Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η φαντασίωση με ένα… μοντάζ

- Advertisement -

Πριν αλέκτωρ φωνήσαι έστω μίαν και ουχί τρεις, το διαδικτυακό επιτελείο του Ευάγγελου Βενιζέλου έσπευσε στο μοντάζ προκειμένου να «στήσει» ένα δωδεκάλεπτο video…

Πρόκειται για την πρώτη προεκλογική «επιχείρηση γοητεία» του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ, όστις πιστός στην παράδοση, οφείλει κατ’ αρχήν να σκοτώσει τον προκάτοχό του, στη συνέχεια τους αντιπάλους του, ώστε στο τέλος να διασφαλίσει την αθανασία του εαυτού του.

Το μοντάζ προσφέρεται για τέτοιες δουλειές. Έτσι ο Ευάγγελος Βενιζέλος επί δώδεκα λεπτά εμφανίζεται να σώζει την Ελλάδα, δια της μεθόδου της ευθανασίας, να εξολοθρεύει τον Σαμαρά, να κατακεραυνώνει τον Τσίπρα, να εξοστρακίζει τον ΓΑΠ. Μόνος του στο τέλος και μοναδικός υποψήφιος, μπορεί πια ανεμπόδιστα να κερδίσει την προεδρία του ΠΑΣΟΚ. Πόθος διακαής και διαχρονικός, στοίχημα προσωπικό, φαντασίωση ισχυρή με έντονα χαρακτηριστικά «εμμονής».

Είναι αλήθεια πως το μοντάζ κάνει θαύματα. Μόνον που τα θαύματα αυτά υφίστανται αποκλειστικά στη σφαίρα της εικονικής πραγματικότητας. Ο κ. Βενιζέλος ξέρει, καλύτερα από τον καθένα, πως η Πολιτική είναι η τέχνη της υποβάθμισης της αλήθειας στο επίπεδο της εικονικής πραγματικότητας. Ο κάθε άνθρωπος είναι αποτέλεσμα μιας πορείας στο παρελθόν, ενός οδοιπορικού στο παρόν και μιας προσομοίωσης στο μέλλον.

Όταν η προσομοίωση προσλαμβάνει χαρακτηριστικά φαντασίωσης, τότε μεταλλάσσεται σε άσκηση πολιτικής. Μόνον που μία φαντασιωσική προσομοίωση είναι από μόνη της υπερβολή. Διότι συγκροτείται από δύο στοιχεία τα οποία καθορίζουν το «ανύπαρκτον». Προσομοίωση δηλαδή και Φαντασίωση. Και τα δύο αυτά στοιχεία οδηγούν αναπόφευκτα κατά τους ειδικούς στο ντιβάνι του ψυχαναλυτή με αρκετές πιθανότητες ίασης αν και εφόσον τηρηθούν οι βασικοί κανόνες θεραπείας.

Παρακολουθείστε στο σχετικό video και τα ξαναλέμε εν καιρώ…

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog