Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η Βασίλισσα και ο… ξυπόλητος πρίγκιψ! (Δείτε τα γκολ)

- Advertisement -

Ομάδα που διεκδικούσε τίτλο ήταν η ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, νίκησε 2-0 τον τραγικό, για δεύτερο σερί ματς, Παναθηναϊκό και χάρισε… αέρα τίτλου στον Ολυμπιακό – Λεονάρντο (48′) και Κλωναρίδης (72′) τα «κιτρινόμαυρα» γκολ…


Η ψυχωμένη «Ένωση» επικράτησε 2-0 του Παναθηναϊκού και θύμισε σε αντιπάλους και… στον εαυτό της ότι παραμένει μεγάλη! Κακοί οι «πράσινοι», φωνάζουν για οφσάιντ στο πρώτο γκολ και πέναλτι έπειτα στον Χριστοδουλόπουλο και πλέον ούτε νίκη με τον Ολυμπιακό μπορεί να ξαναφέρει στο χέρι τους τον τίτλο.

Η εικόνα του αγώνα

Στο ίδιο γήπεδο όπου έχασε από τον ΠΑΟΚ πριν από μια εβδομάδα ο Παναθηναϊκός, αυτή τη φορά ως φιλοξενούμενος, ηττήθηκε από την Ένωση και έμεινε στο -4 πλέον από τον Ολυμπιακό, παραμονές του ντέρμπι “αιωνίων” (Κυριακή 18/03, 21:30) που πλέον δεν αρκεί στους πράσινους για να καλύψουν τη διαφορά από τους “ερυθρόλευκους”.

Όπως και στον εκτός έδρας αγώνα με τον Άρη, η ΑΕΚ δημιούργησε ευκαιρίες κόντρα σε έναν δυνατό αντίπαλο, με τη διαφορά ότι στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό κατάφερε να σκοράρει.

Στο πρώτο μέρος ο “Δικέφαλος” μπορεί να μην κατάφερε να σκοράρει ωστόσο δημιούργησε αρκετές επικίνδυνες καταστάσεις προς την εστία του Παναθηναϊκού. Η ταχύτητα των Λεονάρντο και Σιαλμά, οι οποίοι έβγαιναν από αριστερά και δεξιά αντίστοιχα στην επίθεση της ΑΕΚ, ήταν το κυρίαρχο στοιχείο ανάπτυξης για την ομάδα του Νίκου Κωστένογλου.

Μάλιστα από μια τέτοια ενέργεια του Σιαλμά λίγο έλειψε να γίνει το 1-0, με την μπάλα στο σουτ του Έλληνα επιθετικού να κοντράρει, να αλλάζει πορεία, να βρίσκει στο δοκάρι και να περνάει κόρνερ.

Στο 48′ ο Λεονάρντο πήρε φόρα για ένα φάουλ το οποίο προσφερόταν για σέντρα και όχι για απευθείας εκτέλεση. Ο βραζιλιάνος χωρίς πολύ δύναμη, αλλά με αρκετό φάλτσο έφερε την μπάλα στη μικρή περιοχή, με το γκελ και τους παίκτες που την διεκδίκησαν να ξεγελούν τον Καρνέζη.

Μετά το 1-0 η ΑΕΚ ανέβασε ταχύτητα, την ώρα που ο Παναθηναϊκός έμοιαζε και μοιάζει να στερείται λύσεων και επιλογών και εμπνεύσεων. Στο 63′ ο Κωστένογλου έβαλε τον Κλωναρίδη αντί του Σιαλμά για να κυνηγήσει το γκολ στην πλάτη της άμυνας του Παναθηναϊκού με όπλο την ταχύτητα του πιτσιρικά.

Κι όντως, ο Κλωναρίδης εννιά λεπτά μετά την είσοδο του στο ματς, βγήκε ταχύτατα από τα αριστερά, εκμεταλλεύτηκε το ότι έλειπε ο Μαρίνος από το δεξί άκρο της άμυνας (είχε πάρει τη θέση του ο Καραγκούνης πριν από δύο λεπτά) και σε τετ α τετ με τον Καρνέζη πλάσαρε στο πέσιμο και έκανε το 2-0.

Στις καθυστερήσεις, ο Κλωναρίδης έφτασε μια ανάσα από το 3-0, αλλά ο Καρνέχης τον σταμάτησε στο τετ α τετ.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog