Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Πως να μειώσετε το ενοίκιο σας εως και 30%

- Advertisement -

Περισσότεροι από 3.000 χιλιάδες ενοικιαστές έχουν  καταθέσει αγωγές ενώ ήδη τα δικαστήρια της χώρας δέχονται ως αιτία για αναπροσαρμογή των μισθωμάτων την οικονομική κρίση αλλά και τη μείωση της μισθωτικής αξίας των ακινήτων…

Αν και πολλοί ιδιοκτήτες βάζουν νερό στο κρασί τους και σε πολλές περιπτώσεις συμφωνούν με τους ενοικιαστές στη μείωση του μισθώματος στα ειρηνοδικεία και τα πρωτοδικεία της χώρας οι αγωγές παίρνουν μορφή χιονοστιβάδας.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΤΕ ΜΕΙΩΣΗ ΕΝΟΙΚΙΟΥ.

Όπως εξηγεί o έμπειρος σε τέτοια ζητήματα δικηγόρος, Άγης Τάτσης “χρειάζεται να κατατεθεί αγωγή αναπροσαρμογής του μισθώματος. Αυτή τη στιγμή στα ειρηνοδικεία και πρωτοδικεία της χώρας έχουν κατατεθεί περισσότερες από 3.000 αγωγές και αφορούν τόσο σε επαγγελματική στέγη όσο και σε κατοικίες. Σημαντικό ατού στα χέρια των ενοικιαστών είναι η διαταγή που εξέδωσε το 2009 ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου προς τους υπευθύνους των κτηματικών υπηρεσιών του δημοσίου σύμφωνα με την οποία τους ζητούσε να προχωρήσουν σε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου να μειωθούν τα ενοίκια των κτιρίων που μισθώνει το δημόσιο κατά 20%.

ΣΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΟΥ ΕΝΟΙΚΙΟΥ ΣΥΜΒΑΛΛΕΙ ΚΑΙ Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΜΙΣΘΩΤΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ ΤΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ

“Μεγάλη σημασία για το δικαστήριο” οπως εξηγεί ο κύριος Τάτσης ” δεν παίζει μόνο το πόσο εχει μειωθεί η μισθοδοτικη δυνατότητα του μισθωτή, αλλα ποσο εχει μειωθεί η μισθωτικη αξία του ακινήτου!  Δηλαδή ένα κατάστημα ή ένα σπίτι εάν βρίσκεται σε μια περιοχή που υπάρχουν πολλά ξενοίκιαστια ακίνητα έχει σαφέστατα μειωμένη μισθωτική αξία και άρα ο ενοικιαστής μπορεί να πετύχει μεγαλύτερη μείωση ενοικίου”. Σε κάθε περίπτωση οι ειδικοί συμβουλεύουν τους ιδιοκτήτες να βάλουν νερό στο κρασί τους και “όταν ο ενοικίαστης τους τους ζητάει μείωση του ενοικίου λόγω της οικονομικής κατάστασης να καταλήγουν σε μια έντιμη και δίκαιη συμφωνία για να μην εμπλακούν σε δικαστική διαμάχη όπου και χρονοβόρα θα είναι αλλα και πολυδαπανη”.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog