχοληθούν και να μιλήσουν για κάτι άλλο από αυτό που ασχολούνται.
    Όσο αφορά την Ελλάδα το δεύτερο δημοφιλές σε κατάταξη άθλημα είναι πράγματι το Μπάσκετ για πολλούς και διάφορους λόγους. Δεν χρειάζεται να τους αναλύσουμε. Το γνωρίζουμε όλοι μας.
    Και σε αυτό το γεγονός, ένα μέρος οφείλετε στην τηλεοπτική προβολή του.
    Και όχι άδικα αφού πουλάει. Εάν δεν πούλαγε και εάν δεν είχε της ανάλογης τηλεοπτικής προβολής θεωρείς ότι θα ήταν δεύτερο άθλημα στην Ελλάδα;
    Το ποδόσφαιρο δεν έχει τέτοια ανάγκη. Είναι εκτός συναγωνισμού.

    Αφού συμφωνήσαμε ότι τα πιο δημοφιλή αθλήματα είναι όντως το Ποδόσφαιρο και το Μπάσκετ στην Ελλάδα για τους λόγους που σου προανέφερα και άλλους τόσους.
    (Βεβαίως εσύ και η επιπόλαια ανάγνωση που έκανες έβγαλες λάθος συμπεράσματα)
    Νο1….συνέχεια.

  5. Συνέχεια Νο2..
    Για όλα τα παραπάνω όσα παιδιά ασχολούνται με αθλήματα που ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΦΙΛΗ είναι ΗΡΩΕΣ. ΘΑ ΤΟ ΛΕΜΕ ΠΑΝΤΑ ΑΥΤΟ. Είτε αυτό είναι Χάντμπολ, είτε Κολύμβηση, είτε Τέννις, είτε Στίβο είτε ..είτε είτε. Αλλά εσύ στάθηκες στο Χάντμπολ.
    Το water polo πόσα μετάλλια έχει χαρίσει στην χώρα μας; Είτε σε συλλογικό ή σε Εθνικό επίπεδο; Και το αναφέρουν στο τέλος των αναφορών τους στα κέντα των media και των αθλητικών εκπομπών τους, λες και είναι αγγαρεία.

    Αυτή είναι η αιτία που λέμε……κόντρα στο σύστημα και στο marketing της πλύσης των κέντρων ενημέρωσης, από τα media των τηλεοπτικών σταθμών.

    Ευτυχώς στην περιοχή μας έχουμε τον ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟ που έχει ξεχωρίσει σε ένα διαφορετικό άθλημα. Απόδειξη των όσων λέω είναι ότι με την άνοδο της ομάδας στην Α1 Εθνική Κατηγορία Ελλάδας και την τηλεοπτική προβολή του αθλήματος έχουν τετραπλασιάσει τα παιδιά στις υποδομές τους και μακάρι να τον στηρίξουν ολόκληρος ο νομός μας για να προβάλει και κάτι διαφορετικό. Και η δύναμή του είναι η κοσμοσυρροή του κόσμου στις κερκίδες. Μακάρι να πάει και καλύτερα.
    Αλλά δυστυχώς οι περισσότεροι έχουν καλλιεργήσει την έχθρα των αθλημάτων μεταξύ τους και μερικοί φτηνοί παράγοντες φροντίζουν και το καλλιεργούν γιατι θεωρούν το καλύτερο προς το κάθε άθλημα που ασχολούνται και δεν βλέπουν το όφελος στα παιδιά από την συμμετοχή τους στον αθλητισμό.

    Το κυριότερο όλων είναι να πηγαίνουν τα παιδιά στον αθλητισμό είτε αυτό είναι Ποδόσφαιρο είτε είναι Μπάσκετ, είτε είναι Volley , είτε είναι Χάντμπολ, είτε είναι σε ατομικό επίπεδο όπως το Τέννις, ο Στίβος όπως και σε πνευματικά αθλήματα όπως Σκάκι και άλλα.
    Να πηγαίνουν τα παιδιά στον αθλητισμό σε όποιο σωματείο υπάρχει.
    Δεν υπάρχει περιθώριο ούτε σημεία αντιπαράθεσης με κανένα άθλημα για τα παιδιά και τους αθλητές.
    Εμείς θεωρούμε τους δικούς μας αθλητές για τους λόγους που προαναφέραμε ΜΙΚΡΟΥΣ ΗΡΩΕΣ.
    Κομπλεξισμό και άλλα τέτοια μειωτικά προσόντα να κοιτάξεις αλλού και όχι στους ανθρώπους του Χάντμπολ . Και όπου βρεθούμε και όπου σταθούμε εξάρουμε τα τμήματα του Συλλόγου που ανήκουμε σε όποια κατηγορία παίζουν.
    Εμείς όταν έρχονται παιδιά τους λέμε να έρθουν να δοκιμάσουν πρώτα και εάν τους αρέσει να συνεχίσουν ή διαφορετικά ΠΡΕΠΕΙ να πάνε σε κάποιο άλλο άθλημα.
    Είναι ανάγκη σήμερα τα παιδιά να αθλούνται. Είναι ανάγκη να επικοινωνούν μεταξύ τους με κανόνες. Είναι ανάγκη να τους δίνουμε διέξοδο από την αποχαύνωση τους από την τηλεόραση και τα ηλεκτρονικά παιχνίδια. Είναι ανάγκη τα παιδιά να συμμετέχουν σε ομάδες ώστε να κοινωνικοποιηθούν με το σύνολο της κοινωνίας μας που τους το έχει στερήσει ο φόβος μας και ο εγκλεισμός τους στους 4 τοίχους.
    Η Κα Γιολάντα σε μια συζήτηση μου είχε αναφέρει ότι ο φόβος των γονιών ότι το εξωτερικό περιβάλλον είναι πιο επικίνδυνο για τα παιδιά είναι πέρα για πέρα άτοπο.
    Στατιστικές δείχνουν ότι τα περισσότερα ατυχήματα συμβαίνουν μέσα στο σπίτι και όχι στους εξωτερικούς χώρους.

    Πάντως εάν ψάχνεις για κομπλεξικούς σε λάθος τμήμα και σύλλογο τους αναζητάς.

    Μπεκιάρης Παναγιώτης
    Μέλος της ομάδας εργασίας του τμήματος Χάντμπολ .

    Υ.γ.
    Με πρόλαβε ο άλεξ αφού η δουλειά μου δεν μου δίνει και ιδιαίτερο χρόνο.
    Σε ευχαριστώ Άλεξ που μας κατάλαβες και είχες την αντίληψη να καταλάβεις ότι το κυρίαρχο στοιχείο είναι τα παιδιά να είναι στον αθλητισμό, όπως και όλους τους υπόλοιπους αναγνώστες σας.

  6. Κε Μπάκο σας ευχαριστούμε και για την δική σας κατανόηση και αντίληψη της ουσίας.
    Το είδα αργότερα το δικό σας σχόλιο.
    Ευχαριστούμε και τον φίλο/η που έκανε το πρώτο σχόλιο.
    Εάν θέλεις μπορείς να έρθεις κοντά μας να μας γνωρίσεις και να βοηθήσεις και εσύ στο να έρθει ένα ακόμη παιδί στον αθλητισμό.
    Και ευχαριστούμε όποιον προσθέσει και μας αναδείξει τις αδυναμίες μας.

    Μπεκιάρης Παναγιώτης.
    Μέλος της ομάδας εργασίας του τμήματος Χάντμπολ .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog