Μία βραδιά στο δρόμο…

2012-03-28T08:55:23+02:0028 Μαρ 2012 | 08:55|Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία|Ετικέτες: |4 Σχόλια


Συνεχίζοντας την μακρόχρονη προσπάθεια αντιμετώπισης του προβλήματος των αστέγων, η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Κλίμακα» διοργανώνει για 7η συνεχή χρονιά την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012 από τις 06:00 μ.μ και έως τις 08:00 π.μ του Σαββάτου στην Πλατεία Κλαυθμώνος, βραδιά «Sleep Out» καλώντας τους πολίτες να βιώσουν μια χειμωνιάτικη νύχτα στο δρόμο…

Πρόκειται για εκδήλωση συμβολικής συμπαράστασης στους αστέγους με στόχο την αφύπνιση και την κινητοποίηση της πολιτείας και των πολιτών για την αντιμετώπιση του προβλήματος των αστέγων ως ένα ιδιαίτερο κοινωνικό πρόβλημα που απαιτεί πολιτικούς σχεδιασμούς και οργανωμένη δράση.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιούνται διάφορες δράσεις όπως ενημέρωση για το πρόβλημα των αστέγων και τις υπηρεσίες του Προγράμματος Στήριξης Αστέγων, προβολή ταινιών – video κ.λ.π καθώς και καλλιτεχνικά δρώμενα όπως, συναυλία, θεατρική παράσταση, έκθεση φωτογραφίας κ.λ.π

«Η αντιμετώπιση του προβλήματος των αστέγων αναμφίβολα δεν είναι υπόθεση μιας νύχτας… Ας σταθούμε συνειδητά ενεργοί, αποκλείοντας τη στείρα φιλανθρωπία, σε προσπάθειες που στηρίζουν έμπρακτα το δικαίωμα στην αξιοπρεπή στέγαση και διαβίωση. Γιατί η διασφάλιση των ανθρώπινων και κοινωνικών δικαιωμάτων όσων ζουν σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού είναι υπόθεση όλων μας», τονίζει η «Κλίμακα» σε ανακοίνωσή της.

«Στην Ελλάδα σήμερα, μετά από δύο χρόνια μνημονίων, μεσοπροθέσμων και εφαρμοστικών νόμων, οι επιπτώσεις της οικονομικής ύφεσης, της ανεργίας και των συνεχιζόμενων μέτρων λιτότητας, κάνουν σαφές το γεγονός: Η φτώχεια και η κρίση δεν κάνουν πλέον διακρίσεις! Το ότι σήμερα έχεις μια οργανωμένη και τακτοποιημένη ζωή δεν σημαίνει ότι θα είναι έτσι η κατάσταση αύριο.

Οι αριθμοί μιλούν:
-7η η Ελλάδα σε ποσοστό φτωχών και κοινωνικά αποκλεισμένων (27,7%) στην Ε.Ε. των 27 χωρών (μετά τις Βουλγαρία, Ρουμανία, Λεττονία, Λιθουανία, Ουγγαρία και Πολωνία.) (ΕΛΣΤΑΤ)
-27,7% των Ελλήνων ζουν στα όρια της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού (Eurostat)
-1στους 4 (25,5%) που δεν είναι φτωχός, ζει σε κατοικία που δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες του (ΕΛΣΤΑΤ)
-το 27,8% του μη φτωχού πληθυσμού δυσκολεύεται να αντεπεξέλθει στις δαπάνες στέγασης. (ΕΛΣΤΑΤ)
-1 στους 7 πολίτες της Αθήνας τρώει στα συσσίτια

4 Σχόλια

 1. ANONYMOUS 28 Μαρτίου 2012 σε 13:12 - Απάντηση

  s-spinos:
  όλες αυτές τις κρατικοδίαιτες,(κατά τα άλλα μη κυβερνητικές)
  οργανώσεις, θα τις παραδεχόμουν αν για μια βραδιά έπαιρναν
  τον ΓΑΠ τον Μπένυ τον Παπαδήμο και το Πάγκαλο, και τους έβαζαν στο πεζοδρόμιο της πανεπιστημίου δίπλα από το βιβλιοπωλείο του Ελευθερουδάκη, με μια κουβέρτα και ένα σκύλο αγκαλιά.
  Το να μας αραδιάζουν νούμερα για να δικαιολογούν τις επιδοτήσεις και την ύπαρξή τους δεν λέει τίποτα.
  Όποιος έχει μάτια και όρεξη μια βόλτα πρωινή, εκεί γύρω στις
  06,30-07,30 στο κέντρο της Αθήνας και θα δει τουλάχιστον κάμποσες δεκάδες ανθρώπους σε πιο άθλια κατάσταση από αυτή της φωτογραφίας.
  Ε! όχι και εμπόριο την εξαθλίωση του ανθρώπου! πάει πολύ.

 2. Αναρχικός Μικρός Πρίγκιπας 28 Μαρτίου 2012 σε 15:41 - Απάντηση

  Η μέρα των αστέγων, η μέρα…, η μέρα… μπλά μπλά μπλά, δεν είναι τουριστικό ταξίδι να βιώσουν μια χειμωνιάτικη νύχτα στο δρόμο… οι πολίτες, επειδή εχω νιώσει στο πετσίμου το να μην έχεις που να κοιμηθείς και να κοιμάσαι στα παγκάκια είναι δύσκολο να το καταλάβουν το τι περνάνε αυτοί οι Άνθρωποι! Αγαπητέ s-spino μη σου προκαλέι έκπληξη το -Ε! όχι και εμπόριο την εξαθλίωση του ανθρώπου! πάει πολύ.- να γνωρίζεις ότι όσο αλλάζουμε τίς έννοιες των λέξεων για να ακούγονται ευχάριστα στα αυτιά μας άλλο τόσο χάνεται και η πραγματική αγάπη για τον συνάνθρωπό μας!
  Το να στεναχωριέσαι ναί, έκπληξη να μην νιώθεις για τίποτα πλέον! Σε χαιρετώ!

 3. ANONYMOUS 28 Μαρτίου 2012 σε 16:21 - Απάντηση

  s-spinos
  έκπληξη καλέ μου πρίγκιπα, όχι για τίποτα άλλο, αλλά γιατί
  έρχεται από εκείνους που, υποτίθεται, είναι οι καλοί Σαμαρείτες
  Και εγώ σε χαιρετώ.

 4. Αναρχικός Μικρός Πρίγκιπας 28 Μαρτίου 2012 σε 19:15 - Απάντηση

  Έκπληξη! Για τίποτα και κ α ν έ ν α ν!
  Το είπες έξάλλου κ μόνος σου "υποτίθεται"