Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Στην Αττική το πρώτο κέντρο κράτησης μεταναστών

- Advertisement -

Μετά το Πάσχα και στην Αττική αναμένεται να λειτουργήσει το πρώτο κέντρο κράτησης παράνομων μεταναστών…

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κατά την παρουσίαση των 200 νέων αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ.

Οι πληροφορίες θέλουν ως πιθανότερη τοποθεσία για τη δημιουργία του κέντρου την Αμυγδαλέζα στους πρόποδες της Πάρνηθας, εκεί δηλαδή που υπάρχουν και οι εγκαταστάσεις των σχολών της της ΕΛΑΣ.

Εκεί ίσως μεταφερθούν, εξαρτάται από το εάν γίνει ή όχι τελικά, οι περίπου χίλιοι λαθρομετανάστες που έχουν συλληφθεί στο κέντρο της Αθήνας κατά τους τελευταίους ελέγχους.

Πρέπει όμως να τονισθεί πως αφενός δεν υπάρχει επίσημη πληροφόρηση – διαβεβαίωση για την Αμυγδαλέζα, αφετέρου από το περιβάλλον του υπουργού δεν προκύπτει κάτι τέτοιο.

Όπως και να έχει, ο Δήμος Αχαρνών διαφωνεί με τη δημιουργία στην περιοχή Κέντρου Μεταναστών και το βράδυ της Τρίτης, στις εννιά, συγκαλεί έκτακτο δημοτικό συμβούλιο για το θέμα.

Δημοτικοί σύμβουλοι ανέφεραν ότι είναι αντίθετοι “στην λογική που λέει ότι κάθε υπερτοπική οχλούσα χρήση μπορεί να χωροθετείται στο Δήμο Αχαρνών”.

Όσο για τα υπόλοιπα σημεία που αναμένεται να χτισθούν χώροι φύλαξης μεταναστών, το πρωί της Τρίτης επικράτησε σχετική ένταση στην Νεάπολη Κοζάνης όταν ομάδα του στρατού που μετέβη στο στρατόπεδο “Πόρτη”, το οποίο πρόκειται να μετατραπεί σε κέντρο κράτησης λαθρομεταναστών, αποκλείστηκε από τους συγκεντρωμένους κατοίκους.

Στον αντίποδα η Δεσκάτη Γρεβενών, όπου το Δημοτικό Συμβούλιο, με 20 ψήφους υπέρ και μία κατά, αποφάσισε να πει “ναι” στη δημιουργία κέντρου μεταναστών εντός των ορίων του δήμου, με σαφείς αναφορές της εν λόγω απόφασης, στην ανάγκη τόνωσης της τοπικής οικονομίας και στα ανταποδοτικά οφέλη που θα προκύψουν.

“Ο δήμος μας προσβλέπει στις θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν, στην ίδρυση αστυνομικής υπηρεσίας, την δραστηριότητα των συνεργείων καθαρισμού, συντήρησης και εκμετάλλευσης των όποιων εγκαταστάσεων»’ είπε στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.

Κατά της δημιουργίας κέντρου μεταναστών στο Κωσταράζι τάχθηκε το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ορεστίδος ενώ αντίστοιχη απόφαση για την περιοχή της Βεύης αναμένεται να λάβει σήμερα το δημοτικό συμβούλιο Φλώρινας.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την Αστυνομική Ακαδημία

Σε εξέλιξη πάντως βρίσκεται και μάλιστα στην είσοδο της Αστυνομικής Ακαδημίας συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατοίκων της περιοχής που αντιδρούν στη δημιουργία κέντρων μεταναστών.

Στη συγκέντρωση συμμετέχουν εκπρόσωποι της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής.

πηγή : news247.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog