Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Τα πιο κουλά… επαγγέλματα του κόσμου σε ξενοδοχεία!!! Δεν θα το πιστεύετε…

- Advertisement -

Είναι αλήθεια, πως ένα πολυτελές ξενοδοχείο, με εκλεκτούς καλεσμένους οφείλει να έχει και το κατάλληλο προσωπικό προκειμένου να εξυπηρετεί τους απαιτητικούς του πελάτες. Ποιο είναι όμως το κατάλληλο προσωπικό; Πολλοί θα λέγατε…

ρεσεπσιονίστ, γκρουμ, καμαριέρα, σεφ και όλα αυτά τα συνηθισμένα επαγγέλματα. Μέγα λάθος, διότι όπως θα διαπιστώσετε στη συνέχεια, κάθε πολυτελές ξενοδοχείο θέλει και τον…

Εκπαιδευτής Σέρφερ σκύλων

Η Καλιφόρνια στις Ηνωμένες Πολιτείες επιλέγεται συχνά ως η ιδανικότερη πόλη για σερφινγκ. Στο ξενοδοχείο όμως «Loews Coronado Bay Resort» στο Σαντιάγκο υπάρχει ο κατάλληλος εκπαιδευτής για να διδάξει τη τέχνη του σερφινγκ σε…. σκύλους!

Ανάλογα με το μέγεθος του ζώου διαλέγει την κατάλληλα σανίδα και σερφάρουν μαζί στα κύματα χαρίζοντας μια αναμφισβήτητα μοναδική εμπειρία στα αγαπημένα μας τετράποδα. Άλλωστε το ξενοδοχείο διαθέτει και ιδιωτική παραλία μόνο για σκύλους!

Ο άνθρωπος μαϊμού

Στο ξενοδοχείο «Amanbaugh Aman Resorts» στην Ινδία το προσωπικό μασκαρεύεται προκειμένου να διώξει τις ενοχλητικές μαϊμούδες που εισβάλουν στα δωμάτια των πελατών και κλέβουν από τα βάζα τις υπέροχες λιχουδιές που προσφέρει το ξενοδοχείο.

Το ξενοδοχείο έχει ως τακτική να αφήνει μικρά δωράκια, μπισκοτάκια συγκεκτιμένα, πάνω στο κρεβάτι των πελατών. Το πρόβλημα αρχίζει όταν οι πεινασμένες μαϊμούδες εισβάλουν από τις βεράντες και κλέβουν τα καλούδια.

Για το λόγο αυτό τέσσερις άνδρες μεταμφιέζονται καθημερινά σε μαϊμούδες τριγυρνώντας στον κήπο βγάζοντας κραυγές όπως οι αρσενικοί κυρίαρχοι πίθηκοι. Ο ήχος αυτός είναι αρκετός για να τις τρομάξει και να τις κρατήσει μακριά από τους μικρούς αυτούς πειρασμούς.

Εκπαιδευτής πάπιας

Και αν νομίζατε πως μόνο οι σκύλοι και οι γάτες έχουν τον εκπαιδευτή τους, κάνετε λάθος διότι στην αλυσίδα ξενοδοχείων «Peabody» και συγκεκριμένα στο «Memphis», το «Orlando» και το «Little Rock» ένας εκπαιδευτής παπιών είναι οπωσδήποτε αναγκαίος.

Ο εκπαιδευτής θα πρέπει να εκπαιδεύσει τις πάπιες ώστε να «παρελαύνουν» κάθε πρωί από τον τελευταίο όροφο που είναι το «σπίτι» τους ως την είσοδο που υπάρχει ένα σιντριβάνι, αφού πρώτα πάρουν το ασανσέρ. Έπειτα, το βράδυ θα πρέπει να τις εκπαιδεύσει να κάνουν το αντίστροφο. Παράλογο; Και όμως αληθινό!

Ειδικός για μαύρισμα

Οι περισσότεροι το καλοκαίρι αναζητούμε τρόπους για να αποκτήσουμε το τέλειο μαύρισμα. Επειδή όμως κάποιοι μάλλον καίγονται παρά μαυρίζουν το ξενοδοχείο « W Scottsdale» στην Αριζόνα διαθέτει τους καλύτερους εμπειρογνώμονες μαυρίσματος.

Οι ειδικοί είναι διαθέσιμοι στους πελάτες 24ωρες το 24ωρο ώστε να παρέχουν τις συμβουλές τους για τον κατάλληλο δείκτη προστασίας που πρέπει να έχουν τα αντηλιακά αλλά και για να εξυπηρετήσουν τους πελάτες που επιθυμούν να κάνουν σολάριουμ στο ειδικά διαμορφωμένο δωμάτιο.

Για αυτούς το σοκολατένιο χρώμα είναι παιχνιδάκι…

Γιατρός για… γυαλιά ηλίου

Είναι αλήθεια πως ένας γιατρός σε ένα ξενοδοχείο είναι πάντα απαραίτητος για τυχόν μικροατυχήματα. Όταν όμως το ατύχημα συμβεί στα γυαλιά ηλίου σίγουρα το ξενοδοχείο «Four Seasons Resort» στη Χαβάη το έχει προβλέψει γι’ αυτό και διαθέτει τον κατάλληλο υπάλληλο που θα βελτιώσει την… «υγεία» τους.

Γνωστός και ως Δρ. Σκιές, βρίσκεται πάντα στη διάθεση των πελατών για να επιδιορθώσει οποιοδήποτε πρόβλημα στα γυαλιά ηλίου. Εξοπλισμένος με τα κατάλληλα σύνεργα, βίδες, κατσαβίδια, πανιά στίλβωσης περιφέρεται γύρω από την πισίνα και αναμένει για κάποιο έκτακτο περιστατικό.

Ξενοδοχειακός Μελισσοκόμος

Το μέλι το βρίσκουμε παντού, το καλό μέλι όμως είναι δύσκολο να το πετύχουμε. Το ξενοδοχείο « Brown Palace Hotel» του Κολοράντο και το «Fairmont Royal York» στο Τορόντο εγγυάται φρέσκο και πάνω απ’ όλα ντόπιο μέλι. Οι υπεύθυνοι δημιούργησαν σκόπιμα στη στέγη του ξενοδοχείου τους μελίσσια για να βοηθήσουν όπως υποστηρίζουν στο να μην μειωθεί ο αριθμός των μελισσών στη Βόρεια Αμερική.

Έτσι λοιπόν, διαθέτουν και τον κατάλληλο μελισσοκόμο ο οποίος φροντίζει τις κυψέλες. Το μέλι το οποίο παράγεται χρησιμοποιείται στο απογευματινό τσάι το οποίο προσφέρει το ξενοδοχείο.

Από την παραγωγή λοιπόν, κατευθείαν στην κατανάλωση!

Σομελιέ… καπνού

Το ξενοδοχείο «Ritz-Carlton» στο Ντουμπάι αποφάσισε πως ένας ειδικός για το κρασί είναι πάντοτε χρήσιμος εν ώρα φαγητού. Ωστόσο, θεωρείται κοινότυπο. Για το λόγο αυτό αποφάσισε να προσλάβει έναν ειδικό σε θέματα καπνού για ναργιλέ.

Ο ειδικός αυτός, διαθέτει την κατάλληλη γνώση έτσι ώστε να μπορεί να ενημερώνει τους πελάτες με τι είδους καπνού «σερβίρεται» το φαγητό και το ποτό το οποίο έχουν παραγγείλει ή ανάλογα με τις ατομικές προτιμήσεις τους.

Ειδικός σαπουνιών

Ξεχάστε τις συνηθισμένες μπάρες σαπουνιών που υπάρχουν στα ξενοδοχεία παρατημένα μέσα στα δωμάτια. Στο ξενοδοχείο «Viceroy Rivera Maya» στο Μεξικό δεν θα πάρετε σαπούνι ότι κ’ ότι αλλά μόνο από τα χέρια ενός ειδικού.

Κατά την άφιξη των πελατών υπάρχει στην είσοδο ένας ειδικός ο οποίος προσφέρει στους πελάτες το κατάλληλο σαπούνι.

Τα σαπούνια περιέχουν διαφορετικό άρωμα, υφή και τύπο. Είναι τοπικά και το ξενοδοχείο φροντίζει να ανανεώνονται ανάλογα με τις εποχές.

Ο πελάτης λοιπόν, μπαίνοντας στο ξενοδοχείο θα προμηθευτεί και με το κατάλληλο εποχιακό του… σαπούνι.

Αν λοιπόν σε κάποια από τα ταξίδια σας εντοπίσετε κάποιο από τα παραπάνω επαγγέλματα μη ξαφνιαστείτε γιατί και αυτοί άνθρωποι είναι και κάνουν τη δουλειά τους.

Άλλωστε καμία δουλειά δεν είναι ντροπή!!!

Πηγή: taneasou.net

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog