Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δείτε τι αποφάσεις πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο Κορινθίων

- Advertisement -

Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κορινθίων τη Τετάρτη 21/3/2012 με 26 θέματα στην ημερήσια διάταξη. Οι βασικότερες αποφάσεις που λήφθηκαν ήσαν οι εξής:…

  • ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ. Για τρίτη φορά εισήχθη θέμα στην ημερήσια διάταξη για εκλογή του Συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης χωρίς να επέλθει εκλογή με την απαιτούμενη πλειοψηφία των 2/3 του συνόλου των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο Παναγιώτης Λούμπας έλαβε 25 ψήφους και η Ελευθερία Καρσιώτη 10 ψήφους. Κατά συνέπεια δεν εκλέχτηκε κανένας εκ των δύο υποψηφίων για τη θέση του Συμπαραστάτη.
  • ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ. Με συντριπτική πλειοψηφία (απείχε μόνον η παράταξη της Κίνησης Πολιτών) το Δημοτικό Συμβούλιο γνωμοδότησε ότι το υπάρχον κτίριο της Δημοτικής Αγοράς Κορίνθου δεν αποτελεί ιστορικό Μνημείο, σύμφωνα και με την εισήγηση της Δ/νσης Νεωτέρων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού.
  • ΛΥΚΕΙΟ ΣΤΟ ΣΟΦΙΚΟ. Ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο δέχθηκε το αίτημα των κατοίκων και των φορέων της Σολυγείας για ίδρυσης και επαναλειτουργία της Α΄ Λυκειακής τάξης στο Σοφικό και συγκεκριμένα στο σχολικό συγκρότημα του Γυμνασίου. Για το θέμα αυτό έχουν ταχθεί θετικά ήδη οι γονείς των 25 μαθητών της σημερινής Γ΄ τάξης του Γυμνασίου Σοφικού, οι καθηγητές, τα τρία Τοπικά Συμβούλια Σοφικού, Αγγελοκάστρου και Κόρφου, οι δύο τέως Δήμαρχοι Γιάννης Γκερζελής και Αθανάσιος Τούσουλης και ο Αντιδήμαρχος Σολυγείας Μιχάλης Χατζής, ο οποίος ήταν και ο εισηγητής του θέματος στο Συμβούλιο.
  • 5ος ΛΑΪΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΣΤΟ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙ. Όπως κάθε χρόνο το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε τη διοργάνωση με την Τοπική Κοινότητα Χιλιομοδίου του 5ου Λαϊκού αγώνα δρόμου 7 χιλιομέτρων στο Χιλιομόδι στις 20 Απριλίου. Η διαδρομή είναι από το παλιό μοναστήρι της Φανερωμένης μέχρι την πλατεία Χιλιομοδίου και η εγκριθείσα πίστωση είναι 4.500 €.
  • ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ. Εγκρίθηκε η πρόταση του Δημάρχου για συμμετοχή του Δήμου Κορινθίων στον Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδος που θα διεξαχθεί από 16 έως 20 Μαΐου 2012 . Συμμετέχουν 200 αθλητές ποδηλάτες από όλο τον κόσμο και η τηλεοπτική κάλυψη θα είναι από πολλά κανάλια ευρωπαϊκού επιπέδου. Είναι μία καλή ευκαιρία προβολής του Δήμου Κορινθίων μέσω του αθλητικού αυτού γεγονότος στην πόλη της Κορίνθου. Για το σκοπό αυτό εγκρίθηκε πίστωση 10.000 €.
  • ΤΗΛΕΪΑΤΡΙΚΗ cardio express. Ομόφωνα εγκρίθηκε πίστωση 7.000 € για την προμήθεια μηχανημάτων στα πλαίσια της Τηλεϊατρικής στις δημοτικές κοινότητες Άσσου, Λεχαίου, Αθικίων και Γαλατακίου από τους Αγροτικούς Γιατρούς για την διαπίστωση καρδιακών προβλημάτων και άμεση επέμβαση σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Σημειώνεται ότι ήδη εφαρμόζεται το Σύστημα αυτά στις τοπικές κοινότητες Χιλιομοδίου, Αγίου Βασιλείου και Σοφικού.
Από το γραφείο τύπου
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog