Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ιταλία: Πέθανε στη διάρκεια του αγώνα διεθνής παίκτης του βόλεϊ

- Advertisement -

Ο ιταλός παίκτης του βόλεϊ Βίγκορ Μποβολέντα πέθανε χθες στη διάρκεια αγώνα για τη Β2 κατηγορία στη Ματσεράτα της Ιταλίας.

Ο πρώην διεθνής 38χρονος παίκτης κατέρρευσε στη διάρκεια του αγώνα του Σαββάτου μεταξύ της ομάδας του, Φορλί και της Ματσεράτα, για τη Β2 κατηγορία, ύστερα από ξαφνική αδιαθεσία που αισθάνθηκε…

Το περιστατικό συνέβη στο 3ο σετ, όταν ο Μποβολέντα πήρε θέση για να εκτελέσει σερβίς, αλλά πέταξε τη μπάλα και ζήτησε βοήθεια.

«Είπε “ζαλίζομαι, βοηθήστε με γιατί θα πέσω”, έπιασε την πλευρά της καρδιάς και κατέρρευσε», ήταν η αφήγηση στελέχους της Ματσεράτα που βρισκόταν κοντά στον αθλητή. Το ιατρικό επιτελείο κατόρθωσε να τον διατηρήσει ζωντανό με καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση, όμως ο Μποβολέντα ουδέποτε ανέκτησε τις αισθήσεις του.

Οι προσπάθειες ανάνηψης συνεχίστηκαν για σχεδόν μία ώρα στον αγωνιστικό χώρο και στη συνέχεια ο άτυχος αθλητής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Ματσεράτα. Στην εντατική μονάδα θεραπείας οι γιατροί συνέχισαν τις προσπάθειές τους, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Στην αίθουσα αναμονής οι συμπαίκτες και ο προπονητής του, Στέφανο Μασέτι, στελέχη της Ματσεράτα και ο ομοσπονδιακός τεχνικός των ομάδων τζούνιορς, Μάρκο Μπονίτα, πληροφορήθηκαν με δάκρυα στα μάτια και συντριβή ψυχής το θάνατο του φίλου και συναθλητή τους.

Ο Μποβολέντα υπήρξε ασημένιος Ολυμπιονίκης με τη «σκουάντρα ατζούρα» στους Αγώνες της Ατλάντα (1996), ενώ στη μεγάλη καριέρα του κατάκτησε σχεδόν τα πάντα: με την εθνική ομάδα πανηγύρισε τέσσερις τίτλους στο World League, ένα Παγκόσμιο Κύπελλο και δύο Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Σε συλλογικό επίπεδο, μέτρησε 553 συμμετοχές (σε 21 χρόνια) στην Α1.

Σε ηλικία 16 ετών μεταγράφηκε στη Μεσατζέρο Ραβένα από την Πολεζέλα (1990), κατακτώντας την ίδια χρονιά πρωτάθλημα και Κύπελλο Ιταλίας για να ακολουθήσουν τρία Κύπελλα πρωταθλητριών, δύο ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ και ένα Κύπελλο Συνομοσπονδίας (CEV).

Μετά τη Ραβένα αγωνίστηκε στις Φεράρα, Ρόμα, Παλέρμο, Μόντενα (πρωταθλήτρια το 2002), Πιατσέντζα και Περούτζια, ενώ το 2010 επέλεξε τη Φορλί για να βρίσκεται κοντά στο σπίτι του.

Η καριέρα του στην εθνική είχε κλείσει το 2002, μετά το World League, αλλά ξανάνοιξε το 2008 με την κλήση του Αντρέα Αναστάζι για τους Αγώνες του Πεκίνου (2008), όπου η Ιταλία κατετάγη στην τέταρτη θέση. Ήταν παντρεμένος με την επίσης πρώην βολεϊμπολίστρια Φεντερίκα Λίζι και είχε τέσσερα παιδιά

*taneaonline

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog