Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Λουτράκι:Aπάντηση ”Προμηθέα” στην καταγγελία μαθητή Γυμνασίου για τα ξεραμένα δέντρα της αναδάσωσης

- Advertisement -

Lb:Το δελτίο τύπου-απάντηση αφορά την καταγγελία μαθητή Γυμνασίου Λουτρακίου που έγινε εδώ και είναι προς τιμήν του προέδρου κου Λόη που απάντησε άμεσα δείχνοντας ότι μέσα από τον διάλογο πάντα μπορούμε να βρίσκουμε λύσεις στα όποια προβλήματα δημιουργούνται.Δείτε τι γράφει το δελτίο τύπου…

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
«ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ»
ΔΗΜΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ
11 Απριλίου 2012


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο Δημοτικός Οργανισμός «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» καταβάλει μια προσπάθεια ώστε να υλοποιήσει τους τομείς δραστηριότητας του που είναι ο πολιτισμός,ο αθλητισμός και το περιβάλλον.Ο τελευταίος εκ των τριών είναι ένα δύσκολο και πρωτόγνωρο πεδίο για το οποίο όμως καταβάλλονται φιλότιμες προσπάθειες ώστε να πετύχουν οι στόχοι του που είναι η προστασία,η βελτίωση και η φροντίδα του περιβάλλοντος.Λαμβάνοντας υπόψη τις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζει ο δασικός πλούτος της ευρύτερης περιοχής του Δήμου μας και ιδιαίτερα η με κάθε τρόπο λεηλασία του Υδροφόρου Ορίζοντα,προσπαθούμε να βελτιώσουμε τις συνθήκες ώστε τα δύο αυτά σπουδαία αγαθά –Δάσος-Νερό-να παραμείνουν αναλλοίωτα.
Για την υλοποίηση αυτών των σκέψεων,προμηθευτήκαμε από το Δασικό φυτώριο ΑΛΙΑΤΡΟΥ κατόπιν έγκρισης των Δασαρχείων Κορίνθου και Λειβαδιάς,4.500 δένδρα για να εμπλουτιστεί το δασικό τοπίο.
Απευθύναμε κάλεσμα στους φορείς να συμμετέχουν στη δραστηριότητα αυτή και βρήκαμε πολλούς που ενστερνίστηκαν τη πρότασή μας.
Κυριότερη σε όγκο συμμετεχόντων ήταν του Γυμνασίου Λουτρακίου και γι’αυτό ευχαριστούμε θερμά τους καθηγητές και ιδιαίτερα τους μαθητές που χωρίς ίχνος διαμαρτυρίας μετέβησαν στο χώρο φύτευσης και τοποθέτησαν 350 δένδρα.
Παράλληλα να ευχαριστήσουμε τα ΣΕΟ,τον Ελλ/ρωσικό Σύλλογο «ΦΙΛΙΑ»,τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής και τον Κυνηγετικό Σύλλογο που συμμετέχουν στην προσπάθεια.
Θέλουμε να σταθούμε σε ένα-δύο πράγματα.
Πιστεύουμε ακράδαντα στην ελεύθερη διακίνηση των ιδεών γιατί μέσα από τις επισημάνσεις,τον καταγγελτικό λόγο και την καλόπιστη κριτική,βελτιωνόμαστε όλοι και ιδιαίτερα όσοι ασχολούνται με τα κοινά.Πρέπει όμως να αναλύσουμε πριν κάνουμε οτιδήποτε τις ιδιαιτερότητες,τις δυσκολίες ενός εγχειρήματος τις πιθανότητες επιτυχίας.
Όσον αφορά λοιπόν τη συγκεκριμένη ενέργεια της αναδάσωσης έχουμε να
τονίσουμε τα εξής:
α. Στον συγκεκριμένο χώρο έχουν φυτευτεί 1.000 δένδρα και επιπλέον 120 φοίνικες ,30 ευκάλυπτοι,15 γιούκες και 20 φραγκοσυκιές.Παράλληλα έχει γίνει σπορά επιπλέον 300 φοινίκων ώστε μακροπρόθεσμα να δημιουργηθεί ένα πρότυπο πάρκο που κυρίως θα το χαρούν οι επόμενες γενιές και ιδιαίτερα τα παιδιά που φύτεψαν από ένα δένδρο.

β. Είναι αδύνατον,ακόμα και με τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις,ή τις πιο έγκυρες επιστημονικές μελέτες ή ακόμα και από την εμπειρία που διακρίνει πολλούς συμπολίτες μας,να έχει απόλυτη επιτυχία οποιαδήποτε αγροτική ή δασική καλλιέργεια.Με μετριότατους υπολογισμούς ένα ποσοστό 15%-20% των φυτών για πολλούς και διάφορους λόγους δεν θα ευδοκιμήσει. Ως εκ τούτου 150-200 δένδρα θεωρείται ότι δεν θα αναπτυχθούν.
Γνωρίζοντας εκ των προτέρων τα προαναφερόμενα κάνουμε άλλο ένα βήμα.Κάθε δεκαήμερο αντικαθιστούμε τα δεντράκια που έχουν ξεραθεί με άλλα τα οποία φροντίζουμε στο πάρκο Δεξαμενής.Άρα οι φίλοι μας οι μαθητές καλά κάνουν και επισημαίνουν ότι αρκετά ξεράθηκαν, αλλά θέλουμε να τους διαβεβαιώσουμε ότι λειτουργώντας και εμείς με αγάπη για τον ίδιο σκοπό,κάνουμε τα αδύνατα δυνατά ώστε να μην λείψει ούτε ένα δεντράκι.

γ. Επίσης να επισημάνουμε ότι με την εθελοντική προσφορά και συμμετοχή των αρμοδίων Αντιδημάρχων,των υπαλλήλων του ΠΡΟΜΗΘΕΑ και του Κυνηγετικού Συλλόγου Λουτρακίου η φροντίδα και το πότισμα των φυτών γίνεται με προσοχή και σε συνεχή βάση.Επειδή μάλιστα κάνουμε και κάλεσμα για την εθελοντική συμμετοχή των συμπολιτών μας στο πότισμα των δένδρων όποιος επιθυμεί μπορεί να δηλώσει συμμετοχή στο τηλ.27440 – 67000 ώστε όλοι μαζί κάθε Κυριακή να κάνουμε μια επίσκεψη στην περιοχή και να φροντίσουμε ότι με κόπο φυτέψαμε για να έχουμε και την κατάλληλη επιτυχία.

Και δεν θα υποστηρίξουμε ποτέ ότι «Ο ΠΑΠΑΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΑΛΑΘΗΤΟ» αλλά θα υπενθυμίζουμε ότι «ΣΥΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΑ ΚΙΝΕΙ»


Ο Πρόεδρος Δ.Σ

Νίκος Λόης
- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog