Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ελλήνων (Πολιτικό και όχι μόνο) Πάσχα! – Του Αναρχικού Μικρού Πρίγκιπα

- Advertisement -

Οι Άγιες ημέρες φέτος άρχισαν να εορτάζονται μία εβδομάδα πριν το Σάββατο της Ανάστασης του Λαζάρου!!!

Παρασκευή 30 Μαρτίου, την ημέρα που ψέλνουν τον Ακάθιστο Ύμνο στην εκκλησία, κάποιος δεν μπορούσε να καθίσει άλλο…· οι πιστοί Δικαστές μπέρδεψαν το ¨Λάζαρε δεύρο έξω¨  με το Αθώε Ευφραίμ  πέρασε έξω και έτσι ο ηγούμενος της μονής Βατοπεδίου (Το μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολεμικής  περιόδου! Η αγόρευση του εισαγγελέα Β. Φλωρίδη στο τριμελές Εφετείο Κομοτηνής 2009) με εγγύηση 30 αργύρια (ωπ! συγνώμη με 300.000 ψωρο ευρώ) έφυγε για να πάει στο Όρος.

Οι άγιοι Πατέρες  με πλήθος πιστών μέσα σε κλίμα κατάνυξης τον περίμεναν στην προβλήτα του λιμανιού με ευλάβεια και ιερό δέος αλαλάζοντας, Άξιος! Άξιος! Θαύμα, Θαύμα! Μαζί με ορισμένες κατάρες για το κακό που έκαναν στον  άγιο Ευφραίμ Α.Ε  οι δικαστές!
Δευτέρα 2 Απριλίου άλλο θαύμα! Από το μεσημέρι, οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» συγκρότησαν και επισήμως Κοινοβουλευτική Ομάδα…! Έτσι θα πάρουν επιδότηση!

Το  Σάββατο του Λαζάρου,  ¨Λάζαρε, δεύρο έξω ¨ είπε ο Ιησούς στον Λάζαρο ο οποίος σηκώθηκε και βγήκε από το μνήμα! Αυτό έχει γίνει κατανοητό διαφορετικά από το πολιτικό σύστημα το οποίο με τον τρόπο του είπε δεύρο έξω (από την κοινωνία μας εννοεί) σε έναν ακόμα κοινωνικό, ευγενή , καλλιεργημένο, με πολιτική σκέψη και δράση στα κοινά άνθρωπο, τον κύριο Δ. Χ.

Μ. Δευτέρα, ο κ. Καρατζαφέρης ανακοινώνει την προσχώρηση στο ΛΑΟΣ της Ελληνίδας  σεξοβόμβας, της κας Βάννας Μπάρμπα· θα αναλάβει το χαρτοφυλάκιο του πολιτισμού!!! είπε ο πρόεδρος! και με τον κύριο Σαμαρά να δηλώνει : Πρωθυπουργός εγώ, αλλιώς… εκλογές διαρκείας μέχρι να βγώ!  Από σήμερα τα αγνά κανάλια της τηλεόρασης πιστά σε ό,τι έλεγε ο Ιησούς  θα δείχνουν χιλιοπαιγμένες σειρές με τη ζωή του!

Μ. Τρίτη, ξεκινά ο Γολγοθάς των Ελληνικών νησιών, απεργεί η ΠΝΟ, ανακοινώνεται δια στόματος κ. Καρατζαφέρη ότι: μία  επιφανής προσωπικότητα θα συστρατευθεί μαζί του και ο κ. επιφανής είπε ότι έκανε δεκτή την πρόσκληση ενός ηγέτη που έχει να προσφέρει πολλά στη χώρα! (όπου επιφανής κ. Γ. Κύρτσος!!!  Μπρρρρρ!).

Ο κ. Σαμαράς πήγε στο Φανάρι και συναντήθηκε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο· μάλιστα είχε και τη μοναδική ευκαιρία να δει πώς παρασκευάζεται το Άγιο Μύρο, επενδύοντας στους θρησκόληπτους ψηφοφόρους. «Ήρθαμε να πάρουμε την ευχή σας, για τις Άγιες ημέρες του Πάσχα είπε!!!»

Ο κ. Βενιζέλος είναι δυσαρεστημένος με τον κ. Ραγκούση γιατί είπε ότι θα απουσιάζει από την ψηφοφορία! (ψηφοφορία όχι για το ποιός θα πάρει τα περισσότερα πασχαλινά τσουρέκια αλλά για την χρηματοδότηση των κομμάτων) Πολιτικά ανήθικο! Αλλά είναι απαράβατος  όρος αξιοπρέπειας να σταματήσει αυτή η ιστορία εδώ! είπε ο κ. Βενιζέλος. (τι λε ρε παιδί μου ανήθικο-αξιοπρέπεια τι λέξεις !!! Τσ! Τσ! Τσ!), Α! πρότεινε ο κ. Εισαγγελέας να  δικαστεί και ο κ. Άκης Τσοχατζόπουλος για ψευδή δήλωση του πόθεν έσχες του έσχες…απλά μόνο πρότεινε!!

Μ. Τετάρτη, συνελήφθει ο κ. Άκης Τσοχατσόπουλος για την υπόθεση των περιουσιακών του στοιχείων. (Ιδού λοιπόν ο … αμνός του πολιτικού συστήματος, ο αίρων τάς αμαρτίας του ΠΑΣΟΚ και όλου του πολιτικού συστήματος, αφού έχει παραγραφεί όλη η περίοδος της υπουργίας του! εκεί ήταν όλη η ουσία! παραπέμπεται γιατί… δεν δήλωσε ένα σπίτι.

Ο κ. πρωθυπουργός μετά τη συνάντηση του με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας ανακοίνωσε το κλείσιμο του μαγαζιού (συγγνώμη της Βουλής)και μας βγάζει από την αγωνία για το πότε θα γίνουν οι εκλογές· τελικά στις 6 Μαΐου. Ούυυφ!

Μ. Πέμπτη, αρχίζουμε λοιπόν, ανακοινώθηκαν οι περιοδίες του πολύχρωμου κουκλοθέατρου. Θα πάμε εδώ θα πάμε εκεί θα πάμε και παραπέρα. Πιστέψτε εμάς όχι τους άλλους. Μπλά μπλά μπλά. «Η αυλαία έχει ανοίξει το κουκλοθέατρο έχει αρχίσει. Ω, τι χαριτωμένες μαριονέτες! ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟ ΕΧΩ ΞΑΝΑΔΕΙ!»

Μ. Παρασκευή, η ευλάβεια και το ιερό δέος που διέπει τα τηλεοπτικά κανάλια λόγω της ημέρας  τα οδήγησε  να ασχολούνται μόνο με τον κ. Άκη (ψητό, βραστό, πανέ κ.α).

Μ. Σάββατο, η αγιοταφική αδελφότητα πραγματοποίησε την τελετή αφής του αγίου φωτός στα Ιεροσόλυμα. Η τελετή έγινε μέσα σε κλίμα κατάνυξης με τα μπουνίδια και τα κλωτσίδια μεταξύ των πιστών να στέλνουν το μήνυμα της αγάπης και της Ορθοδοξίας στη χριστιανοσύνη, ενώ οι καμπάνες χτυπούσαν χαρμόσυνα. Για άλλη μια φορά το Άγιο Φώς άναψε από Ελληνικά χέρια, γεγονός που έκανε τους Αρμένιους, τους Ούνους και τους Μογγόλους ιερείς να σκυλιάσουν από το κακό τους. Οι προσκυνητές φώναζαν «άξιος, άξιος» για τον κ. Θεόφιλο, άλλά έτσι φώναζαν πριν χρόνια και για τον κ. Ειρηναίο και τις είδαμε κι αυτουνού τις πομπές του από τους πιστούς!

Το απόγευμα του Μ. Σαββάτου το Άγιον Φώς έφτασε στη Ελλάδα όπως κάθε χρόνο με ειδική πτήση της Ο.Α. Το συνόδευαν Απεσταλμένος του Πανάγιου Τάφου, διπλωμάτες του ΥΠ. ΕΞ, τσολιάδες της Προεδρικής Φρουράς, άνδρες της ΕΥΠ, άνθρωποι του παρακράτους και βατραχάνθρωποι της Πολεμικής Αεροπορίας. Το Άγιο Φώς, αφού έγινε δεκτό με ολιγόλεπτες  τιμές αρχηγού κράτους, επιβιβάστηκε σε μια Mercendes SLK  και μεταφέρθηκε στο Μετόχι του Πανάγιου Τάφου κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας γιατί υπήρχαν πληροφορίες πως διάφοροι αντίχριστοι παραμόνευαν για να κάνουν φούυυ και να το σβήσουν…! στη συνέχεια μεταφέρθηκε ως και τις πιο απομακρυσμένες περιοχές της χώρας, όπως και κάθε χρόνο!

Σε όλη τη χώρα οι πιστοί με κατάνυξη, δέος και ευλάβεια παρακολουθούν τη λειτουργία της Ανάστασης με ένα κεράκι αναμμένο στο χέρι ,γιατί έτσι έχουν μάθει, Το έχουν ρίξει στο χαβαλέ για να περάσει η ώρα να πάει 12 να πουν Χριστός Ανέστη για να πάνε να φάνε μαγειρίτσα και μετά για ποτό(-ά), γιατί έτσι έχουν μάθει.

Όποιους πάρει αμπάριζα ο Χάρος!
Για μια ακόμη φορά ξεχωρίζουν οι:
       – Οι χαλκουνάδες οι οποίοι έκαναν τη νύχτα μέρα και παρ’ όλες τις απαγορεύσεις κόντεψαν να ανατινάξουν το Αγρίνιο. Τα χαλκούνια είναι ένα έθιμο που έχει τις ρίζες του στην Τουρκοκρατία και δυστυχώς κανείς δε παίρνει το θάρρος να πει στους κατοίκους του Αγρινίου πως οι Τούρκοι έχουν φύγει εδώ και πάρα πολλά χρόνια από την Ελλάδα και άρα δε συντρέχει λόγος πια να ακρωτηριάζονται μόνοι τους!
       – Στο Βροντάδο της Χίου οι πυρομανείς κάτοικοι επίσης δεν έχουν πληροφορηθεί την αποχώρηση των στρατευμάτων του Ιμπραήμ και του τούρκικου στόλου, με αποτέλεσμα να παίζουν ρουκετοπόλεμο αναμεταξύ τους!
       –    Στην Κέρκυρα οι κάτοικοι πετάνε στάμνες από τα παράθυρα και όποιον πάρει ο Χάρος. Αυτό το έθιμο έχει τις ρίζες του στην Ενετοκρατία και με αυτόν τον τρόπο οι Kερκυραίοι πενθούν την αποχώρηση των Ενετών που δυστυχώς αντικαταστάθηκαν από τους Έλληνες και όχι από τους Τούρκους που θα ήταν μια πιο καλή λύση!
Στην υπόλοιπη χώρα οι κάτοικοι το είχαν ρίξει στις μπαλωθιές, στους σαιτοπόλεμους και στις εκρήξεις για να ξεχαρμανιάσουν από το μνημόνιο αλλά κυρίως για να δείξουν στους ξενέρωτους ¨φίλους Ευρωπαίους¨ πώς ανεβάζουμε και άλλο το ποσοστό των αναπηρικών συντάξεων στη χώρα και να μη κινδυνεύει η πρωτιά μας στο βιβλίο Guiness!

Απίθανες Μοναδικές στιγμές
Ανήμερα Πάσχα οι πιστοί έστησαν ένα τρικούβερτο γλέντι από την μία άκρη της χώρας ως την άλλη κι έτρωγαν σαν(ως) ζώα, έτσι ώστε όσοι γλίτωσαν από τα βεγγαλικά να πάνε από υψηλή χοληστερίνη.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι πολιτικοί αρχηγοί πήραν σβάρνα τα στρατόπεδα για να βρεθούν κοντά στους στρατευμένους νέους της πατρίδας μας – που νυχθημερόν μοχθούν, αγωνιούν και τους οποίους σκέπτονται- για να τσουγκρίσουν μαζί τους κόκκινα αυγά αλλά βασικά για να τους τα κάνουν τσουρέκια.
Όσοι έχουν κάνει την θητεία τους θα θυμούνται με πόση λαχτάρα περιμέναμε όλοι να έρθει το Πάσχα για να τσουγκρίσουμε το αυγό μας με το αυγό του υπουργού .             – – –      Εγώ παρέτεινα τη θητεία μου για να μπορέσω να ζήσω μια τέτοια στιγμή!!!
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!!!

17-4-2012
Σας χαιρετώ ο Αναρχικός Μικρός Πρίγκιπας

Υ.Γ. Σήμερα έφυγε μια μεγάλη φωνή του ελληνικού πενταγράμμου, ένας εξαιρετικός άνθρωπος, ο Δημήτρης Μητροπάνος , άξιος σεβασμού  και γιαυτούς που δεν τον άκουγαν.

- Advertisement -

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΟΥ ΚΥΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΧΙΟΥΜΟΡ ΜΑΖΙ! ΑΛΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΣ ΠΟΛΥ ΕΞΥΠΝΟ! ΑΛΛΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΕΠΙΣΗΣ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΤΟ Υ.Γ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΟ "άξιος σεβασμού και γιαυτούς που δεν τον άκουγαν" ΕΓΡΑΨΕ!

  2. ΟΣΟ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΕΜΕ Α ΝΑΙ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΕΧΕΙΣ ΦΙΛΕ ΑΛΛΟ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ!
    Ο ΠΙΤΣΙΡΙΚΟΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog