Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Λουτράκι: Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα για κλοπή

- Advertisement -

«Συνελήφθησαν, χθες (25-3-2012) το μεσημέρι, στο Λουτράκι Κορινθίας,  από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου, τρεις ημεδαποί ΡΟΜΑ, ηλικίας 30, 36 και 29 ετών αντίστοιχα, καθώς και ένας 38χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Πακιστάν, για κλοπή μεταλλικών αντικειμένων…

Ειδικότερα, οι ανωτέρω, χθες (25-3-2012) το πρωί,  στο Λουτράκι Κορινθίας, αφού μπήκαν σε επιχείρηση – πτηνοτροφική μονάδα, η οποία δεν λειτουργεί, αφαίρεσαν ποσότητα μεταλλικών εξαρτημάτων από τον εξοπλισμό αυτής, τα οποία στην συνέχεια φόρτωσαν σε δύο Ι.Χ. φορτηγά αυτοκίνητα, ωστόσο, μετά από άμεση επέμβαση αστυνομικών, συνελήφθησαν.

Από την εμπεριστατωμένη έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες, είχαν αφαιρέσει νωρίτερα την ίδια ημέρα, από τον εξοπλισμό της ανωτέρω επιχείρησης και άλλα μεταλλικά εξαρτήματα. Η συνολική αξία των αφαιρεθέντων, ανέρχεται στις 40.000 ευρώ.

Επιπρόσθετα, κατασχέθηκαν τα δύο οχήματα, καθώς και μέρος των αφαιρεθέντων αντικειμένων, τα οποία αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κορίνθου. Τις αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό υλικό, διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Λουτρακίου».

- Advertisement -

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πέστα ρε φίλε! Αν είναι ρομά, να πάνε στη ρουμανία! Κράτος εν κράτει οι τύποι, προκαλούν, βρίζουν, κλέβουν και εμείς φοβόμαστε να μιλήσουμε μη μας πουν ρατσιστές και φασίστες.
    Δημήτρης

  2. αφού συμφωνήσατε μεταξύ σας,να κάνουμε και μια γιορτή,να σου απονείμω το χρυσό τούβλο,"Δημήτρη"…ρομά = Ρουμάνοι ;;; κάτοικοι Ρουμανίας ;;;…τώρα καταλαβαίνω γιατί σας είναι πιο εύκολο να τους αποκαλείτε "γύφτους"…μια χαρά τα πας ,λεβέντη μου,συνέχισε έτσι…πεδίον λόξης (sic) λαμπρόν ,ανοίγεται…

  3. Στο γραπτό λόγο, όντως η ειρωνία δε γίνεται αντιληπτή. Αλλά όντως ένας ανήτος θα συνδίαζε σοβαρά το ρομά με τη ρουμανια! Όντως πεδίο ανοησίας λαμπρό!
    Δημήτρης

  4. το αστείο,δεν το καταλάβα,ακόμα και τώρα ποιό είναι…τώρα ,για το ποιόν πάει ο χαρακτηρισμός "ανόητος",κι αυτό δεν το κατάλαβα…δική σου φράση ήταν,δεν την χρεώνομαι εγώ…φυσικά,όταν το ελληνικό κράτος τους θυμάται,(βλέπε περίοδ εκλογών),είναι καλοί,τότε δεν είναι "γύφτοι"…εσύ,ανώνυμε,θα μπορούσες να τους πεις και "τσιγγάνους" ή "ρομά",αλλά δεν πρόκειται να προσπαθήσω να σου αλλάξω γνώμη,ότι το "γύφτοι",σαν προτεινόμενη λέξη,είναι μειοτικός χαρακτηρισμός…

  5. Ελεος ,ρε παιδια.
    Οι Ρομα ,καταγοντε απο Ινδια και για καποιους αλλους απο Αιγυπτο εξ ου και το "γυφτος" ,και κατ εξοχην ειναι διασκορπισμενο στο περασμα των χρονων σε ολη την Ευρωπη και ειδικως οσον αφορα τον τοπο μας εχουν κεντρικο προορισμο τα Εξαμιλια ,καικαποιες περιοχες στην Αθηνα.
    Ζουν και στην Ρουμανια ,χωρις αυτο να σημαινει κι ολας πως προερχοντε απο εκει ,οπως κατοικοεδρευουν και σε αλλες Ευρωπα.ι.κους προορισμους.

  6. Το γύφτοι προέρχεται απο την Αιγυπτο.Αιγύπτιοι γύπτιοι γύφτοι.Μιας και υπήρχε η άποψη πως η καταγωγή τους είναι απο την Αίγυπτο.Και πιθανώς να είναι.Μη τους συγχέεται με τους Ρομά.Αυτοί έχουν άλλοι καταγωγή.Αρα δεν είναι υποτιμητικιά προσφώνηση.Το αν έχει φορτιστή αρνητικά η λέξη σε αυτο δεν φταίω εγώ ούτε εσείς.Πρωτίστως φταίνε οι ίδιοι με τον 'πολιτισμό τους' και την συμπεριφορά τους.Αυτά για να τελειώνουμε .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog