Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Παγκόσμιοι Ελληνες Σχεδιαστές Μόδας

- Advertisement -
H δημοσιογράφος Δήμητρα Γκαιδατζη επισκέφτηκε την έκθεση «Παγκόσμιοι Έλληνες Σχεδιαστές Μόδας», που γίνεται στο ελληνικό κέντρο του Λονδίνου, και μίλησε με τους συντελεστές της…

Το παρόν και το μέλλον της ελληνικής μόδας συναντήθηκαν το βράδυ της προηγούμενης Δευτέρας 12 Μαρτίου στο Ελληνικό Κέντρο του Λονδίνου για τα εγκαίνια της έκθεσης «Παγκόσμιοι Ελληνες Σχεδιαστές Μόδας». Η έκθεση, η οποία έγινε στη μνήμη της Κούλας Λαιμού και τελεί υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Λεβέντη, περιλαμβάνει 50’s, 60’s, 70’s και 80’s δημιουργίες των θρυλικών Jean Desses, James Galanos, Γιάννη Ευαγγελίδη, Γιώργου Σταυρόπουλου, Ντίμη Κρίτσα και Γιάννη Τσεκλένη –δάνεια από τη συλλογή του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος- αλλά και σύγχρονες δημιουργίες σχεδιαστών που έχουν επιβληθεί στο εξωτερικό, όπως η Σοφία Κοκοσαλάκη, η Μαίρη Κατράντζου και ο Μάριος Ζβαμπ.
«Η ιδέα για την εκδήλωση ήταν της Κούλας Λαιμού, η οποία σκέφτηκε να διοργανώσει στο Λονδίνο μια έκθεση που να φωτίζει την ελληνική μόδα, συνδυάζοντας παλιούς και νέους δημιουργούς», λέει η συντονίστρια της ἐκθεσης, Μαρία Λαιμού-Καμπούρογλου.

Ανάμεσα στους καλεσμένους βρίσκονταν ο σχεδιαστής Ντίμης Κρίτσας, η Σοφία Κοκοσαλάκη, η πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου του Λονδίνου, Αγκαθα Καλησπέρα, η Ιωάννα Παπαντωνίου, πρόεδρος του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος, ο Στάμος Φαφαλιός, η Χρυσάνθη Λαιμού, η Νόνικα Γαληνέα, η Αμαλία Μουτούση, η Μέμα Λεβέντη και πολλοί άλλοι επιφανείς Ελληνες του Λονδίνου.

«Η έκθεση είναι μια καλή ευκαιρία για να γίνει πιο γνωστή η ελληνική μόδα. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια νέα γενιά Ελλήνων σχεδιαστών -η Σοφία Κοκοσαλάκη, η Μαίρη (Κατράντζου) και ο Μάριος (Ζβαμπ)-, οι οποίοι ζουν και δημιουργούν στο Λονδίνο. Αυτοί προσελκύουν και νέα ταλέντα. Ηδη υπάρχει μεγάλη κίνηση από νέους δημιουργούς», εξηγεί η Μαρία Λαιμού-Καμπούρογλου.

Την ίδια άποψη έχει και ο Αλέξανδρος Γιαντσής, «δεξί χέρι» της Μαίρης Κατράντζου, η οποία απουσίαζε από τα εγκαίνια λόγω ανειλημμένων υποχρώσεων. «Εχουμε αξιόλογους σχεδιαστές, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, και αυτή η έκθεση είναι μια καλή αρχή, τόσο για τους γνωρίσει το κοινό. Προσωπικά, δεν έχω σταματήσει να θαυμάζω τα πριντς του Τσεκλένη. Ητανε πραγματικά ένας πρωτοπόρος της μόδας», -Δήμητρα Γκαιδατζή

Η έκθεση «Παγκόσμιοι Ελληνες Σχεδιαστές Μόδας» θα διαρκέσει έως τις 22 Μαρτίου. Για περισσότερες πληροφορίες, http://www.helleniccentre.org.

Πηγή:  www.gynaikamag.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog