Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ο διασυρμός του Φερεντίνου και οι ψευτοπαλικαράδες

- Advertisement -
Σάλος στο διαδίκτυο σήμερα, με το “αρθράκι” του τραγουδιστή, για τον Χρήστο Φερεντίνο. Ο Ματθαίος Γιαννούλης, έγραψε στο facebook, τα σχετικά και αμέσως έγινε χαμός. Το post του συγκεντρώνει χιλιάδες σχόλια και πλέον το έχει διαβάσει όλη η Ελλάδα…
Το κακό είναι ότι βρίσκει φανατικούς οπαδούς -είναι τα σημεία των καιρών- ενώ λέει παραληρηματικές ανοησίες, όπως…
“τον πιάσανε για εμπόριο κοκαϊνης (ενώ δεν συνελήφθη καν και ούτε κατηγορείται για εμπόριο, δεν κατηγορείται καν!)” και “από αυτή την κοκαϊνη παίρνουν και παιδιά” (άλμα λογικής για να δραματοποιήσει την υπόθεση) και “τα λεφτά που πλήρωσες Κυριακού για να μην αποκαλυφθεί να τα βάλεις στον κώλο σου” (εκτός από τη χυδαιότητα, κατηγορεί τον καναλάρχη -χωρίς αποδείξεις φυσικά- ότι πλήρωσε λεφτά για να μην αποκαλυφθεί. Οποιοσδήποτε λογικός άνθρωπος όμως αντιλαμβάνεται ότι οι “αποκαλυπτικοί”  δημοσιογράφοι είναι χιλιάδες και φυσικά δεν θα μπορούσαν να πληρωθούν όλοι και προφανώς, αν υπήχε καπνός, δηλαδή εμπόριο κι όχι χρήση, δεν θα περίμεναν να ..πληρωθούν από τον Κυριακού. Φυσικά και θα πουλούσαν το πιασάρικο θέμα. Την πιθανότητα να σεβάστηκαν τον Φερεντίνο και να μη θέλησαν να τον κατακρεουργήσουν, δεν τη σκέφτηκε ο τραγουδιστής).
Βεβαίως, ο ίδιος έχει ένα ελαφρυντικό: Στις 22 Απριλίου του 2008, συνελήφθη για κατοχή κοκαϊνης και ο ίδιος. Είχαν συλληφθεί στη Νάξο, επειδή κάποιος του έστελνε με το καράβι κοκαϊνη σε δέματα (η ποσότητα για την οποία συνελήφθησαν ήταν 7,8 γραμμάρια και ο εισαγγελέας άσκησε σε βάρος τους δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ηθική αυτουργία σε αγορά, κατοχή και προσπάθεια αποστολής ναρκωτικών. Κακουργηματικού βαθμού.)
Τότε ο τύπος και η τηλεόραση δεν έδειξαν την ίδια αβρότητα με αυτή που δείχνουν (ορθότατα) με τον Χρήστο Φερεντίνο.
Όμως δεν φταίει ο Φερεντίνος για αυτό !

Το μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα όμως που αναδεικνύεται και θέλουμε να τονίσουμε, είναι τα επιδοκιμαστικά σχόλια, που λαμβάνει η σχετική ανάρτηση και δείχνει την τεράστια ανάγκη που έχει ο κόσμος να δεί να καταρρέει ένας “επώνυμος”.
Γράφουν στον Γιαννούλη “μπράβο μεγάλε είσαι παλικάρι, πέσ΄τα” και λοιπά..
Πού ακριβώς είναι η γενναιότητα και η παλικαριά ;

  • Ο Γιαννούλης, δεν ξέρει καταρχήν επιβεβαιωμένα ότι πρόκειται για τον Φερεντίνο! Κάτι άκουσε, κάτι διάβασε, αλλά αυτό δεν τον εμποδίζει, να αποκαλύπτει με ευκολία το όνομα.
  • Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι ήταν χρήστης κοκαϊνης, δικάστηκε και …ένοχος, ένοχον ου ποιεί
  • Εμπλέκει -χωρίς ασφαλώς να γνωρίζει- τον παρουσιαστή με παιδιά, που πήραν “αυτή την κοκαϊνη”, λες και είναι υπέυθυνος ο Φερεντίνος για αυτό
  • Λέει προφανείς ανοησίες για τον Κυριακού, που δεν αντέχουν στη λογική και το κυριότερο
  • Κατηγορεί τον “επώνυμο” παρουσιαστή, λες και είναι εισαγγελές για εμπόριο ναρκωτικών, κατηγορία  που είναι βαρύτατη και δεν έχει καμία σχέση με τη χρήση !

Αλλά όλα αυτά είναι λεπτομέρειες για το φιλοθεάμον κοινό, που θέλει να βλέπει αίμα και σπέρμα στην αρένα. Που λέει “τι μας λες ρε μεγάλε για δικονομικά δικαιώματα και τεκμήρια αθωότητας και μαλακίες, εμείς θέλουμε να ξεσκίσουμε τον επώνυμο. Ένοχος!Άρον, άρον, σταύρωσον αυτόν”. Ηδονίζεται να βλέπει να κατακρεουργούνται υπολήψεις και επιδοκιμάζει τον ψευτοπαλικαρισμό του Γιαννούλη.
Άσχημη εξέλιξη για την κοινωνία μας, που ψάχνει προορισμό. Τον οποίο δεν θα βρεί με τέτοια παραληρήματα….

Σ.Γ.
taxalia

- Advertisement -

13 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μια προσωπική ένσταση: εαν στην θέση του Φερεντίνου,ηταν ο οποιοσδηποτε "απλος" πολίτης,θα ειχε "τυλιχτεί" σε μια κολλα χαρτι,θα διασυροταν κοινωνικά σε απολυτο βαθμο,διασυρμός ο οποίος ειναι και μακραν πολύ χειροτερος κάθε αλλου,(και δεν το γραφω για να κανω ηθικη δηλωση),και οπως ολοι μας το γνωριζουμε καλα,θα ειχε καταστραφει η ζωή του,με τροπο ασχημο,χωρις κανενα επαγγελματικο και προσωπικο μελλον.Και φυσικά,θα ηταν η αμεση κινοτοποιηση της "δικαιοσυνης" ωστε να βρεθει προφυλακισμένος,για μεγαλο διαστημα,ασχετως εαν κατοπιν προεκυπτε αθωωση,κτλπ βαση των νομικων τερτιπιων.
    Θεωρω πως ο Γιαννουλης,παρα το οτι και ο ιδιος εχει εμπλακει σε παρομοια υποθεση,επραξε εν θερμω μεν,αλλα καλως επραξε,και το λεω,διοτι αποδυκνυει οτι καταλαβε και ο ιδιος το λαθος του,για να το πω διακριτικά,και με αυτον τον τροπο,προσπαθησε να περασει το μυνημα,οτι τα ναρκωτικά δεν ειναι μαγκιά για κανεναν.Τα ναρκωτικά,φερνουν μονο προβληματα,φυλακη,και θανατο. Αυτο ειναι το σωστο μυνημα που πρεπει ολοι μας να περναμε,εστω και μεσω "παραληρηματος",οπως ο συγκεκριμενος.Και μονο η θετικη αντιδραση του κοσμου,στο σχολιο του,στην συγκεκριμενη σελιδα κοινωνικης δικτυωσης,λεει πολλά.

  2. 7:39,κάνοντας πλάκα,θα έλεγα "από εσένα τα κλέβουμε" !!!…αλλά επειδή μπαίνεις με τσαμπουκά και ορεξάτος πρωί πρωί ,για να πουλήσεις ανώνυμη μουρίτσα,στο λέω πιο όμορφα…ΞΕΣΤΡΑΒΩΣΟΥ και δες στο τέλος της ανάρτησης,που έχει 2 αρχικά και μετά μια λεξούλα…έλα ,δεν είναι δύσκολο,μέχρι κι εσύ μπορείς να το καταλάβεις τί σημαίνει αυτό…

  3. Apo to proi mexri to brady stin tv blepeis gay olo to star system pinoun oxi mono koka ta panta kai toso xronia ti ginetai tipota.. Auta einai ta protupa tis tileorasis… Oso gia ton ferintino blepetai akomi ekpompi kanei an einai dinaron o kokakias… An mas pianane emas stis doyleias mas gia koka sto agio opos gia doyleia pleon…

  4. Καλημέρα,
    τα ναρκωτικά έχουν πολλά πλοκάμια και ξέρουν ποιους θα προφυλάξουν….στον διασυρμό και ποιον θα σταυρώσουν στον εξευτελισμό.
    Γιατί και στην δική μας κοινωνία το ίδιο έργο δεν παίζει!!
    Η δεν γνωρίζει κανείς τίποτα;
    Τα ναρκωτικά είναι απεχθή και σε βάζουν σε δρόμους εξάρτησης και μονο. ΣΕ ΔΡΟΜΟΥΣ που τον πληρώνεις τριπλα και βάλε. Με οικονομικό κόστος, με προσωπικό κόστος και με οικογενειακό κόστος.
    Αλλά δεν μιλάει κανείς… ή να το πω αλλιώς.
    Δεν πράτει κανείς τους νόμους.
    ΚΑΝΕΙΣ. Μόνο εάν ξεστραβωθεί η Αστυνομία και πιάσει κανέναν ….καταλάθος.
    Διαφορετικά η ΣΙΩΠΗ ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ.

  5. Η τοποθέτηση ενεργού συνδέσμου είναι σεβασμός στην πηγή,στον κώδικα δεοντολογίας των blog και τέλος υποχρέωση βάση του Νόμου 2121/1993 .

  6. α,μάλιστα…επειδή δεν είναι ενεργό το link και απλά το αναφέρουμε (όπως όλα τα άλλα blogs),είμαστε αντιδεοντολόγοι…το ακούαμε κι αυτό…οκ,βάζε το εσύ στο δικό σου blog,μια και θέλεις να κάνεις μαθήματα δεοντολογίας και κριτική…"απλέ ανώνυμε αναγνώστη"…

  7. Η υποχρέωση είναι στην αναφορά του συνδέσμου, όχι απαραίτητα ενεργού, εκτός εάν αυτό που ενδιαφέρει είναι η άυξηση στη στατιστική δημοτικότητας.
    Επειδή όμως taxalia είναι το top blog της Β. Ελλάδος και ένα από τα top στην Ελλάδα έχοντας την 220 θέση και κάτω από το 32.000 στο κόσμο (!!!), έχοντας επίσης 1.500 blogs linked δεν έχει ανάγκη το ενεργό link.
    Επίσης, αποκλείεται η παρατήρηση να είναι από τα παιδιά από taxalia, άρα ας δούμε ποιός ενοχλείται….
    Άσε που τα ενεργά links πολλές φορές καθυστερούν απίστευτα τα μη ενεργής τεχνολογίας sites (αυτά που δεν είναι σε δικό τους server).
    Το να θέλουν τα παιδιά του LB ή εγώ στο L1 αν θα βάζαμε κάτι στo taxalia ενεργό link, άντε και να είχε νόημα. Το ανάποδο;

  8. Το εντυπωσιακό ειναι οτι ο "υπερασπιστής" της αναφοράς της πηγής δεν παρείχε ο ίδιος ενεργή διασύνδεση με σχετική ιστοσελίδα την οποία μνημονεύει.
    Και βέβαια το ερωτημα ειναι αν εχει αναγνώσει ο ίδιος το κείμενο, δεδομένου του ότι….

    "Άρθρο 19: Παράθεση αποσπασμάτων

    Επιτρέπεται, χωρίς την άδεια του δημιουργού και χωρίς αμοιβή, η παράθεση σύντομων αποσπασμάτων από έργο άλλου νομίμως δημοσιευμένου για την υποστήριξη της γνώμης εκείνου που παραθέτει ή την κριτική της γνώμης του άλλου, εφόσον η παράθεση των αποσπασμάτων αυτών είναι σύμφωνη προς τα χρηστά ήθη και η έκταση των αποσπασμάτων δικαιολογείται από τον επιδιωκόμενο σκοπό. Η παράθεση του αποσπάσματος πρέπει να συνοδεύεται από την ένδειξη της πηγής και των ονομάτων του δημιουργού και του εκδότη, εφόσον τα ονόματα αυτά εμφανίζονται στην πηγή."

    Τα λοιπά που αναφέρει ο geo έχουν φυσικά να κάνουν και με την πρακτική εφαρμογή του ενεργού συνδέσμου στις αναρτήσεις και τους σκοπούς που επιθυμεί ο καθένας να επιτύχει.

    Βέβαια ο "ανώνυμος" που επιμένει στην αναφορά της πηγής πέτυχε δευτερεύοντα στόχο … να εκτραπεί η συζήτηση απο το θέμα της ανάρτησης. Ενα απο τα σημεία που θίγονται είναι η διάκριση που γίνεται μεταξύ των "διάσημων" και του απλού, κοινού θνητού, ο οποίος δεν απολαμβάνει της "ασυλίας" και προστασίας της δημοσίευσης του ονόματός του.

    ΠΓ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog