Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αποχώρησε από τη ΔΗΜΑΡ η Αννα Φιλίνη λόγω της παρουσίας βουλευτών του ΠΑΣΟΚ

- Advertisement -

«Η ΔΗΜΑΡ δίνει πια στέγη σε συντηρητικές και αποτυχημένες πολιτικά ομάδες της περιόδου διακυβέρνησης της χώρας από το λεγόμενο «εκσυγχρονιστικό» ΠΑΣΟΚ, μιας περιόδου διακυβέρνησης που επισώρευσε σειρά σημαντικών προβλημάτων», τόνισε ανακοινώνοντας την αποχώρησή της…

Επισήμανε επίσης ότι «Οι εξελίξεις που αφορούν τη Δημοκρατική Αριστερά τις τελευταίες εβδομάδες αποτελούν απόδειξη ότι η αρχική «διεύρυνση» με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τώρα πια έχει οδηγήσει σε πλήρη μετάλλαξη της πολιτικής φυσιογνωμίας που αρχικά εξαγγέλθηκε» και κατέληξε ότι «κύρια επιδίωξη της ΔΗΜΑΡ, σύμφωνα με τις δηλώσεις της ηγεσίας της, έχει καταστεί η ανασυγκρότηση του χώρου της σοσιαλδημοκρατίας, στην οποία πλέον εντάσσεται με σαφή απομάκρυνση από τις αριστερές καταβολές της. Είναι φυσικό μέσα σε ένα τέτοιο κομματικό πλαίσιο να μην χωρούν οι οποιεσδήποτε αριστερές φωνές».

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Από όσο ξέρω από την Δημοκρατική Αριστερά, υπάρχουν θέματα με την δήλωση αποχώρησης της Άννας της Φιλίνη, παραθέτω μερικά
    1. Η Άννα Φιλίνη μέχρι τη Μ. Τετάρτη ζητούσε να συμμετάσχει στα ψηφοδέλτια του κόμματος, παρά το γεγονός ότι υπήρχαν αντίθετες αποφάσεις, τόσο από την οργάνωση της Α’ Αθήνας, όσο και από την Εκτελεστική Επιτροπή.

    2. Πριν τις δημοτικές εκλογές οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της Αθήνας αποφάσισαν ότι όσοι εκλεγούν θα παραμείνουν στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης και δεν θα είναι υποψήφιοι στις βουλευτικές εκλογές.

    3. Η Εκτελεστική Επιτροπή στις 24-01-12 αποφάσισε ότι όσοι έχουν θέση ευθύνης (αντιδήμαρχοι, πρόεδροι δημοτικού συμβουλίου) δεν θα είναι υποψήφιοι στις βουλευτικές εκλογές. Την απόφαση αυτή σεβάστηκαν όλα ανεξαιρέτως τα στελέχη μας αυτής της κατηγορίας. Αντιθέτως, η Άννα Φιλίνη στις 30-01-12 παραιτήθηκε από τη θέση της αντιδημάρχου στο Δήμο Αθήνας (παραίτηση την οποία το κόμμα πληροφορήθηκε από τα ΜΜΕ) και έκτοτε πίεζε ώστε να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο της Α’ Αθήνας, πράγμα που δεν έγινε δεκτό.

    Ως προς τα «επιχειρήματα» περί αλλοίωσης της φυσιογνωμίας του κόμματος και απώλειας των αριστερών χαρακτηριστικών του πρέπει να γνωρίζετε τα εξής:

    1. Η Άννα Φιλίνη ψήφισε υπέρ της ανοχής στην κυβέρνηση Παπαδήμου.

    2. Ψήφισε υπέρ όλων των διευρύνσεων και εκλογικών συμπαρατάξεων που πραγματοποίησε το κόμμα μας.

    3. Διαφώνησε με την αρνητική θέση του κόμματος για το δεύτερο μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog