Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Συγκρότησαν κοινοβουλευτική ομάδα

- Advertisement -

Από το μεσημέρι της Δευτέρας, οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» συγκρότησαν και επισήμως Κοινοβουλευτική Ομάδα…

Μετά από διαρκείς συζητήσεις με τον κ. Μ. Γιαννάκη, ο διαγραφείς από τη ΝΔ βουλευτής Βοιωτίας δέχθηκε να συμπορευτεί με τον κ. Καμμένο. Οι δυο τους συναντήθηκαν στα γραφεία του κόμματος, συζήτησαν και αποφασίστηκε ο κ. Γιαννάκης να αναλάβει τη θέση του γραμματέως των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» και ορίστηκε επικεφαλής της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα, ενώ θα συμμετέχει στην δεύτερη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας, αφού την πρώτη θέση κατέλαβε ο δημοσιογράφος Τέρενς Κουίκ.

Ο κ. Καμμένος δήλωσε ότι δεν διαφαίνεται επιθυμία του Γιάννη Δημαρά και του «Άρματος Πολιτών» να ενταχθεί στους «Ανεξάρτητους Έλληνες» και επεσήμανε ότι μετεκλογικά δεν πρόκειται να συνεργαστεί με μνημονιακά κόμματα αλλά συζητά με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Με την προσχώρηση του κ. Γιαννάκη κλείνει ουσιαστικά ο κύκλος των μετακινήσεων από τη ΝΔ προς το κόμμα του κ. Καμμένου σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, ενώ προχωρεί η συγκρότηση των ψηφοδελτίων.

Με βάση τα τωρινά δεδομένα, οι προερχόμενοι από τη ΝΔ διαγραμμένοι βουλευτές θα είναι υποψήφιοι:

Οι κυρίες Έλενα Κουντουρά στην Α΄ Αθήνας, Μαρία Κόλλια στις Σέρρες και Μίκα Ιατρίδη στα Δωδεκάνησα, ο κ. Κ. Μαρκόπουλος στην Εύβοια, ο κ. Χρ. Ζώης στη Λάρισα, ο κ. Π. Μελάς στην Α΄Πειραιά, ο κ. Δ. Σταμάτης στην Αιτωλοακαρνανία και ο κ. Σπ. Γαληνός στην Λέσβο, ενώ ο κ. Καμμένος θα είναι υποψήφιος στην Β΄ Αθηνών και πιθανότατα σε ακριτικό νομό.

«Μνημόνιο τέλος»

Μεθαύριο, Τετάρτη, ο κ. Καμμένος αναμένεται να παρουσιάσει τις προγραμματικές θέσεις του κόμματός του. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα υποστηρίξει την έξοδο της Ελλάδας από το Μνημόνιο, τη δανειοδότηση για την κάλυψη τρεχουσών αλλαγών από την Κίνα και τη Ρωσία και επιστροφή στην πραγματική οικονομία και ανάπτυξη, αντί της πολιτικής ύφεσης που ακολουθείται σήμερα.

Ο κ. Καμμένος αναμένεται να παρουσιάσει ολοκληρωμένο πρόγραμμα εξόδου της χώρας από το Μνημόνιο και την κρίση, με επιστροφή στις αγορές και χαμηλότοκη δανειοδότηση από τρίτες χώρες.

Σε δηλώσεις του διακήρυξε την ακυρότητα του Μνημονίου καταγγέλλοντας ότι «δεν ισχύει, είναι άκυρο και αντισυνταγματικό»!

Τόνισε επίσης πως δεν αναγνωρίζει το χρέος των τόκων και πιστεύει στην πληρωμή μόνο του κεφαλαίου των 130 δισεκατομμυρίων ευρώ και όχι των τόκων. «Πιστεύουμε στην Ευρώπη των λαών αλλά άλλαξε από τον Απρίλιο του 2010 που η Γερμανία αποφάσισε να αντιμετωπίζει τους εταίρους ως εταίρες», πρόσθεσε.

Τι προβλέπει η εκλογική νομοθεσία και ο κανονισμός της Βουλής

Οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» μετά την προσχώρηση του βουλευτή Βοιωτίας, Μιχάλη Γιαννάκη διαθέτουν πλέον δέκα βουλευτές γεγονός που θα τους επιτρέψει να έχουν όλα τα πλεονεκτήματα που συνεπάγεται μία κοινοβουλευτική ομάδα τα οποία θα είναι τα ίδια που απολαμβάνουν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΛΑΟΣ και είναι τα εξής:

-ίση αντιμετώπιση στο τηλεοπτικό χρόνο που θα δοθεί στους «Ανεξάρτητους Έλληνες» για να εκφράσει τις θέσεις του στους πολίτες

-δικαίωμα συμμετοχής του Πάνου Καμμένου σε πολιτικό debate μεταξύ των πολιτικών αρχηγών όπως συνηθίζεται λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές

-και οικονομική επιχορήγηση στο κόμμα του όπως λαμβάνουν και τα υπόλοιπα κόμματα που συγκροτούν κοινοβουλευτικές ομάδες.

zougla.gr

- Advertisement -

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Συνταχθείτε Έλληνες με το ελπιδοφόρο κόμμα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,για μια ανατροπή του σάπιου και κατεστημένου πολιτικού συστήματος, που διογκώθηκε τα τελευταία χρόνια.Το οφείλουμε στον εαυτό μας,στην κοινωνία μας,κυρίως στα παιδιά μας,αλλά υπεράνω όλων στην ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ με την μακρόχρονη ιστορία της, πάνω σε θέματα δημοκρατίας,πολιτισμού και μοναδικών αξιών παγκοσμίως.Τώρα μπορούμε να σταθούμε αντάξιοι των προγόνων μας και την ώρα της ΚΑΛΠΗΣ να ποράξουμε το ιερό καθήκον μας ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ. Κ Α Λ Η Ε Π Ι Τ Υ Χ Ι Α ΣΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ……….

  2. Οι ανεξάρτητοι Ελληνες θα πάνε καλά, αρκεί ο κ.Καμμένος να μη βάλει λαμόγια στο ψηφοδέλτιό του. Πρέπει να είναι προσεκτικός στις επιλογές του. Πρέπει να ρωτήσει αν δεν ξέρει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog