Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Γύρος θριάμβου από τον Θρύλο σε πεδίο μάχης! (pics)

- Advertisement -

Στο «κολασμένο» ΟΑΚΑ ο Ολυμπιακός κέρδιζε 1-0 τον Παναθηναϊκό έως το 83′ όπου οριστικά διακόπηκε το παιχνίδι λόγω επεισοδίων και οι «ερυθρόλευκοι» στέφονται πρωταθλητές!…

Με Λάζαρο και τριάδα στα χαφ
Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα είχε ανοίξει τα χαρτιά του στα μέσα της εβδομάδας, δείχνοντας ξεκάθαρα τις σκέψεις του για τριάδα στον άξονα και μοναδικό φουνταριστό τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο. Το μοναδικό ερωτηματικό είχε να κάνει με τον παρτενέρ του Γιόσου Σαριέγκι, με τον Πορτογάλο προπονητή να επιλέγει τον Σεντρίκ Καντέ.
Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Καρνέζης, αριστερά στην άμυνα ο Σπυρόπουλος, δεξιά ο Μαρίνος και ο Καντέ με τον Σαριέγκι το δίδυμο των στόπερ. Σιμάο και Βιτόλο ως καθαροί αμυντικοί μέσοι, με τον Κατσουράνη μπροστάς του η τριπλέτα στη μεσαία γραμμή. Ο Κουίνσι αριστερό «φτερό»,  ο Ζέκα δεξί και ο Λάζαρος στη κορυφή του 4-3-2-1.
Φουλ της έκπληξης ο Βαλβέρδε
Από την άλλη πλευρά, ο Ερνέστο Βαλβέρδε έχοντας στο μυαλό του τη φυσική και ψυχολογική κούραση των παικτών του μετά τον αποκλεισμό από την Μέταλιστ ανακάτεψε τη τράπουλα, αφήνοντας στον πάγκο τους Τζιμπούρ, Φουστέρ, Μαρκάνο και τον Ιμπαγάσα.
Στην «ερυθρόλευκη» εστία ξεκίνησε ο Μέγερι, δεξί μπακ ο Μοντέστο, αριστερό ο Χολέβας και στο κέντρο των μετόπισθεν οι Μέλμπεργκ και Παπαδόπουλος. Ορμπάιθ σε ρόλο «κόφτη», Μανιάτης και Μακούν οι εσωτερικοί μέσοι. Αμπντούν αριστερό εξτρέμ, Καζίμ δεξί και στη κορυφή της επίθεσης του Ολυμπιακού, ο Μιραλάς.
Στα μέτρα του Ολυμπιακού
Κομμένο και ραμμένο στα «θέλω» και τα μέτρα του Ολυμπιακού ήταν το πρώτο ημίχρονο. Οι φιλοξενούμενοι θα έφευγαν από το ΟΑΚΑ ικανοποιημένοι και με την ισοπαλία, δεν «ψάχτηκαν» για το γκολ αν και είχαν την μεγάλη φάση με τον Μακούν στο 2’, με τον Παναθηναϊκό να μην έχει τρόπο να απειλήσει.
Οι «πράσινοι» που καίγονταν για τη νίκη αλλά δεν το έδειξαν σε κανένα σημείο του πρώτου μέρους, έκαναν εύκολα το λάθος, δεν είχαν κίνηση χωρίς την μπάλα και είναι ενδεικτικό το γεγονός πως δεν απείλησαν ούτε στιγμή την εστία του Μέγιερι. Ο Κατσουράνης ήταν… εξαφανισμένος, Κουίνσι και Ζέκα δεν βρήκαν χώρους ενώ ο Λάζαρος έπαθε «αυχενικό» από τις γιόμες.
Ο Ολυμπιακός με την τριπλέτα των χαφ να κλείνει τους χώρους και να έχει αλληλοκάλυψη για σεμινάριο «κλείδωσε» το μηδέν και προσπάθησε να εκμεταλλευθεί τον Μιραλάς που έκανε άνω-κάτω ανά διαστήματα την άμυνα του τριφυλλιού».
Το… τελείωσε ο Αμπντούν
Μετά τη διακοπή του ημιχρόνου, ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο δυνατά, πίεσε ένα πεντάλεπτο αλλά στο 51΄ ο Αμπντούν με εξαιρετική ατομική προσπάθεια έγραψε το 1-0, έβαλε μπροστά τον Ολυμπιακό και έδωσε ξεκάθαρο προβάδισμα νίκης.
Η ατμόσφαιρα μύριζε μπαρούτι, οι γηπεδούχοι πίεζαν αλλά με ανοθόρδοξο τρόπο(γιόμες προς το κεφάλι του… Ζέκα) και στο 81’ μετά τη νέα επίθεση κατά των ΜΑΤ το παιχνίδι διεκόπη οριστικά, με τον Ολυμπιακό να «καθαρίζει» την υπόθεση τίτλος μέσα στη Καλογρέζα.

MAN OF THE MATCH: O Tζαμέλ Αμπτνούν. Πέτυχε το γκολ της νίκης και ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του Ολυμπιακού. Το γκολ του και η ωραία του προσπάθεια έδωσε τη νίκη… τίτλο στους «ερυθρολεύκους».

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Η αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού που ήταν για σεμινάριο. Οι παίκτες του Βαλβέρδε ήταν άριστα διαβασμένοι και δεν επέτρεψαν  στον Παναθηναϊκό να δημιουργήσει ούτε υποψία ευκαιρίας. Με πρέσινγκ ψηλά έκαναν δύσκολη τη ζωή των παικτών του «τριφυλλιού». Βέβαια, οι «πράσινοι» βοήθησαν με τις γιόμες τους Μέλμπεργκ και Παπαδόπουλο που ήταν αλάνθαστοι.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Κώστας Κατσουράνης. Δεν ήταν ο μόνος τραγικός του Παναθηναϊκού απόψε στο ΟΑΚΑ αλλά όταν μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή της αξίας του υπάρχουν απαιτήσεις. Εξαφανισμένος, δεν βοήθησε καθόλου στον νευραλγικό χώρο της μεσαίας γραμμής. Σε άλλο γήπεδο.
Η ΓΚΑΦΑ: Ανήκει στον Κώστα Κατσουράνη. Από δικό του λάθος στο κέντρο χάνει την κατοχή ο Παναθηναϊκός και δίνει την ευκαιρία στον Αμπτνούν να απειλήσει και τελικά να σκοράρει.
ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Τάσος Κάκος τα πήγε καλά, με δεδομένο πως δεν έκανε κάποιο λάθος. Προσπάθησε να κόψει το καρπούζι στη μέση και σε γενικές γραμμές τα κατάφερε. Όσον αφορά τους επόπτες, ο Βασιλειάδης υποδεικνύει λανθασμένα οφ-σάιντ τον Μιραλάς στο 11’.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ TOY GAZZETTA.GR: Ο Παναθηναϊκός ήταν αυτό που ήθελε τη νίκη αλλά δεν είχε τον τρόπο ούτε καν να απειλήσει. Από την άλλη ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύθηκε μια στιγμή αδυναμίας της άμυνας του «τριφυλλιού» και με γκολ του Αμπτνούν τελείωσε το πρωτάθλημα.

- Advertisement -

3 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog