Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δεν πειράζει, ρε μάγκες…

- Advertisement -

Ο ΑΠΟΕΛ πάλεψε και απέναντι στη Ρεάλ, την κράτησε μέχρι το 74΄, όμως ο Μπενζεμά (2) και ο Κακά στο τέλος έγραψαν το 3-0 της Βασίλισσας στη Λευκωσία. Το μαγικό ταξίδι στο Ch. League τελειώνει την άλλη βδομάδα στο “Μπερναμπέου”…

Για 74 λεπτά διατήρησε το παραμύθι ζωντανό ο ΑΠΟΕΛ κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης. Η κυπριακή ομάδα ηττήθηκε 3-0 από τους Ισπανούς με δύο γκολ του Μπενζεμά (72′, 90′) και ένα του Κακά (82′) και την επόμενη εβδομάδα θα πάει στο Μπερναμπέου για να ολοκληρώσει τη μαγική του πορεία στους “8” του Champions League. Τα συναισθήματα όμως παραμένουν  όμορφα για τον ΑΠΟΕΛ, την ομάδα που έκανε περήφανους Κύπριους και Έλληνες.
Το ματς ξεκίνησε με τη Ρεάλ να δείχνει τη διάθεσή της να βάλει ένα γρήγορο γκολ και να πάρει κεφάλι στο σκορ. Οι παίκτες του Μουρίνιο ανέλαβαν από νωρίς τον έλεγχο του αγώνα με τον Χιώτη να νιώθει από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου την ασφυκτική πίεση των Ισπανών. Ωστόσο, λίγο τα κακά τελειώματα των Μαδριλένων, λίγο η τύχη, ο ΑΠΟΕΛ γλίτωσε να φάει κάποιο γκολ στο πρώτο μέρος. Ειδικά στην ευκαιρία του Μπενζεμά στο 33′! Ο Ρονάλντο πάσαρε κάθετα στον Σαχίν, αυτός παράλληλα με την εστία προς τον Μπενζεμά, η μπάλα πέρασε και από τον Χιώτη αλλά ο Γάλλος αστόχησε σε κενή εστία πλασάροντας άουτ. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΑΠΟΕΛ στάθηκε άτυχος στο ξεκίνημα αφού έκανε αναγκαστική αλλαγή λόγω του τραυματισμού του Μαρσέλο Ολιβέιρα στο 9′.
Στο δεύτερο μέρος ο ΑΠΟΕΛ έδειξε ότι μπορούσε να αντέξει διατηρώντας το σκορ. Οι Κύπριοι κινδύνεψαν σε μερικές φάσεις, (53′, 67′, 70′), αλλά στο 74′ η τύχη δεν ήταν με το μέρος τους. Η είσοδος του Κακά στο παιχνίδι φρέσκαρε τη δημιουργικότητα της Ρεάλ και στο 74′ ο Βραζιλιάνος έβγαλε τη σέντρα από αριστερά, ο Μπενζεμά τρύπωσε ανάμεσα στους αμυντικούς και με κοντινή κεφαλιά άνοιξε το σκορ (0-1).
Δυστυχώς για το ΑΠΟΕΛ δεν μπόρεσε να διαχειριστεί την πίεση και την ανωτερότητα της Ρεάλ και το δεύτερο γκολ δεν άργησε να έρθει. Στο 82′, ο Μαρσέλο έκανε την κούρσα, έβγαλε την πάσα στον Κακά ο οποίος πλάσαρε εύκολα για το 2-0.
Όσο φτάναμε προς το τέλος της αναμέτρησης, η Ρεάλ δεν σταμάτησε να πιέζει, ο Χιώτης έκανε 2-3 επεμβάσεις, αλλά και πάλι δεν ήταν αρκετές να αποτραπεί το 3-0 στο 90′ με τον Μπενζεμά να γράφει για δεύτερη φορά το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ και να ολοκληρώνει τον θρίαμβο των Μαδριλένων στο ΓΣΠ.
ΑΠΟΕΛ (Γιοβάνοβιτς): Χιώτης, Ζόρζε, Ολιβέιρα (9′ Κάκα), Πουρσαϊτίδης, Μποαβεντούρα, Χαραλαμπίδης, Πίντο (72′ Σολάρι), Μοράις, Αλεξάνδρου (46′ Σόουζα), Αίλτον, Τρισκόφσκι.
Ρεάλ Μαδρίτης (Μουρίνιο): Κασίγιας, Ράμος, Πέπε, Κοεντράο (63′ Μαρσέλο), Αρμπελόα, Σαχίν (84′ Γκρανέρο), Κεντίρα, Οζίλ, Κριστιάνο, Μπενζεμά, Ιγκουαίν (63′ Κακά).

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog