Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Πιο κοντά στην Κωνσταντινούπολη ο Ολυμπιακός

- Advertisement -

Μία νίκη μακριά από την πρόκριση στο Final 4 της Ευρωλίγκας βρίσκεται ο Ολυμπιακός, ο οποίος επικράτησε της Σιένα στο τρίτο παιχνίδι των προημιτελικών με σκορ 75-55 και έκανε το 2-1 στη σειρά…
Οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς με άμυνα για… σεμινάριο και με διάθεση να αποφύγουν το περσινό «πάθημα» έκαναν ό,τι ήθελαν τους Ιταλούς και με ανάλογη εμφάνιση την Παρασκευή, θα βρίσκονται το Μάιο στην Κωνσταντινούπολη.

Πολύ καλή εμφάνιση από τον Χάινς, ο οποίος αντικατέστησε επάξια το Ντόρσεϊ -τραυματίστηκε στην αρχή του ματς και όταν επανήλθε εμφανίστηκε εκτός ρυθμού. Εξαιρετική άμυνα από τον Βαγγέλη Μάντζαρη πάνω στον ΜακΚάλεμπ, καθώς του έκλεινε συνεχώς την πορεία προς το καλάθι.

«Κλειδί» της νίκης του Ολυμπιακού ήταν τα ριμπάουντ, με τους «ερυθρόλευκους» να μαζεύουν 49 έναντι 29 της Σιένα εκ των οποίων τα 18 να είναι επιθετικά.

Το… μάζεψε στα μισά

Ήταν στραβό το κλίμα στο ξεκίνημα του ματς το… έφαγε και ο Ντόρσεϊ. Η Σιένα είχε ξεκινήσει με ένα σερί 5-0, ενώ στο δεύτερο λεπτό τα κακά μαντάτα για τον Ολυμπιακό ήρθαν με τον τραυματισμό του ο Αμερικανού σέντερ, με αποτέλεσμα να αποσυρθεί. Οι Ιταλοί εκμεταλλευόμενοι το κακό ξεκίνημα των Πειραιωτών που δεν έβρισκαν εύκολα το δρόμο προς το καλάθι, έκαναν το 1-7. Για ένα δίλεπτο, οι «ερυθρόλευκοι» πολιορκούσαν το καλάθι των φιλοξενούμενων, ωστόσο δεν κατάφεραν να ροκανίσουν αρκετά τη διαφορά, με τον Στόουνρουκ να τους τιμωρεί με τρίποντο και το σκορ να γίνεται 3-10. Όμως, (σχεδόν στα μισά της περιόδου) οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς έδειξαν υπομονή στο παιχνίδι τους, με αποτέλεσμα να τρέξουν ένα σερί 7-0 και να φέρουν το ματς στα ίσα (10-10). Από εκείνο το σημείο και έπειτα, ο Ολυμπιακός ήλεγχε το ρυθμό και «όπλο» την καλή άμυνα, έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο προηγούμενος με 14-12. Αρκετά καλά τα πήγε και ο Χάινς, ο οποίος κλήθηκε να αναπληρώσει το κενό του Ντόρσεϊ.

Της «αμύνης τα παιδιά»

Αρκετά «άγονο» το πρώτο τρίλεπτο του δευτέρου δεκαλέπτου, με τον Ολυμπιακό να είναι κακός στην επίθεση, αλλά όχι στην άμυνα, καθώς η Σιένα σκόραρε με δυσκολία. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι «ερυθρόλευκοι» να συντηρούν το προβάδισμά τους, φτάνοντας ακόμα και στο +4 (18-14). Η διαφορά διατηρούνταν στο ίδια επίπεδα για περίπου τέσσερα λεπτά (22-18), με τον Λο να τη φτάνει στο μέγιστο –μέχρι εκείνη τη στιγμή- +6 (24-18). Οι φιλοξενούμενοι δεν ήταν σε θέση να μειώσουν, καθώς συνεχιζόταν η καλή άμυνα από τους παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς, οι οποίοι τα πήγαιναν εξίσου καλά και στον τομέα των επιθετικών ριμπάουντ, με τα οποία είχαν αρκετές δεύτερες ευκαιρίες. Η πολύ καλή άμυνα του Ολυμπιακού φαινόταν και στο γεγονός πως η Σιένα είχε πετύχει μόλις επτά πόντους, σε εννιά αγωνιστικά λεπτά της δεύτερης περιόδου, με τους «ερυθρόλευκους» από την άλλη να έχουν φτάσει… αθόρυβα στο (29-21), ενώ με το απίθανο τρίποντο του Σλούκα με τη λήξη, να διαμορφώνει το 32-21.

Έδειξε πως παίζει στο ΣΕΦ!

Στο ίδιο μοτίβο συνεχίστηκε το ματς και στο δεύτερο ημίχρονο. Η καλή άμυνα του Ολυμπιακού δεν άφηνε τη Σιένα να σκοράρει, με τους παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς να ξεκινούν με ένα σερί 7-0 και να εκτοξεύουν τη διαφορά στο +19 (40-21). Μεγάλος πρωταγωνιστής σε εκείνο το σημείο ήταν ο Βαγγέλης Μάντζαρης, ο οποίος αφού «έσβησε» τον ΜακΚάλεμπ στην άμυνα, πέτυχε έξι πόντους (ένα τρίποντο και ένα καλάθι και φάουλ). Η Σιένα περίμενε κάτι λιγότερο από πέντε λεπτά για να πετύχει τους πρώτους της πόντους στο τρίτο δεκάλεπτο και συγκεκριμένα με τις δύο βολές του Λαβρίνοβιτς (40-23). Οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν σπουδαία ευκαιρία να πάνε τη διαφορά ακόμη ψηλότερα, όταν οι Ντόρσεϊ και Άντιτς έχασαν έξι βολές. Όμως, αφού οι Ιταλοί δεν το εκμεταλλεύτηκαν αυτό οι Πειραιώτες αποκατέστησαν την τάξη, κάνοντας το 44-25. Τελικά, το μόνο που κατάφεραν οι φιλοξενούμενου ήταν να πηγαίνουν υπολειπόμενοι… 18 πόντους στο τέταρτο δεκάλεπτο (48-30).

Το είχε τελειώσει ήδη…

Με ένα γρήγορο σερί 4-0 ξεκίνησε ο Ολυμπιακός στο τελευταίο δεκάλεπτο, με τη διαφορά να φτάνει στους 22 πόντους (52-30). Η Σιένα έδειχνε να μην ασχολείται με το ματς και να σκέφτεται εκείνο της Παρασκευής, αφού ο Σιμόνε Πιανιτζάνι είχε ρίξει στο παρκέ, όλους τους αναπληρωματικού του. Το ματς ξέφυγε περίπου στα μισά της τέταρτης περιόδου, όταν το τρίποντο του Σλούκα και το καλάθι του Παπανικολάου έκανε το 63-35. Το ματς πλέον δεν είχε καμία ουσία, αφού είχε κριθεί, με τους παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς να κάνουν συντήρηση δυνάμεων για την Παρασκευή και να κάνουν το 2-1 στη σειρά με το τελικό 75-55.

Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 15 (9 ριμπ.), Άντιτς 6 (6 ριμπ.), Σπανούλης 2 (6 ασίστ), Ντόρσεϊ, Κέσελ 2 (7 ριμπ.), Γκετσεβίτσιους 5 (1), Γλυνιαδάκης 2, Πρίντεζης 4, Παπανικολάου 9 (1), Μάντζαρης 9 (2), Σλούκας 11 (2), Λο 10 (1 τρ., 6 ασίστ).

Σιένα (Πιανιτζάνι): ΜακΚάλεμπ 15 (1), Ζήσης 2, Άντερσεν 12, Ρακόσεβιτς 4, Καραρέτο, Ρες 8 (2), Θόρντον, Λαβρίνοβιτς 4, Στόουνρουκ 6 (2), Αραντόρι 4, Μος.

sport-fm.gr
- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog