Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ονομασία πλατείας Αδελφών Λάσκα στο Λουτράκι(video)

- Advertisement -

60 χρόνια και παραπάνω έπρεπε να περάσουν για να αποδωθούν τιμές στα αδέλφια Λάσκα έστω και με την ονοματοδοσία μιας πλατείας…

Τα 4 αδέρφια της οικογένειας Λάσκα έδωσαν την ζωή τους παλεύοντας και πολεμώντας για την ελευθερία και τα δημοκρατικά ιδεώδη.Αθάνατοι!

το βίντεο από perahora.gr

- Advertisement -

43 ΣΧΟΛΙΑ

  1. αυτοι που δεν ψηφισαν την ομοφωνη αποφαση του τοπικου συμβουλιου λουτρακιου ειναι ο πετριτσης,ο γαμπρος του ο φιλης και ενας αγιοθοδωριτης ονοματι ρατης.γεννημα θρεμα ολοι τους!
    υγ.παρακαλω να δημοσιευτει γιατι δεν υπονοοω κατι,ο νοων,καταλαβαινει

  2. κύριε Μίχα,με βάση την παρουσία σας στο δημοτικό συμβούλιο,μου γεννήθηκαν κάποια αντίστοιχα ερωτήματα και θα ήθελα να ακούσω την γνώμη σας…είναι Έλληνας αυτός που εξορίζει Έλληνες στα ξερονήσια ;;;…είναι Έλληνας αυτός που ζητάει από άλλον Έλληνα να κάνει δήλωση εθνικοφροσύνης ;;;…είναι Έλληνας αυτός που συμμαχεί με τον κατακτητή,για να στραφεί εναντίον συμπατριώτη του;;;(βλέπε χίτες,ταγματασφαλίτες,γερμανοτσολιάδες κλπ)…είναι Έλληνας αυτός που βασανίζει Έλληνα,για τις πολιτικές του απόψεις ;;; ;;;…μιλώντας γενικά…και μιλώντας ειδικά…είναι Έλληνας αυτός που δημόσια ,όπως εσείς,αποκαλεί τους κομμουνιστές του αντάρτικου , "ληστοσυμμορίτες";;;(το έχετε κάνει δημόσια και υπάρχουν μάρτυρες,προσέξτε)…αν δεν με απατά η μνήμη μου,έχει γίνει εθνική συμφιλίωση,όταν η κυβέρνηση Παπανδρέου αναγνώρισε την εθνική αντίσταση,μαζί με το σύνολο της ελληνικής βουλής…κύριε Μίχα,αμφισβητείτε τις αποφάσεις του ελληνικού κοινοβουλίου;;; και επειδή μερικοί νομίζουν ότι τρώμε κουτόχορτο,θα μας πείτε την θέση σας ΔΗΜΟΣΙΑ για το Ολοκαύτωμα και αν θέλετε,μια και τοποθετείστε δημόσια (χωρίς να εκπροσωπείτε,επίσημα,όπως λέτε κάποιον πολιτικό χώρο),ποιά η άποψη σας για τα κόμματα που ψήφισαν το Μνημόνιο;;;…και μην αγχώνεστε,προσωπικά μπορώ να σας βεβαιώσω ότι δεν πρόκειται ο Λουτρακιώτικος λαός να διχαστεί με την ονομασία της πλατείας σε πλατεία "Αδελφών Λάσκα"..προσωπικά,δηλώνω επίσημα και επώνυμα ότι δεν είμαι κομμουνιστής(προς τέρψιν κάποιων,που θέλουν δηλώσεις εθνικοφροσύνης),τιμώ τους αγώνες τους,όπως και κάθε ανθρώπου που αγωνίζεται για τα ιδανικά του,και δεν εκπροσωπώ κανέναν πλην του εαυτού μου…θα χαρώ πολύ να ακουστούν δημοσίως οι απόψεις σας…
    Άγγελος Βλάσσης

  3. O 2.11 ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΚΟΥΜΟΥΝΙΑ ΑΣ ΚΡΥΦΤΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΟΥ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΤΟΥ.ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΜΑΣ ΠΕΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ.ΠΡΑΓΜΑ ΑΔΥΝΑΤΟ.ΑΝΤΕ ΝΑ ΜΗ ..$^#!$%$&^%(&

  4. s-spinos:
    Δυστυχώς για το Δημοτικό Συμβούλιο που βρέθηκαν νέοι άνθρωποι
    που θέλουν να σηκώσουν την εμφυλιοπολεμική ταφόπλακα του
    διχασμού. Λυπάμαι. Ας το λάβουν υπ΄όψη τους οι πολίτες της
    πόλης μας.
    Και ακόμα ένα δυστυχώς που η ΠΕΑΕΑ της πόλης μας τόσο πολύ αργά θυμήθηκε τον Καπετάνιο Πελοπίδα. Άραγε περίμενε από την
    ηγεσία τη μισή αποκατάσταση του Άρη για να κάνει αυτή την
    τιμητική πρόταση μνήμης για αυτά τα παλικάρια;;;

  5. ΦΙΛΕ ΑΓΓΕΛΕ ΒΛΑΣΗ Ο ΜΙΧΑΣ ΔΕΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΑΛΛΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΙΣΙΑΣ. ΕΓΩ ΑΥΤΟ ΑΚΟΥΣΑ . ΟΤΑΝ Ο ΜΙΧΑΣ ΜΙΛΗΣΕ ΚΑΤΑ ΠΟΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥΣΕ Ο ΠΕΛΟΠΙΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 46 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΚΡΑ ΤΑΦΟΥ ΣΙΩΠΗ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ.

  6. ΑΓΓΕΛΕ ΒΛΑΣΗ ΕΔΩ ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΙΧΑΣ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΠΑΜΕ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟ ΛΟΓΟ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΓΩ ΠΑΩ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΣΥ ΜΠΟΡΕΙΣ. ΨΑΞΕ ΤΩΡΑ ΣΑΝ ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΒΡΕΣ ΤΟΝ ΝΟΜΟ 1863/89 ΚΑΙ ΜΑΘΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ. ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΑΡΘΡΟ ΛΕΕΙ (ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑΤΕ Ο ΟΡΟΣ ΟΠΟΥ ΣΥΜΜΟΡΙΤΟΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΟ ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΣΥΜΜΟΡΙΤΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ) ΑΡΑ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΟΜΟΙΔΕΑΤΕΣ ΤΟΥ ΠΕΛΟΠΙΔΑ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΣΥΜΜΟΡΙΤΕΣ ΛΕΓΟΝΤΟΥΣΑΝ. ΠΡΟΣΕΞΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΕΣ ΟΤΙ ΕΙΠΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΓΙΑΤΙ ΦΙΛΑΡΑΚΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ.

  7. Προς Κύριο Αντώνη Μίχα…
    Βασικές αρχές διαλόγου είναι να αναφέρεσαι στον άλλον,ακριβώς με τους τίτλους που σου αναφέρεται…οπότε,στην περίπτωση της αναφοράς με επίσημο τρόπο στο ένα πρόσωπο,δεν αρμόζει στον άλλον να αναφέρεται με χαρακτηρισμούς ("…καλό παιδί…","…αν μπορείς…","…δεν ξέρω αν εσύ μπορείς…" κλπ και σε ενικό πρόσωπο) στο πρόσωπο του συνομιλητή (δικές σας εκφράσεις χρησιμοποίησα που χρησιμοποιήσατε για το άτομο μου).
    Επομένως έχω κι εγώ το δικαίωμα να απαντήσω σε ανάλογο ύφος.
    Αντωνάκη Μίχα,λοιπόν,δεδομένου ότι δεν απαντάς σε ΚΑΝΕΝΑ από τα ερωτήματα μου και νομίζεις ότι θα κάτσω να ασχοληθώ μαζί σου,για να σου δώσω άλλα 5 λεπτά δημοσιότητας στο δημοτικό συμβούλιο,σου το λέω απλά και σταράτα.
    Συνέχισε να μπαίνεις εσύ και οι όμοιοι σου στο Loutrakiblog (γιατί ΚΑΙ αυτό το έχεις αναφέρει σε δημόσια συζήτηση μας…για τους όμοιους σου,εννοώ) και να γράφετε ανώνυμα σχόλια ,επί συγκεκριμένων θεμάτων (καταλαβαίνει ο καθένας που διαβάζει Loutrakiblog τί εννοώ).
    Δεν πρόκειται να σου κάνω καμία χάρη να ασχοληθώ μαζί σας,γιατί έτσι κι αλλιώς κομήτες είστε,που νομίζετε ότι μπορείτε να αντικαταστήσετε τους κομματικούς κούτβηδες σας (γιατί και εσείς έχετε αντίστοιχους…πήρατε μαθήματα αό αυτούς που βρίζετε).
    Άρα ,περιττό να μπω καν στην διαδικασία να συνεχίσω την αντιπαράθεση μαζί σου,επειδή θα σου δώσω βήμα για να κάνεις κομματική διαφήμιση…περίοδος εκλογών έρχεται,αν θέλεις,να πληρώσεις και πολύ ευχαρίστως να σου δώσουμε χώρο…
    Χαίρομαι που,όπως λες "τιμάς" τους αγωνιστές της εθνικής αντίστασης (αλλά μου φαίνεται αστείο από την άλλη να τους κατηγορείς σαν ανθέλληνες ή διερωτάσαι αν είναι Έλληνες),αν και θα προτιμούσα ο πρόεδρος της ΠΕΑΕΑ να σε χαστούκιζε δημόσια,μόνο και μόνο που έπιασες το όνομα τους στο στόμα σοτ,γιατί αυτοί αγωνίστηκαν για να μπορείς εσύ σήμερα να τους αμφισβητείς.(θα είχε και πλάκα να τους ανέφερες σαν "συμμορίτες" στο δημοτικό συμβούλιο,αλλά βάστηξες πισινή).Σύμφωνα με την λογική σου,και αυτοί "συμμορίτες" υπήρξαν,δεν ήταν σε άλλο "στρατόπεδο".
    Όσο για την απειλή σου ,Αντωνάκη Μίχα,περί δικαστηρίων (φιλαράκος σου δεν υπήρξα ποτέ και ούτε πρόκειται να συναγελαστώ με όμοιους σου),θα τελειώσω,επαναλαμβάνοντας την φράση που χρησιμοποίησα την ΜΙΑ και ΜΟΝΑΔΙΚΗ φορά που συζήτησα μαζί σου σε δημόσιο χώρο (και,ναι,υπάρχουν μάρτυρες,Αντωνάκη Μίχα,συνάδελφοι σου,που από ένα σημείο σταμάτησαν να κάνουν διάλογο μαζί σου,γιατί έχουν βαρεθεί να σε ακούν να επαναλαμβάνεις τα ίδια και τα ίδια) : χίλιοι καλοί χωράτε…(ξέρετε πού)
    Άγγελος Βλάσσης
    υγ1: o ειρωνικός τόνος μου,απαντά απόλυτα στον δικό σου.(Εσύ το ξεκίνησες)
    υγ2: διάλογο θα κάνω μαζί σου,μόνο εφ'όσον απαντήσεις δημόσια εδώ,δεν χρειάζονται ούτε δημοτικά συμβούλια ,ούτε δικαστήρια,στα ερωτήματα που σου έθεσα.

  8. @ 4:40,συγγνώμη για τον τίτλο της ονομασίας,μου διέφυγε…όσο για την άκρα του τάφου σιωπή,τί ήθελeς δηλαδή,να σηκωθούν τα γερόντια και να αρχίσουν να ρίχνουν μπουνιές ;;;…είτε αρέσει σε κάποιους ,είτε όχι,ο καπετάν Πελοπίδας υπήρξε και είχε έντονη δράση,όπως και η οικογένεια του,στη νεθνική αντίσταση…έλεος πια με αυτη την αντικομμουνιστική υστερία (μιλάω γενικά)…μήπως ενοχλεί ,τελικά,τόσο η άνοδος της αριστεράς και κάποιοι πανικοβάλλονται ;;;

  9. ΟΣΟΙ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΦΟΒΟΥΝΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ. ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΑΓΓΕΛΕ ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΣΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΜΠΛΟΚ.

  10. ναι,το ομολογώ δημόσια…ευτυχώς που βρέθηκε το Loutrakiblog,και βρήκα κάτι να κρύβομαι από πίσω…α,έγιναν και πολλά τα μπλόγκ που συμμετέχω τώρα…μάλιστα…

  11. Μπράβο στον Αντώνη Μίχα που είχε το τσαγανό και τα είπε έξω απ'τα δόντια. Κύριε Νικολάου τη στιγμή αυτή να είστε σίγουρος, όσο και αν αυτό δεν σας αρέσει, εκπροσωπούσε πάρα πολλούς Λουτρακιώτες που δεν γουστάρουν το διχασμό στις μέρες μας, παρότι δεν ανήκε σε κανένα σύλλογο.
    Μπράβο στον κ.Παύλο Παύλου, στην κα Κούτμου, στην κα Πρωτοπαππά, στον κ.Πρωτονοτάριο και στον κ.Γκιώνη που απέφυγαν να τοποθετηθούν και απουσίαζαν προκλητικά από το συγκεκριμένο Δ.Σ. Μπράβο και στον κ.Κακκαβά που ενώ ξέρει όλος ο κόσμος τι πραγματικά πιστεύει, δεν τόλμησε να μιλήσει.

  12. Είναι Έλληνας αυτός που εξορίζει Έλληνες στα ξερονήσια ;;;…είναι Έλληνας αυτός που ζητάει από άλλον Έλληνα να κάνει δήλωση εθνικοφροσύνης ;;;…είναι Έλληνας αυτός που συμμαχεί με τον κατακτητή,για να στραφεί εναντίον συμπατριώτη του;;;

    Θα συμφωνήσω με τον Α.V για κάποιους ή και για όλους όχι δεν είναι έλληνες όλοι αυτοί. Γι'αυτό και δεν τους βάζουμε τα ονόματά τους σε πλατείες.

    Δεν είναι όμως και ήρωες αυτοί που έσφαξαν Ελληνες ώστε να έχουμε την απαίτηση να μπουν τα ονόματα τους σε πλατείες που θα παίζουν μικρά παιδάκια!

  13. το τελευταιο σχολιο ηταν το καλυτερο. θα πηγαινει δηλαδη το παιδακι με τον μπαμπα του και θα των ρωτα, μπαμπα πιανου ειναι αυτη η πλατεια και θα του λεει ο μπαμπας του παιδι μου αυτη η πλατεια ειναι αυτουνου που σκοτωνε ελληνες στη μαχη που ηταν και ο παπου σου. ποσο πισω ειμαστε ρε παιδια με μερικους που δεν ξερουν τη ζητανε για να καφιοντε για την ιδεα τους

  14. αγγελε βλασση μην τα βαζεις με τον μιχα. γιατι αυτος ξερει να μιλαει. στο λεω μην σε καλεσει σε κανενα καναλι και κανεις το λαθος και πας. γιατι εκτος απο τους συμοριτες ξερει και για τους DJ οταν βαζουν τραγουδια χοροπηδανε κουνιεται το μυαλο τους και δεν ξερουν τι λενε στα μπλοκ

  15. οκ,jim papas,θα ακολουθήσω την συμβουλή σου…κάτι θα ξέρεις από κουνημένα μυαλά,γιατί εγώ DJ δεν είμαι…άλλη φορά,καλό θα ήταν να έχει και ειρμό ο λόγος σου (ρώτα τους φίλους σου να σου εξηγήσουν τί σημαίνει η λέξη που είπα,μη νομίζεις ότι σε έβρισα)…αν εννοείς άλλον,που είναι DJ,και γράφει στο Loutrakiblog,πίστεψε με,δεν θέλεις να έρθετε σε αντιπαράθεση μαζί του….εκτός κι αν θέλεις εσύ προσωπικά να μιλήσεις ΕΔΩ,ΜΑΖΙ ΜΟΥ,ΕΠΩΝΥΜΑ και με στοιχεία,για να δούμε ποιός από τους δυό μας ξέρει να μιλάει (εκτός κι αν μιλάς με εκπροσώπους,οπότε πάω πάσσο)…τώρα αν σας έχεις δώσει γραμμή το κόμμα να βγείτε στα κανάλια,αυτό είναι δικό σας θέμα και δεν με αφορά…εγώ εκπροσωπώ τον εαυτό μου…(και επειδή βαριέμαι να υπογράφω συνέχεια με το ονοματεπώνυμο μου,πριν αρχίσετε τις εξυπναδούλες σας πάλι,a.v. είναι η διαδικτυακή μου υπογραφή και σημαίνει Άγγελος Βλάσσης…αυτά περί κρυψίματος και ανωνυμίας που έχουν ειπωθεί κατά καιρούς εδώ μέσα…τα περί ποιός ξέρει να μιλάει,άστο να το κρίνουν άλλοι…γιατί σημασία έχει επί της ουσίας ΤΙ λες και δεν είδα καμία απάντηση στα ερωτήματα που έθεσα…θέλεις μήπως να απαντήσεις ΕΣΥ ;;;

  16. 7:56,μήπως εν έτει 2012,είναι επιτέλους καιρός να αποδεχτούμε όλοι μας ότι ο εμφύλιος είναι η πιο μαύρη σελίδα της ελληνικής ιστορίας (μια και στα σχολεία μας δεν μας έμαθαν για τον πρώτο εμφύλιο,που έκαναν οι αγωνιστές του 1821) και επιτέλους καταλάβουμε ότι και οι 2 πλευρές έκαναν λάθη,με τραγικό αποτέλεσμα Έλληνας να σκοτώνει Έλληνα ;;;…

  17. α,ευχαριστώ και για το δωρεάν μάθημα γεωγραφίας,προς τους κυρίους κυρίους…το σύνορο είναι μετά την Κόκκινη Μηλιά ή πριν ;;;…μην μας φάνε το οικόπεδο,δηλαδή…

  18. μπορεί κάποιος να ενημερώσει πώς μπορούμε να προμηθευτούμε το μαρτυρολόγιο που ανέφερε η κυρία ;;; δεσμεύομαι να το φτιάξω σε ηλεκτρονική μορφή και να το ανεβάσω στο Loutrakiblog….

  19. Χωρίς να θέλω να εμποδίσω τη μεταξύ σας συνομιλία, σας παραπέμπω στην ταινία του Παντελή Βούλγαρη (αριστερών φρονημάτων), στην ατάκα του αείμνηστου Θανάση Βέγγου: "Τι κάνετε ρε; Έλληνας να πολεμάει Έλληνα;" Αλλά τα λάθη, δεν έγιναν μόνο από τη μια πλευρά. Ήσουν αναγκασμένος να σκοτώσεις τον φίλο σου ή τον αδερφό σου, γιατί αλλιώς, θα σε σκότωνε αυτός. Δυστυχώς, για εμάς και τότε αποδείξαμε περίτρανα πόσο λίγοι είμαστε σαν λαός όταν "υπηρετούσαμε" εν αγνοία μας, συμφέροντα άλλων. Τώρα για τον αγωνιστή, Λάσκα: Λυπάμαι, που φτάσαμε στο σημείο να αμφισβητούμε ανθρώπους που αγωνίστηκαν για την απελευθέρωση του Έθνους από τον ξένο ζυγό. Λυπάμαι, που φτάσαμε στο σημείο, να κάνουμε μικροπολιτική, με ονόματα που θα έπρεπε στο άκουσμά τους και μόνο, να ανατριχιάζουμε. Γιατί αυτοί οι άνθρωποι, είναι η ιστορία μας και έδωσαν τα πάντα για να μπορούμε σήμερα να μιλάμε και να τους κρίνουμε. Και έδωσαν τα πάντα, σε μια στιγμή που όλοι έκριναν μη απαραίτητη, ως και μάταιη (λόγω της στρατιωτικής δύναμης της Ναζιστικής Γερμανίας) μια τέτοια αντιστασιακή κίνηση.

  20. Αlex,αυτή την σκηνή ακριβώς είχα κατά νου …αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα,δυστυχώς…άντε να κάτσεις να εξηγήσεις τί είχε βιώσει ο ίδιος ο Βέγγος και γιατί έτρεμε ,παίζοντας αυτη τη σκηνή,λίγα χρόνια πριν φύγει από την ζωή…

  21. Αφού λοιπόν φίλε a.v ο εμφύλιος ήταν μία μαύρη σελίδα όπως λες και όπως κι εγώ πιστεύω, άστο να πάει το όνομα, άστο να πάει γιατί θα θέλουν κι άλλοι να μετονομάσουν πλατείες.
    Πιστεύω ότι η συγκεκριμένη θέση που προορίζεται για σχολείο θα πρέπει να έχει άλλου "επώνυμου" την ονομασία. Το όνομα του πρώην δασκάλου Ζερβού που πρότεινε ο Πετρίτσης και που το σπίτι του είναι δίπλα στη συγκεκριμένη πλατεία θα ήταν ότι έπρεπε για να τιμήσουμε και ανθρώπους μου μόρφωσαν τους Λουτρακιώτες σε δύσκολες εποχές. Μην τους υποτιμάς κι αυτοί "ήρωες" ήταν!!!!!!!!

  22. Ως εγγονή ανθρώπου που πολέμησε στον εμφύλιο και μεταπολεμικά έζησε στο Λουτράκι πάντα αναρωτιόμουν γιατί δεν μας μιλούσε ποτέ για αυτή την περίοδο. Μόνο όταν άρχισα να σπουδάζω ιστορία με ρωτούσε με άγχος αν τους αναφέρουν τα βιβλία.
    Τώρα κατάλαβα γιατί. Αν γίνεται αυτή η συζήτηση εν έτει 2012 φαντάσου…

  23. s-spinos:
    Zach Sian πρώτα να πω καλορίζικη στην σπουδαία παρέα σας και
    να σου ευχηθώ καλές αναρτήσεις, και από όσα μπορώ να ξέρω, η
    αναφορά σε κάποια ονόματα πράγματα καταστάσεις και ιστορικές στιγμές,ήταν σχεδόν απαγορευμένα (δεν μιλώ για το επίσημο κράτος αυτό τα είχε απαγορεύσει δια ροπάλου) αλλά και από τους
    ίδιους και για τους ίδιους τους πρωταγωνιστές αυτών των γεγονότων.
    Δεν μου αρμόζει να πω τίποτα άλλο, ελπίζω να κατάλαβες.

  24. Tha TRELATHOUME!!! O pelopidas apo to 1944 eos to 1948 PIOUS POLEMOUSE????Oi germani ixan figi!!polemouse aftous pou edosan tin zoi tous gia na grafete oloi esis elefthera simera!! ta koumounia apothrasinthikan ala na kseroun oti an theloun pali ke edo ke sto vouno tha mas ksanavroun….

  25. @ 1:25 Κατανοώ τα νευράκια σου, αλλά λυπάμαι που δεν μπορώ να
    σε απαλλάξω από το στίγμα του προδότη που ανεξίτηλα έχει σφραγίσει τους ταγματασφαλίτες, τους χίτες,τους μάϋδες, τους γερμανοτσολιάδες, τους μαυραγορίτες και όλον συρφετό των συνεργατών των φασιστών την περίοδο της κατοχής.
    Όλους αυτούς πολέμησε ο Πελοπίδας και ελευθέρωσε μαζί με
    με χιλιάδες άλλους την πατρίδα για την οποία τάχα μου εσύ
    σήμερα κόπτεσαι.
    Και μετά την απελευθέρωση, όλα αυτά τα σκουλήκια,με τα όπλα των Εγγλέζων σήκωσαν κεφάλι και οδήγησαν τον λαό στον εμφύλιο.
    Και μέχρι το τέλος, πάλι τον ίδιο εχθρό πολέμησε, το φασισμό και τους προδότες της πατρίδας.
    Άντε και κρύψου στην τρύπα σου φασισταριό.

  26. ΑΖ,εγώ απλά θα απομόνωνα μια φράση του 1:25…
    "ta koumounia apothrasinthikan ala na kseroun oti an theloun pali ke edo ke sto vouno tha mas ksanavroun…." και θα διερωτώμουν…"θα μας ξαναβρούν" ;;; ..ποιούς ;;; …και αυτοί που πολέμησαν εκεί,και από τις δυό μεριές,είναι στην καλύτερη των περιπτώσεων γύρω στα 70 πλέον…με βάση αυτό το γεγονός και ότι γράφει με greeklish,καταλαβαίνεις με τί ηλικίας άτομο μιλάς …Ελληνάρα,ξύπνα !!! εσύ που είσαι πατριώτης,ούτε καν στα ελληνικά γράφεις και αφήνεις εμάς τους προδότες – γραικύλους – δοσίλογους να απαντάμε στα ελληνικά ;;;

  27. Prodotes ke praktoroi tis KGB,POU PROSPATHISAN ME OPLA, na katalavoun tin eksousia, ke na katalisoun tin dimokratia, na mas ekanan roumania klp,otan prospathoun na tous timisoun ta koumounia tha mas vlepete mprostasas, ektos an figete ektos elados ke pate na zisete stin VORIO-KOREA…

  28. λαθος δεν ειμαστε ωραια παρεα. ξεκινισε ο διχασμος και θα συνεχιζετε συνεχια απο δω και περα. με τις ηλιθιοτιτες της πεαεα. τελικα καλα το προεβλεψε ο μιχας οταν μιλησε για διχασμο.

  29. Τι λέτε ρε παιδιά; Για ποιό διχασμό μιλάτε; Εγώ βλέπω 30 σχόλια υπέρ, 3 κατά και 3 αδιάφορα. Και τα σχόλια που είναι κατά είναι φίλων του κυρίου Μίχα που μίλησε στο Δ.Σ. και προσπαθούν να τον υποστηρίξουν. Σιγά μην διχαστεί όλη η Ελλάδα!!!

  30. το καλλυτερο μνυμοσυνο στην οικογενεια λασκα που προσωπικα τιμω και ευχαριστω για την θυσια τους ειναι η ενοτητα των ελληνων μπροστα στη νεα οικονομικη κατοχη διοτι ανεξαρτητα που πολιτικα ειναι ο καθεις ενα ειναι το συμφερον των ελληνων εργαζομενων να πη οχι στους νεους δυναστες

  31. εσεις που γραφετε τα θετικα σχολια για την μετονομασια της πλατειας. να πατε εκει τα παιδακια σας. και οταν σας ρωτησουν τα παιδια, πιος ηταν αυτος ο πελοπιδας μην διστασετε νατου πειτε του παιδιου σας πιον πολεμουσε ο πελοπας στον εμφυλιο, και να ειστε σιγουροι οτι τα παιδια σας θα σας γιουχαρουν.

  32. Μπορεί να στεναχωρήσω τον Αντώνη Μίχα,διάλογο κάνουμε,το σεβόμαστε αλλά συμφωνώ απόλυτα με το σχόλιο αυτό του 8:32

    Ανώνυμος είπε…

    Τι λέτε ρε παιδιά; Για ποιό διχασμό μιλάτε; Εγώ βλέπω 30 σχόλια υπέρ, 3 κατά και 3 αδιάφορα. Και τα σχόλια που είναι κατά είναι φίλων του κυρίου Μίχα που μίλησε στο Δ.Σ. και προσπαθούν να τον υποστηρίξουν. Σιγά μην διχαστεί όλη η Ελλάδα!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog