Πανάκριβα υγειονομικά υλικά και αναλώσιμα που ανήκαν στο ΙΚΑ, σάπιζαν στις αποθήκες του ιδρύματος την ώρα που γινόταν και άλλες μεγάλες παραγγελίες για τα ίδια υλικά…

Η υπόθεση ήρθε στο φως μετά την απογραφή που αποφάσισαν να κάνουν οι ελεγκτές του ΕΟΠΥ, του νέου φορέα Υγείας. Κατά την διάρκεια της διαδικασίας αυτής ανακάλυψαν σε αποθήκες του Ιδρύματος υγειονομικά υλικά αλλά και ιατρικά εργαλεία αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ που κυριολεκτικά… «μούχλιαζαν». Δηλαδή είχαν λήξει ή λήγουν μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Το περίεργο είναι ότι ενώ οι αποθήκες ήταν γεμάτες, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥ, Γεράσιμο Βουδούρη, από αυτά τα υλικά, ενώ για την συγκεκριμένη περίοδο υπάρχουν παραγγελίες καινούργιων και ίδιων ακριβώς υλικών. Γεγονός που αποδεικνύει ότι κάποιοι είχαν όφελος από αυτή την ιστορία.

Ο κύριος Βουδούρης ανέφερε συγκεκριμένα μιλώντας στα «ΝΕΑ», ότι βρέθηκαν για παράδειγμα φιάλες οινοπνεύματος, που είχαν λήξει ακόμη και πριν από δύο χρόνια! Μετά τις εξελίξεις αυτές η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση προκειμένου να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι.
Star.gr