Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

«Αυτοκτόνησε» στο τέλος…o Θρύλος!

- Advertisement -

Σε ένα ματς που δεν κλείδωσε το πρώτο μέρος, ο Ολυμπιακός ηττήθηκε 2-1 από τη Μέταλιστ και έμεινε εκτός Ευρώπης.

Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν ένα φανταστικό πρώτο μέρος, στο οποίο όμως δεν μπόρεσαν να δευτερώσουν τα γκολ και να σφραγίσουν την  πρόκριση και στη συνέχεια, στο τελευταίο δεκάλεπτο έγινε η ανατροπή από την ουκρανική ομάδα…

Ωστόσο, δεν ήταν μόνο οι χαμένες ευκαιρίες στο πρώτο μέρος, οι τραυματισμοί, οι αναγκαστικές αλλαγές, αλλά και κάποια διαιτητικά λάθη, όπως στην αρχή της φάσης στο ένα από τα δύο γκολ των φιλοξενούμενων (όταν οι Ουκρανοί κέρδισαν το κόρνερ από το οποίο μπήκε το γκολ από οφσάιντ), που έφεραν την ήττα.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε απέφυγε πειραματισμούς κόντρα στη Μέταλιστ και κατέβασε την ομάδα με το 4-3-3 και τη συνταγή της ρεβάνς με τη Μέταλιστ. Αν και στη θέση του τιμωρημένου Μέλμπεργκ μπήκε ο Χολέμπας, με τον Μαρκάνο να πηγαίνει στα στόπερ και τον Μέγιερι να κάθεται κάτω από τα δοκάρια.

Ακόμη και όταν αποχώρησε ο Ιμπαγάσα, ο Βάσκος πέρασε στον αγώνα τον Μακούν, διατηρώντας τις ισορροπίες στις γραμμές του. Το ίδιο πλάνο ακολούθησε και όταν στο 58’ αποχώρησε με ενοχλήσεις και ο Μανιάτης, βάζοντας τον Μοντέστο.

Πήγε… στράφι
Το σκορ του πρώτου μέρους αδικεί τον Θρύλο, αλλά επίσης τον αδικούν και τα τελειώματα των παικτών του, καθώς μετά το προβάδισμα του 14’ από την κεφαλιά του Μαρκάνο, θα μπορούσαν να είχαν ακολουθήσει κι άλλα τέρματα.

Το θέμα είναι ότι οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν δυνατά στο ματς και έδειξαν από το 4’ τις διαθέσεις τους, με το δοκάρι του Κέβιν Μιραλάς. Ότι δεν έγινε τότε, βέβαια, ήρθε 10 λεπτά αργότερα με τον Χολέμπας να σεντράρει και τον Ισπανό μπακ να σηκώνεται στο δεύτερο δοκάρι και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Ντισλιένκοβιτς.

Η συνέχεια ήταν ανάλογη, αφού ο Ολυμπιακός διατήρησε το ίδιο τέμπο και στο 21’ θα μπορούσε να είχε διπλασιάσει τα τέρματά του, όμως για δεύτερη φορά το δοκάρι, σε κεφαλιά του Τοροσίδη, σταμάτησε τον Θρύλο. Μέχρι και την ανάπαυλα οι Πειραιώτες έπαιζαν στον ίδιο ρυθμό, αλλά δεν μπόρεσαν να φτάσουν στο 2-0, κάτι που αποδείχθηκε μοιραίο.

Ανατροπή σκηνικού
Στο δεύτερο ημίχρονο η κούραση άρχισε να κάνει την εμφάνισή της και το βαρύ πρόγραμμα που ακολουθεί ο Ολυμπιακός μέχρι τώρα έδειξε να επηρεάζει τους παίκτες. Οι επιλογές του Βαλβέρδε ήταν ελάχιστες, καθώς οι δύο αλλαγές «χάθηκαν», ενώ η τρίτη ήταν ο Ντιόγκο όταν πλέον η Μέταλιστ είχε κάνει την ανατροπή, με τον Τοροσίδη να έχει κι αυτός ενοχλήσεις, κάτι που «έδενε» τα χέρια του «Τσινγκούρι».

Όσο περνούσε η ώρα, οι Ουκρανοί πλησιάζαν όλο και περισσότερο στην εστία του Μέγιερι και γινόντουσαν ολοένα και πιο επιθετική. Την ίδια στιγμή ο Ολυμπιακός είχε χάσει την επαφή με την αντίπαλη εστία, ενώ του έλλειπε η καλή κυκλοφορία και η πρωτοβουλία των κινήσεων του πρώτου μέρους.

Ωστόσο, οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν ότι αντέχουν, όταν ο Μέγιερι έπιασε το πέναλτι του Ντέβιτς στο 78’. Τελικά, όμως, με τον Βιγιάγκρα στο 81’ και τον Ντέβιτς στο 86’ η φιλοξενούμενη ομάδα πέτυχε αυτό που ήθελε και έκανε την ολική ανατροπή, παίρνοντας αυτή το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Το ματς στα τελευταία του λεπτά ήταν θρίλερ, αλλά η… μπίλια δεν θέλησε να σταθεί στο κόκκινο.

Τα γκολ: 15′ Μαρκάνο – 81′ Βιγιάγκρα, 86′ Ντέβιτς
Διαιτητής: Χάτεγκαν (Ρουμανία)
Δοκάρια: 4′ Μιραλάς, 21′ Τοροσίδης – 70′ Μπλάνκο

Μέταλιστ: Ντισλιένκοβιτς, Βιγιάγκρα, Τορσιλιέρι, Γκουέγιε, Πσχενίτσνικι, Κλέιτον, Σόσα, Τόρες, Μπλάνκο (90+3′ Βαλιάγεφ), Μάρλος, Τάισον.
Ολυμπιακός: Μέγιερι, Μανιάτης (58′ λ.τ. Μοντέστο), Χολέμπας, Παπαδόπουλος, Μαρκάνο, Ορμπάιθ (87′ Ντιόγκο), Τοροσίδης, Ιμπαγάσα (45′ λ.τ. Μακούν), Μιραλάς, Φουστέρ, Τζιμπούρ.
*gavros

- Advertisement -

13 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΓΑΥΡΑΚΙΑ ΕΚΕΙ ΣΤΟ BLOG ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΘΡΗΝΟ,ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΡΟΚΡΙΣΕΙΣ ΜΟΝΟ Η ΠΑΝΑΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ,ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΤΥΧΕΡΟΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΗ ΧΑΣΑΤΕ ΣΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΕΠΤΑ

  2. Σκατόγαυροι, αυτή είναι η πραγματικότητα!
    Χωρίς διαιτησία και χωρίς θείο, μέχρι εκεί φτάνετε!
    Metalist… σιγά το μαγαζί ρε πλατσιπλούτσηδες!

  3. Όλοι οι αντιολυμπιακοί σήμερα έχουν την τιμητική τους..Δεν πειράζει,ο Θρύλος και ομάδα έχει και διοίκηση και τεράστιο κόσμο που κάποια γατάκια ούτε στο ονειρό τους δεν έχουν δει..Βγάλτε χολή τώρα που μπορείτε και δείχτε το μεγαλείο σας αλλά από αύριο σας βλέπω στα λαγούμια..

  4. Μην νομίσεις κυρ α-βί,να στο πω γαλλικά,ότι θα παίρνεις παραπάνω λεφτά σαν υπουργός σχολίων επειδή σχολιάζεις σε ποδοσφαιρικά θέματα..
    Σε κόβω σε κάθε σχόλιο που κάνεις σε τέτοια θέματα να χάνεις αρκετά λεφτά από τον μισθό σου σαν υπουργός..

  5. Η Βουκουρεστίου είναι στο Κολονάκι εκεί είναι και το θέατρο Παλλάς όσο για σας γαυράκια αιώνες θέλεται για να φτάσεται επίπεδο ΠΑΟ στην Ευρώπη γιατί όπως ξέρεται στήν Ευρώπη όλοι ξέρουν τον ΠΑΟ τον ΟΣΦΠ πάρα πολύ ελλάχιστοι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog