Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η Ισπανία επιμένει ότι δεν έχει νόημα η εξωτερική οικονομική βοήθεια

- Advertisement -

«Δεν έχει νόημα» η παροχή εξωτερικής βοήθειας προς τη χώρα, δήλωσε από τη Βαρσοβία ο Μαριάνο Ραχόι, πρωθυπουργός της Ισπανίας, η οποία δέχεται ισχυρές αναταράξεις τις τελευταίες ημέρες λόγω των φόβων εξάπλωσης της κρίσης χρέους…

«Το ερώτημα της διάσωσης της Ισπανίας δεν έχει κανένα νόημα. Δεν χρειαζόμαστε κάτι τέτοιο και δεν έχουμε την πρόθεση να προσφύγουμε (στο μηχανισμό στήριξης). Δεν θα υπάρξει καμία βοήθεια για την Ισπανία», επεσήμανε ο Ισπανός πρωθυπουργός σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, από κοινού με τον Πολωνό ομόλογό του Ντόναλντ Τουσκ, όπου επίσης υπογράμμισε ότι «η κατάσταση είναι δύσκολη όμως έχουμε μια κυβέρνηση που λαμβάνει αποφάσεις, που ξέρει τι πρέπει να κάνει, που ξεκίνησε μεταρρυθμίσεις και θα συνεχίσει».

Πάντως, ο Μαριάνο Ραχόι αρνήθηκε να σχολιάσει τις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί και του πρωθυπουργού της Ιταλίας Μάριο Μόντι που εξέφρασαν και οι δύο την ανησυχία τους για την οικονομική κατάσταση στην Ισπανία.

«Δεν θέλω να διαφωνήσω με κανέναν ηγέτη», είπε, επαναλαμβάνοντας ότι η ισπανική κυβέρνηση ξέρει τι πρέπει να κάνει: «Πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της όσον αφορά το έλλειμμα, να ξεκινήσει διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, να ενεργήσει έτσι ώστε η Ισπανία να ξαναβρεί το δρόμο της ανάπτυξης και της απασχόλησης».

Από την πλευρά του, ο Τουσκ χαιρέτισε τις ενέργειες του Ισπανού ομολόγου του. «Ο κατάλογος των δράσεων που ανέλαβε η ισπανική κυβέρνηση είναι εντυπωσιακός. Αξίζει να το σεβαστούμε. Παρατηρούμε με θαυμασμό την ικανότητα της ισπανικής κυβέρνησης και την αποφασιστικότητά της να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις. Κάτι τέτοιο αξίζει το σεβασμό όλης της Ευρωπαϊκής Ένωσης», είπε ο Πολωνός πρωθυπουργός.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog