Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Μάθετε πώς να αναπνέετε σωστά

- Advertisement -

Οι λάθος αναπνοές μπορούν να έχουν επιπτώσεις στην υγεία μας καθώς και στην αύξηση του άγχους. Γι’ αυτό δεν είναι τυχαίο ότι ασκήσεις όπως yoga, pilates, διαλογισμός, έχουν άμεση επίδραση σε ένα οργανισμό κυρίως μέσω της εκμάθησης της σωστής αναπνοής…
Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο γρήγορος τρόπος ζωής οδηγεί στο να μην ελέγχεται η αναπνοή με αποτέλεσμα να πραγματοποιούνται γρήγορες και κοφτές αναπνοές. Πολλές ασθένειες άλλωστε οφείλονται στην ελλιπή οξυγόνωση και το πιο συχνό λάθος που παρατηρείται είναι η αδύναμη εκπνοή.

Μετά από μια μικρή εκπνοή, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, ο οργανισμός δεν έχει ανάγκη για μεγάλη και βαθιά εισπνοή αφού δεν έχει βγάλει από μέσα τον αέρα με αποτέλεσμα ένα μέρος του διοξειδίου του άνθρακα να παραμένει μέσα. Ο εγκέφαλος για να λειτουργεί αρμονικά έχει ανάγκη από επαρκή οξυγόνωση.

Γι’ αυτό και πρέπει να μάθουν όλοι πώς να αναπνέουν σωστά. Όμως πρώτα απ’ όλα πρέπει να υπάρχει κατάλληλη διάθεση για εκμάθηση ενώ πολύ σημαντικό ρόλο παίζει και ο χώρος. Οι ειδικοί συμβουλεύουν ότι καλό είναι τα μάτια κατά τη διάρκεια της εκμάθησης να είναι κλειστά ενώ σημαντική είναι και η στάση του σώματος.

Στον καλύτερο χειρισμό της αναπνοής βοηθά το pilates, που είναι μία τεχνική συνυφασμένη με την αναπνοή καθώς και η yoga, η οποία έχει και ένα ολόκληρο κομμάτι εκμάθησης αναπνοών με πολλές και διαφορετικές αναπνοές.
Καλό είναι πάντως να μάθετε να κάνετε ασκήσεις σε καθημερινή βάση για να έχετε αποτελέσματα σε διάστημα δύο – τριών μηνών.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog