Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Α. Τσίπρας: “Χάος στη χώρα αν σχηματιστεί κυβέρνηση από τις δυνάμεις που στηρίζουν το Μνημόνιο””

- Advertisement -

«Κατάσταση χάους» θα επικρατήσει στη χώρα, αν την επομένη των εκλογών σχηματιστεί κυβέρνηση από τις δυνάμεις που στηρίζουν το Μνημόνιο, τόνισε, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, ο Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, για να τονίσει την ανάγκη σχηματισμού κυβέρνησης από ένα νέο συνασπισμό εξουσίας, γι’ αυτό και επανέλαβε την πρότασή του για συνεργασία των αριστερών δυνάμεων…

Ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε ότι οι επερχόμενες εκλογές είναι κρίσιμες, γιατί είναι μια σημαντική ευκαιρία, όχι για να επιβεβαιώσουν τις πολιτικές τοποθετήσεις των κομμάτων, αλλά για να δώσουν διέξοδο, για να δώσουν λύση και πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αν την επομένη των εκλογών σχηματιστεί κυβέρνηση των κομμάτων του Μνημονίου, με στόχο την απρόσκοπτη εφαρμογή της δανειακής σύμβασης και του δεύτερου Μνημονίου, θα έχουμε τον Ιούνιο κατάσταση χάους στη χώρα».

Θα υπάρξουν, πρόσθεσε, νέα επώδυνα σκληρά μέτρα, φυσικά αγανάκτηση, οργή και αντίδραση από το λαό, καταστολή, δακρυγόνα, χημικά. Θα έχουμε μια κατάσταση χάους, που θα επιτείνεται φυσικά από την απόγνωση που θα προκαλεί η βίαιη εφαρμογή αυτών των νέων επώδυνων σκληρών μέτρων, που θα αφορούν τις απολύσεις στο δημόσιο τομέα, τη μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα, που θα στοχεύουν στη διάλυση των βασικών δυνατοτήτων επιβίωσης της λαϊκής οικογένειας.

Υπ’ αυτή την έννοια, τόνισε ο κ. Τσίπρας, ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι δεν πρέπει να διευκολυνθεί μια μνημονιακή συγκυβέρνηση, σε διαρκή αντίθεση και σύγκρουση με την αντιμνημονιακή πλειοψηφία της κοινωνίας, γι αυτό πρέπει οι κάλπες να βγάλουν λύση και η μόνη λύση είναι η δυνατότητα, την επομένη των εκλογών, να υπάρξει ένας νέος συνασπισμός εξουσίας, μια κοινοβουλευτική πλειοψηφία αριστεράς, ώστε να δοθεί σταθερότητα, ελπίδα και προοπτική.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι η πρότασή του για συνεργασία με το ΚΚΕ, τη ΔΗΜΑΡ και τους Οικολόγους στις μονοεδρικές περιφέρειες είχε μεγάλη απήχηση στην κοινωνία και πρόσθεσε ότι δεν άκουσε σοβαρά αντεπιχειρήματα από όλους όσοι την απορρίπτουν. Έκανε δε λόγο για αμήχανες και αμυντικές απαντήσεις.

Το πρόβλημα της ανεργίας

Για το πρόβλημα της ανεργίας, που ήταν και το θέμα της συνέντευξης Τύπου, ο κ. Τσίπρας παρουσίασε οκτώ προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ που είναι:

1. Υιοθέτηση ενός εκτεταμένου προγράμματος δημοσίων επενδύσεων.

2. Η καθιέρωση ρήτρας απασχόλησης για τα επιδοτούμενα επενδυτικά σχέδια του ιδιωτικού τομέα.

3. Η άμεση κάλυψη όλων των κενών στους τομείς της κοινωνικής πολιτικής και της πρόνοιας. Αναφέρομαι, είπε, σε εκείνα τα δραματικά κενά στα νοσοκομεία, που έχουν τεράστια έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού, στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, στα σχολεία.

4. Η στήριξη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων και άλλων τομέων της οικονομίας που διαθέτουν συγκριτικά πλεονεκτήματα.

5. Η αντικατάσταση του άρθρου 99 του νέου Πτωχευτικού Κώδικα που λειτουργεί ως πλυντήριο ευθυνών των ιδιοκτητών των επιχειρήσεων και ως προθάλαμος ανεργίας για τους εργαζόμενους.

6. Η χορήγηση νομοθετικά της δυνατότητας αυτοδιαχείρισης των εγκαταλελειμμένων από τους ιδιοκτήτες τους και κατειλημμένων από τους εργάτες επιχειρήσεων. Είναι κάτι το οποίο εφαρμόστηκε στην μακρινή Αργεντινή μετά από τη μεγάλη κρίση του 2001, είπε.

7. Η απαγόρευση των αναιτιολόγητων απολύσεων. Και βεβαίως η απαγόρευση απολύσεων εργαζομένων άνω των 55 ετών, χωρίς καμία αιτιολογία, καθώς και εργαζομένων που είναι οι μόνοι εργαζόμενοι γονείς σε μια οικογένεια, τόνισε.

8. Καμία απόλυση στο δημόσιο και κατάργηση του θεσμού της εργασιακής εφεδρείας. Το δημόσιο χρειάζεται αναδιοργάνωση, χρειάζεται ανασυγκρότηση, αλλά δεν μπορεί να αντιμετωπιστούν τα υπαρκτά προβλήματα με απολύσεις, επεσήμανε.

- Advertisement -

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΗ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ ….ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΑ ΔΙΛΗΜΑΤΑ ΟΤΙ ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ ΧΑΟΣ ΑΝ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΤΟΥΝ ΠΑΣΟΚ ,ΝΔ …..ΤΟ ΧΑΟΣ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΦΕΡΕΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΝ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ….ΕΝΑ ΔΥΝΑΤΟ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΕΛΠΙΔΑ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΜΠΛΕΚΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΟΛΕΘΡΟ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ……

  2. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΧΑΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΤΣΙ ΤΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΔΕ ΤΟΝ ΦΤΥΝΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΓΙΑΟΥΡΤΟΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ …ΜΕΘΥΣΤΑΚΑΣ SPEAKING

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog