Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Συμβουλές για να μην πάρετε βάρος το Πάσχα

- Advertisement -

Δύο κιλά μέσα σε δύο μέρες: αυτή είναι η συνέπεια της πολυφαγίας που επιδεικνύουν οι περισσότεροι από εμάς από την ώρα της Ανάστασης έως και τη Δευτέρα του Πάσχα, όταν πεινασμένοι από τη νηστεία πέφτουμε με τα… μούτρα στο φαγητό…

Επειδή, όμως, τα περιττά κιλά εύκολα τα παίρνει κανείς, αλλά δύσκολα τα χάνει, ακολουθήστε τις συμβουλές της διαιτολόγου- διατροφολόγου Αστερίας Σταματάκη, επιστημονικής συνεργάτιδας της Γαστρεντερολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας, για να διατηρήσετε αλώβητη τη σιλουέτα σας:

* Αν νηστεύετε, φροντίστε τo μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου να φάτε μια μερίδα (εστιατορίου) λαδερό φαγητό (π.χ. φασολάκια, αγκινάρες κ.λπ.) και το βράδυ ένα πιάτο μαγειρίτσα αντί για τηγανητή συκωταριά.

* Αφήστε τα κουλουράκια και το τσουρέκι για το πρωί της Κυριακής και της Δευτέρας του Πάσχα. Φάτε μικρή ποσότητα, μαζί με ένα ποτήρι άπαχου ή ημιαποβουτυρωμένου γάλακτος.

* Την Κυριακή του Πάσχα προτιμήστε το κατσίκι από το αρνί, επιλέξτε τα πιο άπαχα τμήματα του ζώου και προσπαθήστε όσο μπορείτε να αποφύγετε την κατανάλωσης πέτσας. Αν θέλετε οπωσδήποτε αρνί, να το καταναλώσετε με μέτρο, διότι το κρέας του περιέχει διπλάσιο λίπος απ΄ όσο το μοσχάρι και λίγο περισσότερο από το χοιρινό.

* Μην ξεχάσετε τη σαλάτα. Στο μεσημεριανό γεύμα θεωρείται απαραίτητη, διότι τα λαχανικά επιφέρουν γρήγορα κορεσμό της πείνας με αποτέλεσμα να τρώμε μικρότερες ποσότητες από τα άλλα φαγητά. Για να συμβεί αυτό, πάντως, φάτε πρώτα λίγη σαλάτα και μετά προχωρήστε στο κρέας και στα λοιπά εδέσματα.

* Για γλυκό, προτιμήστε κάποιο απλό παγωτό (χωρίς σιρόπι, κρέμα γάλακτος και ξηρούς καρπούς) διότι είναι από τα επιδόρπια με τις λιγότερες θερμίδες, που ταυτόχρονα περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά.

* Να καταναλώνετε αλκοόλ με μέτρο (2-3 ποτά την ημέρα είναι υπεραρκετά) γιατί το αλκοόλ αποδίδει αρκετές θερμίδες.

* Το βράδυ της Κυριακής και της Δευτέρας του Πάσχα, φάτε κάτι ελαφρύ (λ.χ. γιαούρτι με φρούτα, σαλάτα με άπαχο κρέας ή άπαχο τυρί, μια καταπραϋντική χορτόσουπα, σαλάτα με δυο αυγά βραστά).

* Μην ξεχνάτε τη φυσική δραστηριότητα. Η κίνηση συμβάλλει σημαντικά στη διατήρηση του βάρους- συνεπώς, γυρίστε εσείς τη σούβλα και όχι το μοτέρ, χορέψτε με τους φίλους και τους συγγενείς σας, και το απογευματάκι κάντε όλοι μαζί μια ωραία βόλτα.
tanea.gr

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Συμβουλές του Loutraki One για την ΔΙΑΙΤΑ ΤΟΥ ΑΛΟΓΟΥ.
    Το πρωί ξεκινάς με ελαφρύ γεύμα (ομελέτα, 2 τοστ, μαρμελάδες, μερέντα, λουκάνικα ή σολωμό). Μετά κάνετε 1,5 ώρα ιππασία.
    Το μεσημέρι, πλακώνεστε στα ούζα (Μ. Παρασκευή και Μ. Σάββατο), με σαγανάκι γαρίδες, παπάρα, τηγανητά καλαμαράκια, πατάτες, χταπόδι και ένα ριζότο της επιλογής σας ή μια μακαρονάδα του ψαρά. Μετά κάνετε 2 ώρες ιππασία.
    Το βράδυ έχετε όσπρια με φέτα, μπόλικο ζυμωτό ψωμί, ρέγγες, παστά κλπ. Μετά κάνετε 1,5 ώρα ιππασία.
    Την Κυριακή, διατηρείτε το ίδιο πρωϊνό αλλά με μπέϊκον. Το μεσημέρι 2 πιάτα μαγειρίτσα, λίγο (200 γρ) κοκορέτσι, 2 αυγά, λίγο (200 γρ) κοντοσούβλι και φυσικά αρνί όσο θέλετε (απλά προσθέστε μισή ώρα ιππασία.

    Μετά τις διακοπές είναι σίγουρο ότι το άλογο θα έχει χάσει πάνω από 12 κιλά!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog