Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Ηλεκτρικό από φωτοβολταϊκά, νερό από αφαλάτωση στη Καλόλιμνο και Φαρμακονήσι

- Advertisement -

Ηλεκτρικό ρεύμα από φωτοβολταικά συστήματα και ανεμογεννήτριες, και νερό από μονάδες αφαλάτωσης έχουν πλέον όλο το 24ωρο οι στρατιώτες που υπηρετούν στην Καλόλιμνο και στο Φαρμακονήσι…

Οι εγκαταστάσεις του νέου στρατιωτικού Φυλακίου στον Άγιο Νικόλαο Καλολίμνου, που εγκαινιάστηκαν παρουσία του Αρχηγού ΓΕΣ αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Ζιαζιά, είναι συνδεδεμένες με τις σύγχρονες αυτές υποδομές που όπως και στο Φαρμακονήσι, παρέχουν την απαραίτητη για την λειτουργικότητα των μονάδων, σχετική αυτονομία…

Με την λειτουργία του νέου φυλακίου, εξασφαλίζονται στο προσωπικό που το στελεχώνει, σύγχρονες συνθήκες διαβίωσης.

Στην Καλόλιμνο έχουν κατασκευαστεί 3 ανεμογεννήτριες οι οποίες συνεργάζονται με 3 συστοιχίες φωτοβολταϊκών συλλεκτών, συνολικής ισχύος 22,5 KW προκειμένου να υπάρχει αλληλοκάλυψη όλων των πηγών ενέργειας που παρέχουν ρεύμα στη μικρονησίδα. Στο Φαρμακονήσι κατασκευάστηκαν 5 ανεμογεννήτριες οι οποίες επίσης συνεργάζονται με 3 συστοιχίες φωτοβολταϊκών συλλεκτών, με την ίδια ισχύ.

Με την ολοκλήρωση του έργου οι δύο μικρονησίδες κατέστησαν, σύμφωνα με το ΓΕΣ, αυτάρκεις σε ηλεκτρική ενέργεια όλο το 24 ώρο.

Η εξασφάλιση ηλεκτρικής ενέργειας μέχρι τώρα γινόταν με την χρήση ηλεκτροπαραγωγών ζευγών. Η διαδικασία αυτή δημιουργούσε αυξημένες ανάγκες για την μεταφορά καυσίμου για τα ζεύγη αλλά και η συνεχής λειτουργία τους δημιουργούσε συχνές φθορές και αύξανε την πιθανότητα να διακοπεί η ηλεκτροδότηση, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εύρυθμη λειτουργία της μονάδας.
Και μονάδες αφαλάτωσης νερού.

Τόσο στην Καλόλιμνο όσο και στο Φαρμακονήσι έχουν επίσης κατασκευαστεί μονάδες αφαλάτωσης νερού. Με αυτές τις μονάδες εξασφαλίζεται η αυτάρκεια των φυλακίων σε νερό και επιτυγχάνεται σημαντικό οικονομικό όφελος, αφού μέχρι τώρα η παροχή νερού γινόταν με υδροφόρα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού.

Oι ι νέες εγκαταστάσεις στρατωνισμού στον Άγιο Νικόλαο άρχισαν να κατασκευάζεται το 2011 όταν Αρχηγός ΓΕΣ ήταν ο στρατηγός ε.α. σήμερα κ. Φρ. Φράγκος. Ο κ Ζιαζιάς, μαζί με αντιπροσωπεία της ΑΣΔΕΝ, επισκέφτηκε ακόμα στρατόπεδα και φυλάκια στη Λέρο και στην Ψέριμο.

ta nea .gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog