Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Οι θέσεις του Γιώργου Πετρίτση στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο

- Advertisement -

Κε πρόεδρε αξιότιμα μέλη του Δημ.Συμβ. θέλω να  αναφερθώ σε ορισμένα ζητήματα που απασχολούν  αυτή την περίοδο στο Δήμο μας και απασχολούν την τοπική κοινωνία…

Γνωρίζετε πολύ καλά ότι δεν μακρηγορώ σεβόμενος απόλυτα τον κανονισμό λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου αλλά και τους πολίτες που μας παρακολουθούν.
Αναμφίβολα ένα από τα θέματα  που έχουν ανακύψει είναι και το ζήτημα της ΛΟΥΤΡΑΚΙ Α.Ε.

1. Προσέξτε λοιπόν κύριοι πως  αντιμετωπίζει η δημοτική πλειοψηφία  τα μέλη της αντιπολίτευσης και εν γένει  αυτό που ακούγεται περί διαφάνειας και όλα στο φως.

Την Δευτέρα 5-3-12 και ώρα 10.00 ο πρόεδρος της ΛΟΥΤΡΑΚΙ Α.Ε και Δήμαρχος του  Δήμου, μας καλεί σε  έκτακτο διοικητικό συμβούλιο στην ΛΟΥΤΡΑΚΙ Α.Ε με σκοπό να συζητήσει την πρόσκληση του Αντώνη Στεργιώτη για το διαχειριστικό συμβούλιο που θα γινόταν την ίδια μέρα στις 15.00.
Υπάρχει μια λεπτομέρεια, η επιστολή του διαχειριστή έχει φθάσει στα γραφεία της εταιρείας από την Τετάρτη  29-2-12.

Και η δημοτική αρχή για ένα τόσο σοβαρό θέμα ενημερώνει το Σαββάτο 3-3-12 στις 4.00 το μεσημέρι τα μέλη του συμβουλίου με email (λες και είμαστε αναγκασμένοι και υποχρεωμένοι μέσα στο σαββατοκύριακο να ανοίγουμε το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο μήπως  και βρούμε  κανένα  έκτακτο διοικητικό συμβούλιο) και όχι τηλεφωνικά για έκτακτη συνεδρίαση για τις 5-3-12 ημέρα Δευτέρα και ώρα 10.00.
Το πρωί της ίδιας ημέρας με ενημερώνει τηλεφωνικά ο ίδιος ο Δήμαρχος, μία ώρα πριν την συνεδρίαση, ότι ακυρώνεται το συμβούλιο (προσωπικά εάν δεν είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά η γραμματέας του συμβουλίου 1.30 πριν από την συνεδρίαση ότι αναβάλλεται,  δε θα είχα γνώση για το συμβούλιο γιατί απλά δεν το γνώριζα, γιατί απλά δεν άνοιξα αυτή την ημέρα το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο) επειδή ένα μέλος δεν θα παραστεί και τα έκτακτα συμβούλια πρέπει να έχουν πλήρη απαρτία.
Και ενώ αναβάλλεται το συμβούλιο, οι κύριοι της πλειοψηφίας μέλη του διαχειριστικού  χωρίς καμία  απόφαση του διοικητικού συμβουλίου αποφασίζουν να επαναδιορισθούν από μόνοι τους, αφού είχαν ως γνωστόν παραιτηθεί πάλι  από μόνοι τους,  να παρευρεθούν στο διαχειριστικό συμβούλιο και να έρθουν να μας ενημερώσουν για τις ακολουθούμενες ενέργειες εκ των υστέρων μετά την σύγκληση του διαχειριστικού συμβουλίου ημέρα Τετάρτη 7-3-12.
Αν αυτό δεν είναι  προσβολή της δημοκρατικής διαδικασίας τότε τι είναι κυρίες και κύριοι.
Αν τα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου συμφωνούν με τις απόψεις σας τότε πραγματικά  τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά και έχουν πλέον τεράστια ευθύνη για την τύχη της εταιρείας.

2. Κε δήμαρχε αναφέρθηκα και στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο και στο διοικητικό συμβούλιο της ΛΟΥΤΡΑΚΙ Α.Ε  ότι στις 10-2-12 σας απέστειλα μια επιστολή με σκοπό την  διερεύνηση πιθανής νομοθετικής  ρύθμισης για την ΛΟΥΤΡΑΚΙ Α.Ε σε σχέση με το σχέδιο νόμου που έχει δώσει πρόσφατα το υπουργείο εσωτερικών για διαβούλευση με τους κοινωνικούς φορείς και αφορά :
 <<ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ,ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ,ΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ-ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΟΔΗΓΙΑΣ 2009/50/ΕΚ>>
Η μοναδική απάντηση  που έχω λάβει, είναι από τον κο δήμαρχο στις
6-3-12 στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας ότι έχει κάνει μια κάποια επιστολή προς την ΚΕΔΕ αλλά το θέμα είναι δύσκολο για να γίνει.
Σήμερα σας άκουσα να λέτε ότι επισκεφθήκατε το υπουργείο εσωτερικών για άλλη υπόθεση και συζητήσατε και το συγκεκριμένο θέμα με κάποιον  υπηρεσιακό παράγοντα του υπουργείου αλλά σας είπε ότι είναι δύσκολο και φωτογραφική διάταξη αυτό που θέλουμε να κάνουμε.
Ειλικρινά κε δήμαρχε θεωρούσα και πίστευα ότι θα είχατε κινήσει γη και ουρανό να συσταθεί άμεσα  μια διαπαραταξιακή ομάδα και  με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου  να συναντηθεί με τον επικεφαλής της ΚΕΔΕ ενόψη της κατάθεσης του πολυνομοσχεδίου στην Βουλή, το οποίο ήδη από τις 6-3-12 έχει δοθεί στην ΚΕΔΕ για την τελική επεξεργασία και διαβούλευση για την προώθηση του στην Βουλή, να είχαμε ενημερώσει  τους  βουλευτές του νομού αλλά και τον υπουργό για αυτό το θέμα.
Σας ενημερώνω δε ότι  ήδη κάποιες προτάσεις άλλων δημάρχων έχουν γίνει δεκτές από την ΚΕΔΕ όπως αυτή του Δημάρχου Στάθη Λαφαζανίδη ( δήμαρχος Κορδελιού ) και θα συμπεριληφθούν στις προτάσεις της ΚΕΔΕ στο τελικό κείμενο του πολυνομοσχεδίου.
Εμείς για ποιο λόγο παραμένουμε αδρανείς και κινούμαστε με τρόπο αποσπασματικό   σε ένα τόσο καίριο ζήτημα που είναι αυτό της ΛΟΥΤΡΑΚΙ Α.Ε .
Πιστεύω απόλυτα ότι η νομοθετική ρύθμιση είναι μια λύση που αν το πιστεύεις πραγματικά και το παλέψεις με ορθό και συστηματικό τρόπο μπορεί να έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Στο σημείο αυτό θα αναρτήσω την επιστολή που απέστειλα στον κο Δήμαρχο
( η αναλυτική αναφορά δεν διαβάστηκε στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο αλλά είναι εις γνώση του δημάρχου, του προέδρου και αρκετών δημοτικών συμβούλων, καθόσον είχα ζητήσει από τον κο πρόεδρο να μεριμνήσει ώστε να ενημερωθούν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι ) :

                                                                 Λουτράκι, 10 Φεβρουαρίου 2012

                                                                 Προς:
                                                                 Δήμαρχο Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων
                                                                 Πρόεδρο της ΛΟΥΤΡΑΚΙ Α.Ε
                                                                 κ. Λογοθέτη Κωνσταντίνο

Αξιότιμε Κύριε Δήμαρχε,
                                       
Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών έδωσε πρόσφατα στη δημοσιότητα σχέδιο νόμου με τίτλο <<ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ,ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ,ΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ-ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΟΔΗΓΙΑΣ 2009/50/ΕΚ>> για  διαβούλευση με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.),την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας(ΕΝ.ΠΕ.) και τα πολιτικά κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση.
Με το νομοσχέδιο αυτό, θα ρυθμιστούν και θα αντιμετωπιστούν μία σειρά από θέματα που αφορούν την Αυτοδιοίκηση στο σύνολό της.
Η Επιτροπή Θεσμών της Κ.Ε.Δ.Ε., σε έκτακτη συνεδρίασή της, τη Δευτέρα 6/2, προέβη σε μία πρώτη αξιολόγηση του νομοσχεδίου αυτού, σε σχέση με το συνολικό πλαίσιο των προτεινόμενων από αυτή προτάσεων για νομοθετική ρύθμιση και δημοσιοποίησε τις παρατηρήσεις της πάνω στο νομοσχέδιο.
Την Τετάρτη 8/2, υπήρξε κοινή συνάντηση του προεδρείου της Κ.Ε.Δ.Ε. και της ΕΝ.ΠΕ., με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών,  με αντικείμενο τις ενστάσεις και τις διαφωνία τους με τις διατάξεις αυτού του νομοσχεδίου.
Aποφασίστηκε η σύσταση μιας μικτής  επιτροπής, η οποία θα προχωρήσει στις συμφωνημένες και απαραίτητες διορθώσεις, με βάση τις προτάσεις της Κ.Ε.Δ.Ε. και της ΕΝ.ΠΕ.  και θα υποβάλλει έως την Παρασκευή 10/2,  τις προτάσεις της για τα επιμέρους θέματα  του νομοσχεδίου.
Η  νομοθετική αυτή πρωτοβουλία του υπουργείου Εσωτερικών, αποτελεί το επιστέγασμα, όπως η πολιτική ηγεσία του διακηρύττει, των αμέτρητων και  συνεχόμενων  διορθωτικών παρεμβάσεων του νόμου 3852/2010,(δηλ. του σχεδίου  ‘’Καλλικράτης’’ ), μετά  την εφαρμογή του.
Εν όψει αυτών των εξελίξεων και με το δεδομένο αυτό, θεωρώ επιβεβλημένο και αναγκαίο, να τεθεί άμεσα υπόψη του Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε., τεκμηριωμένα και στοιχειοθετημένα, η  αδήριτη ανάγκη για τροποποίηση της νομοθετικής διάταξης που διέπει το καθεστώς  λειτουργίας της <<ΛΟΥΤΡΑΚΙ Α.Ε.>>.
Αναφέρομαι στην παράγραφο 8 του άρθρου 265 του Ν.3463/2006 (τρίτη ζημιογόνος χρήση που επιβάλλει την υποχρεωτική λύση των Α.Ε ΟΤΑ).
Η λύση της εταιρείας, όπως γνωρίζετε πολύ καλά, εγκυμονεί  άμεσους  κινδύνους  για το Δήμο  μας, που έχουν σχέση τόσο  με το εργασιακό μέλλον  των εργαζομένων, όσο και  με την συμμετοχή του, με ποσοστό  16 % ,στην κοινοπραξία με την CLUB HOTEL.
Να συμπεριληφθεί έτσι το αίτημά μας, στο συνολικό πακέτο των  προτεινόμενων από την  Κ.Ε.Δ.Ε. προτάσεων προς το υπουργείο Εσωτερικών για νομοθετική ρύθμιση, να τεθεί υπό την αυτοδιοικητική της “oμπρέλα”, ώστε να ενισχυθεί το πλαίσιο διεκδίκησης και να λάβει άλλο θεσμικό, πιο επίσημο χαρακτήρα, να αποκτήσει άλλη πολιτική βαρύτητα.
Επιπρόσθετα, για το θέμα αυτό, να ενημερωθεί άμεσα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών και να πεισθεί για το δίκαιο του αιτήματος, έτσι ώστε να ενσωματώσει την πρόταση μας για τροποποίηση της υπάρχουσας  νομοθετικής ρύθμισης στο τελικό σχέδιο νόμου που θα κατατεθεί στη Βουλή.
Να ενημερωθούν επίσης οι βουλευτές του νομού μας για να συμβάλλουν και αυτοί με τις δικές τους δυνάμεις, και τις δυνατότητές τους, σε πολιτικό και κοινοβουλευτικό επίπεδο στην επίτευξη του στόχου μας, τόσο σε αυτό το στάδιο, κατά την οριστική διαμόρφωση του νομοσχεδίου, όσο και κατά τη συζήτηση και ψήφισή του στην Εθνική Αντιπροσωπεία.
Επιβάλλεται ως Δήμος να κινηθούμε άμεσα, έγκαιρα, θεσμικά και  συγκροτημένα, χωρίς αυτοσχεδιασμούς, σε πολιτικό πλέον επίπεδο, όχι μεμονωμένα και αποσπασματικά, με τρόπο που θα παρέχει τα εχέγγυα για ένα καλύτερο αποτέλεσμα, για τη βέλτιστη λύση.
Να αποτρέψουμε, με την τροποποίηση της υφιστάμενης  νομοθεσίας, τις δυσμενείς συνέπειες, που θα επιφέρει η εφαρμογή της υπάρχουσας διάταξης, η οποία προδικάζει και το δυσοίωνο μέλλον της   <<ΛΟΥΤΡΑΚΙ  Α.Ε.>>.
Στα πλαίσια αυτά, η ανάληψη από το Δήμο  των συγκεκριμένων  αυτών πρωτοβουλιών, ενταγμένων στο χρονοδιάγραμμα που περιέγραψα και με βάση τα όσα έχουν ακουστεί και συζητηθεί  τόσο στο Δ.Σ της εταιρείας όσο και στο Δημοτικό Συμβούλιο,  πιστεύω ότι είναι η καλύτερη δυνατή  πολιτική επιλογή.
Προς την κατεύθυνση αυτή, σας καλώ να  προβείτε  ως δημοτική αρχή  του Δήμου μας στις απαιτούμενες ενέργειες.
Είναι ώρες ευθύνης, δεν πρέπει να υπάρξει άλλη ολιγωρία, ίσως  να μην υπάρξουν άλλες νομοθετικές παρεμβάσεις του υπουργείου Εσωτερικών,  στο χρονικό διάστημα που απομένει έως την εφαρμογή της  συγκεκριμένης διάταξης νόμου.
’’Οι καιροί ου μενετοί’’.

Κοινοποίηση:
κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους
(μέσω του Προέδρου του Δ.Σ.)

                                                                                   Με τιμή,        

                                   
                                                                       Γιώργος Π. Πετρίτσης
                                                                       Δημοτικός Σύμβουλος
                                                            Δήμου Λουτρακίου -Αγίων Θεοδώρων
                                                             Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της
                                                                                << ΛΟΥΤΡΑΚΙ Α.Ε.>>
                         

                                                         

3. Στην συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου ανακοινώσατε ότι η αμοιβή  για την διαδικασία των αγωγών  που αρχικά ήταν στο ύψος των 25.000 ευρώ  θα το εισπράξουν 2 δικηγόροι και όχι ο τρίτος κος Τσοβόλας και το τελικό τίμημα θα είναι 20.000 ευρώ
Ποιος είναι τελικά ο ουσιαστικός λόγος αποχώρησης του κου Τσοβόλα γιατί εσείς μου απαντήσατε στο διοικητικό συμβούλιο ότι έχει φόρτο εργασίας.
Μα καλά όταν ξεκίνησε η διαδικασία και ο άνθρωπος συνέταξε 50 σελίδες γνωμοδότηση για τα πεπραγμένα 15 ετών, την προηγούμενη φορά,  δεν είχε φόρτο εργασίας τώρα άλλαξε άποψη και αν δεν μπορούσε ο ίδιος για ποιο λόγο πως δεν συμμετέχει κάποιος συνάδελφος από το δικηγορικό του γραφείο .
Μήπως τελικά συμβαίνει κάτι άλλο και αληθεύουν οι πληροφορίες που λένε για πλαστογράφηση της υπογραφής  του στο θέμα των ασφαλιστικών, αφού και στη δεύτερη αίτηση ασφαλιστικών δεν υπάρχει το όνομα του εν λόγω δικηγόρου.
Τι τελικά συμβαίνει θα μάθουμε ποτέ την αλήθεια.

4. Περιήλθε εις γνώση μου εντελώς συμπτωματικά (ενώ θα έπρεπε να μου το είχατε χορηγήσει εσείς αφού σας το είχα ζητήσει εγγράφως από τις 23-1-12) το  έγγραφο της ΛΟΥΤΡΑΚΙ Α.Ε που αποστέλλατε στην κοινοπραξία με ημερομηνία 16-11-2012 στο οποίο αναφέρεται ότι κατ’ ανάθεση νομικός σύμβουλος  σε θέματα της κοινοπραξίας είναι το δικηγορικό γραφείο « Δ. Κονομόδης και συνεργάτες » και δίνετε εντολή να καταβάλλεται το ποσόν των 5000 ευρώ μηνιαίως για τον ίδιο και άλλα 4 ονόματα συνεργατών .
Αλήθεια κε δήμαρχε με ποια απόφαση του Δ.Σ έγινε  αυτή η πρόσληψη ποια είναι η διαφάνεια που επικαλείσθε συνεχώς όταν σας έχω ζητήσει εγγράφως να  μου απαντήσετε και σε ένα άλλο ερώτημα από τις 23-1- 12 και μέχρι σήμερα δεν έχω λάβει καμία απάντηση .
Τι είδους πρωτότυπες  διαδικασίες ακολουθείται τελικά και ποιους θέλετε να παραστήσετε αγνοώντας επιδεικτικά πλέον κάθε μέλος του συμβουλίου.

5.  ΛΥΚΕΙΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ κε δήμαρχε ποια  είναι η εξέλιξη γιατί οι προθεσμίες για το ΕΣΠΑ σε λίγο χρόνο θα κλείσουν, γνωρίζετε πολύ καλά ότι απαιτείται η έγκριση τοπικού ρυμοτομικού σχεδίου για αυτή την περίπτωση και αυτές οι διαδικασίες δεν είναι από τις απλές. Σε ποιο ακριβώς στάδιο βρίσκεται η διαδικασία αυτή και πότε προβλέπεται να ολοκληρωθούν.

6. ΓΗΠΕΔΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ υπάρχει κάποια εξέλιξη και πως προχωράει η όλη διαδικασία.

7. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ: ποια είναι η πορεία του θέματος και αν έχουμε ξεμπλοκάρει το νομικό κώλυμα του εν λόγω έργου που έχει προκύψει.

- Advertisement -

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΧΑΝΟΣ ΕΙΜΑΙ ΧΑΝΟΜΑΙ] [ΠΕΡΚΑ ΕΙΜΑΙ ΠΙΑΝΟΜΑΙ ] ΓΥΛΟΣ ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΓΕΛΩ ] [ΚΑΙ ΤΟ ΔΟΛΩΜΑ ΧΑΛΩ ] ΤΟΝ ΨΑΡΑ ΤΟΝ ΓΕΛΑΣ ΜΑ ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΟΥΤΡΑΚΙΩΤΗ

  2. Αλεξ νομίζω πως έκανες λάθος. Αυτά τα είπε ο Πετρίτσης σε παλαιότερο Δ.Σ, αλλά παρόλα αυτά είναι επίκαιρα.

    Εγώ θα έλεγα πάντως ότι κάνει εντύπωση το γεγονός ότι ο μόνος από τους επικεφαλής που σέβεται το δημοτικό συμβούλιο και τον κανονισμό είναι ο Πετρίτσης αλλά δυστυχώς αυτό δεν προβάλλεται από κανένα blog.
    Φαινεται να τους αρέσει και να τους βολεύει!!!
    Τη μοναδική ξεκάθαρη πρόταση που έκανε στο τελευταίο Δ.Σ για το κολυμβητήριο, (ο οποίος είπε μέσα σε 2 λεπτά αυτά που φωνάζει όλη η κοινωνία, ότι ο Δήμος στην κατάσταση που είναι δεν μπορεί να το λειτουργήσει και πρέπει να γίνει ανοιχτός διαγωνισμός για να λειτουργήσει από ιδιώτη κρατώντας όμως στο ακέραιο τον κοινωνικό χαρακτήρα του κολυμβητηρίου που σημαίνει την δωρεάν άθληση όλων των παιδιών του Δήμου) δεν τη διαβάσαμε πουθενά.
    Αυτό που ειπώθηκε σε 2 λεπτά είναι η ορθολογικότερη λύση για το κολυμβητήριο, όμως καποιοι θέλουν να παρουσιάζουν την πλήρη διάλυση του δημοτικού συμβουλίου από τον Παύλου ως δήθεν αγώνας εναντίον του Λογοθέτη.
    αλήθεια ο Παύλου γιατί δεν έκανε καμιά μα καμία πρόταση για το κολυμβητήριο???
    Συνέχισε Γιώργο και η κοινωνία βλέπει πλέον ότι είσαι η μοναδική επιλογή για να ξεφύγει ο τόπος από την μετριότητα.

  3. Η αγωνια του κ.Πετριση να μπει σωνει και καλα στο καδρο της επιτυχιας για το συγκεκριμενο θεμα δεν νομιζω οτι ταιριαζει στην γενικοτερη ηπια συμπεριφορα και ηρεμη διαγωγη που δειχνει στα δημοτικα συμβουλια ως ωρας

    Γενικα παντως πρεπει να δημιοργηθουν προυποθεσεις για συνεργασιες – οσο πιο ευρεις γινεται.Οταν υπαρχουν συμμαχιες (σε τοπικο επιπεδο γιατι σε εθνικο βραστα) ο τοπος παει μπροστα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog