Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Ο Ένας Απλός Πολίτης για την νέα ονομασία ”δήμος Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων”

- Advertisement -

Το έχω ξαναγράψει σε παλαιότερη ανάρτηση.
Η επωνυμία του Δήμου μας θα έπρεπε να είναι Δήμος Λουτρακίου.
Οι παλαιότερες εποχές είναι παραδείγματα προς αποφυγή και όχι για μίμηση.Η ονομασία του Δήμου πρέπει να είναι σύντομη, εύκολη στην εύρεση, και να περιγράφει το σύνολο του.
Και αυτό είναι Δήμος Λουτρακίου…


Ο λαϊκισμός δεν είναι καλός σύμβουλος. Και ρωτώ. Τι σημαίνει να ανακηρυχτεί ιστορική έδρα του Δήμου; Και ξανα ρωτώ. Τι έχετε κάνει εσείς τόσο καιρό για να το τιμήσετε και να το αναδείξετε και να το μεταλαμπαδεύσετε στις νεώτερες γενιές; Να απαντήσω μόνο μου ή την γνωρίζετε την απάντηση; Δυστυχώς τίποτα. Καλλιεργείτε ένα κλίμα που δεν σας ωφελεί. Ένα κλίμα που δεν προσφέρει απολύτως τίποτα. Αντιθέτως δίνετε βήμα για να βγαίνουν κραυγές λαϊκισμού και διχόνοιας.
Ο σκοπός σας είναι να ενώσετε και όχι να χωρίζετε με τις επιλογές σας τα διαμερίσματα του Δήμου μας. Οι πρακτικές του ονόματος δεν ενώνουν τα διαμερίσματα, αντιθέτως τα διατηρεί απόμακρα και οδηγεί με πίσω βήματα την πορεία του τόπου μας.
Δεν είναι εύκολο για ένα διαμέρισμα να χάσει το όνομά του. Είναι όμως χρήσιμο να δούμε για πιο σκοπό συμβαίνει. Παλαιότερα οι παλαιοκομματικές τακτικές και πρακτικές τα έβαζαν στην πρώτη γραμμή για όφελος των συνδυασμών.
Και με την τακτική σας αυτή δεν οδηγείτε τα διαμερίσματα και τον δήμο στο μέλλον αλλά στο παρελθόν.
Και ξανα ερωτώ. Εάν τα Ίσθμια όπως περιγράφει το αρχικό σχόλιο ζητήσουν δικαιωματικά με βάση την Ιστορία τους, την ονομαστική αναφορά τους στον Δήμο μας τι θα κάνετε;
Τι ουσία έχει η Περαχώρα να γίνει Ιστορική έδρα του Δήμου; Πρακτικά δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Πολιτικά όμως χρησιμοποιείτε ένα διαμέρισμα για προεκλογική εκστρατεία. Είναι σωστό;
Ιστορικές αναφορές έχουν όλα τα διαμερίσματα του Δήμου μας.
Εκτός από τις αναφορές για τις Θέρμες ή Θέρμαι – Λουτράκι – ,την Κρομμύωνα – Τους Αγίους Θεοδώρους απο το πέρασμα του Θησέα. Για τα ίσθμια δεν αναφέρομαι γιατί έχουν σελίδες ιστορίας.
Την Ιστορία την μαθαίνουμε εμείς και εμείς καλούμαστε να την διατηρήσουμε για την ενότητα και την υπερηφάνεια μας. Όχι να την χρησιμοποιείτε για διχόνοια. Και λέγοντας διχόνοια είναι το κοίταγμα μιας περιοχής με μισό μάτι. Κοίτα ρε σύ…. Με πολιτικά κριτήρια έγινε… επειδή ήταν το σύνολο των Δημοτικών Συμβούλων από εκεί. Γιατί να συμβαίνει αυτό στον Δήμο μας; Γιατι να χρησιμοποιούν τα παραταξιακά συμφέροντα πάνω από τον θαυμασμό και την Ιστορία του κάθε διαμερίσματος; Γιατί να μην νιώθει ο κάθε κάτοικος στον δήμο υπερήφανος για τα υπόλοιπα διαμερίσματά του αντί να τα διαβολοστέλνει επειδή ανακατευτήκαν πολιτικοί;
Το κριτήριο είναι η πληθυσμιακή ανάπτυξη του διαμερίσματος και όχι η Ιστορική αναφορά τους. Ιστορία έχουν όλα τα διαμερίσματα.
http://peraia-chora.blogspot.com/2010/12/blog-post.html#more


 Καταλαβαίνω την υποχρέωση σας απέναντι στις προεκλογικές σας υποσχέσεις. 
Η δημαγωγία σπέρνει ανέμους και θερίζει θύελλες. Ακόμη και η Παρέμβαση στον προεκλογικό της αγώνα έπεσε ‘’θύμα’’ όπως όλοι σας. Θα το αλλάξουμε το όνομα!!
Μπορούμε πιο μετά έλεγαν στις προεκλογικές συγκεντρώσεις. Νομίζω και ο Παύλου το ανάφερε αλλά πιο ήπια. Μην κολλάμε στα πρόσωπα. Όλοι οι συνδυασμοί λίγο ή πολύ συντεταγμένα ή όχι, έκαναν παιχνίδι με το όνομα της Περαχώρας. Οι υποψήφιοι σύμβουλοι από την Περαχώρα έδιναν και έπαιρναν.
Και μέχρι σε ένα σημείο καταλαβαίνω την προεκλογική πίεση και ίσως ειπωθούν λόγια πιο παχιά και να ειπωθούν πράγματα που δεν θα μπορέσουν να συμβούν. Οκ… συμφωνώ.
Όποιος το αντιληφθεί θα έχει καλύτερη αντίληψη για το τι ακριβώς συμβαίνει.
Ότι λέγετε στις προεκλογικές συγκεντρώσεις δεν είναι αλήθεια. Ποιος δεν το γνωρίζει αυτό;
Όλοι το ξέρουμε εκτός από τους κλακαδόρους που δεν μπορούν να δουν πέρα από την μύτη τους.
Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι η στάση σας στο μέλλον του τόπου.
Θεωρείται όλοι σας ότι το μέλλον του τόπου είναι συνυφασμένο με το δικό σας μέλλον.
Κάνετε λάθος.
Το μέλλον του τόπου πρέπει να γίνει με την δυνατότητα διαχείρισης ΔΙΕΘΝΩΣ. Και δεν ξέρω εάν αυτή η συνάντηση είναι τυπική και προ συνεννοημένη για να σας ‘’δέσει’’ τα χέρια στην ονομασία και δεν προχωρήσετε.
Να πάρει στα χέρια της η επιτροπή το θέμα και να πει…. Δεν αλλάζει. Γιατί μπορεί να το πει αυτό. ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ. Και τότε θα παίξετε πίσω από την απόφαση. Δεν μας άφησαν!!!
Δυστυχώς έτσι δεν πάει μπροστά ο τόπος μας φίλοι μου.

Δήμος Λουτρακίου με ιστορική αναδρομή από άκρη σε άκρη. Από Π.Χ μέχρι και την νεώτερη Ιστορία της Πατρίδας μας. Οι νέοι μας την γνωρίζουν την ιστορία του Δήμου που διαμένουν; Δυστυχώς όχι. Και ίσως να μην τους νοιάζει και το όνομα. Γιατί δεν έχουν την αναγκαία παιδεία για τον Δήμο τους. Και φταίμε εμείς οι μεγαλύτεροι για αυτό.
Δήμος Λουτρακίου ή Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων – Ισθμίων.
Municipality Loutraki – Municipality Loutraki – Perachora – Agioi Theodoroi – Isthmia.
Απλά αποφασίστε όλοι σας με σεβασμό στον τόπο μας και όχι στα προεκλογικά λόγια σας.
Με σεβασμό σε ένα πολύ ευαίσθητο θέμα που πρέπει να το αγκαλιάσετε με αγάπη όλοι σας για το συμφέρον του τόπου μας και της τουριστικής προοπτικής του.
Με σεβασμό σε όλους τους κατοίκους των διαμερισμάτων του Δήμου μας.

Ένας Απλός Πολίτης..

*το σχόλιο έγινε για την ανάρτηση εδώ

- Advertisement -

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Εγώ θα διαφωνήσω με το σχόλιο και την αιτιολόγηση που προβάλει. Ο Δήμος δεν είναι μόνο η περιοχή του Λουτρακίου και η επιλογή ονόματος βάση πληθυσμιακών κριτηρίων δεν είναι ούτε δίκαια ούτε λογική. Δηλαδή κάθε φορά που τα πληθυσμιακά κριτήρια αλλάζουν θα έπρεπε ο δήμος να αλλάζει και όνομα? Θα πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει αυτή η διχόνοια και να αποφασίσουμε από κοινού για ένα όνομα το οποίο να μας εκφράζει όλους και όχι μόνο αυτούς που κατοικούν στην περιοχή του Λουτρακίου. Και όσο για την ονομασία ιστορική έδρα της Περαχώρας δεν το θεωρώ παράλογο αν σκεφτείς ότι από την Περαχώρα και τα Πίσσια δημιουργήθηκαν οι άλλες περιοχές. Μην ξεχνάμε ότι η Περαχώρα ήταν και για ένα φεγγάρι πρωτεύουσα της Ελλάδας.

  2. ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΥΧΗ ΔΕΝ ΠΗΓΑΜΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΛΕΓΑΝ ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΘΑΣ ΣΑΣ ΕΛΕΓΑ ΤΟΤΕ ΤΙ ΘΑ ΛΕΓΑΤΕ.ΝΑ ΕΒΛΕΠΑ ΤΟΤΕ ΤΙΣ ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ Η ΑΠΑΛΟΙΦΗ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ.ΤΟΜΜΥ@

  3. Δεν αποφύγανε την ένωση μας κατά τύχη φίλε ΤΟΜΜΥ@ έγινε αγώνας από τον τότε Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας και τον Δήμο Αγίων Θεοδώρων για να αποφύγουν την ένωση με την Κόρινθο γιατί φοβόντουσαν ότι δεν θα υπήρχε πλέον κανένα μέλλον ούτε για το Λουτράκι ούτε για τους Αγίους Θεοδώρους. Θα το δεχόμουν αν ενωνόμασταν με την Κόρινθο να λεγόμαστε Κόρινθος γιατί αυτό ισχύει και τώρα π.χ. Λουτράκι Κορινθίας, Άγιοι Θεόδωροι Κορινθίας, Περαχώρα Κορινθίας όμως δεν ισχύει το Άγιοι Θεόδωροι Λουτρακίου, Περαχώρα Λουτρακίου. Βλέποντας το σήμερα θα προτιμούσα να έχουμε ενωθεί με την Κόρινθο τουλάχιστον εκεί δεν θα τσακωνόμασταν για το όνομα και θα μας έδιναν περισσότερη προσοχή σε σχέση με το Λουτράκι που παραμελεί του Δημότες του που δεν κατοικούν στην περιοχή του Λουτρακίου και θεωρεί ότι μόνο αυτοί υπάρχουν και κανείς άλλος.

  4. ΦΙΛΕ 11¨59 ΕΙΝΑΙ ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΟΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΜΕ .Π.Χ ΠΕΡΑΧΩΡΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΚΤΛ.

  5. Η αναγωγή σας στο όνομα της Κορίνθου είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα.
    Εάν η περιοχή μας είχε ενωθεί με τον Δήμο Κορίνθου, δεν νομίζω ότι θα είχε κανείς μας την επιθυμία να ονομαστεί Δήμος Κορίνθου – Λουτρακίου. Θα ονομαζόταν Δήμος Κορινθίων όπως ονομάζεται σήμερα. Το μεταλλικό νερό Λουτρακίου δεν θα άλλαζε ονομασία. Μεταλλικό νερό Λουτρακίου θα ονομαζόταν. Τα Ιαματικά νερά Λουτρακίου δεν θα άλλαζαν ονομασία. Η παραλία Λουτρακίου δεν θα άλλαζε ονομασία και πολλά ακόμη παραδείγματα που δεν θα άλλαζε απολύτως τίποτα. Δεν θα άλλαζε η ιστορία του τόπου μας με την αλλαγή του ονόματος. Και το κυριότερο και ουσιαστικός αντίλογος στην ένωση με την Κόρινθο ήταν το Casino και η οικονομική κατάσταση του Δήμου στο παρελθόν.
    Το βασικό κριτήριο είναι το πληθυσμιακό και η οικονομική κατάσταση του Δήμου.
    Και η μαθηματική οδός λέει ότι το Λουτράκι έχει πληθυσμό 15.000 περίπου κατοίκους. Οι Άγιοι Θεόδωροι έχουν 6.000 περίπου με μικρές αποκλίσεις. Ο κοινός νους λέει ότι η τάση αύξησης στα αστικά κέντρα είναι μεγαλύτερη από ότι στις υπόλοιπες περιοχές.
    Οπότε το κριτήριο το πληθυσμιακό δεν θα αλλάξει ποτέ.
    Θεωρητικά πάντα. Τι θα συμβεί σε 100 χρόνια… θα μας πει ο ιστορικός του μέλλοντος.
    Το ίδιο ακριβώς σημείο βρίσκεται και ο τόπος μας.
    Περαχώρα – Λουτράκι – Πίσσια- Ισθμια – Άγιοι Θεόδωροι.
    Ιστορικά όλοι έχουν συμβάλει όλα τα διαμερίσματα στην ιστορία του τόπου μας.
    Η Διαχείριση του Δήμου από τους Συμβούλους του και η δυνατότητα επιλογών και εύρεσης λύσεων στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει είναι εξίσου μεγάλο και σημαντικό θέμα.
    Εάν θα ήταν καλύτερα με τον Δήμο Κορινθίων η προσωπική μου άποψη είναι πως δεν θα ήταν.
    Στον επόμενο Καλλικράτη θα δούμε. Γιατί θα υπάρξει και επόμενος.
    Και εάν δεν έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα τότε θα συμβεί η ένωση με τον Δήμο Κορινθίων είτε το θέλουμε είτε όχι.

    Ένας Απλός Πολίτης..

  6. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι θεωρούμαστε λόγο του Νομού Κορίνθιοι όπως και οι κάτοικοι της Τρίπολης θεωρούνται Αρκάδες άρα το να ονομαστεί ο Δήμος Κόρινθος δεν θα άλλαζε κάτι για όλους εμάς αφού και τώρα Κορίνθιοι είμαστε και χαρακτηριζόμαστε. Όμως δεν είναι σωστό και δίκαιο να το αλλάξουμε σε δήμο Λουτρακίου γιατί αυτό χαρακτηρίζει μόνο τους κατοίκους του Λουτρακίου. Αν μας ονόμαζαν Δήμο Γερανείων, όπως πρότειναν κάποιοι, που είναι ένα σημείο που μας χαρακτηρίζει όλους ή κάποιο άλλη ονομασία που μας χαρακτηρίζει (όπως έκαναν π.χ. τα χωριά που ενώθηκαν Δήμος Μαστοροχωρίων, Δήμος Ζαγοροχωρίων κλπ.) τότε δεν θα υπήρχε θέμα με την ονομασία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog