Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Βενιζέλος: Λάθος τα “λεφτά υπάρχουν”, ήμουν εναντίον του ΔΝΤ

- Advertisement -

Η θέση του ΠΑΣΟΚ το 2009 ότι «λεφτά υπάρχουν» ήταν λάθος, τόνισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega…

Επισήμανε ακόμη ότι έπρεπε να ληφθούν άμεσα μέτρα στο πρώτο διάστημα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ από τον Οκτώβριο του 2009.

Σε ερώτηση τι θα έκανε αν ελάμβανε διερευνητική εντολή ως αρχηγός πρώτου κόμματος χωρίς αυτοδυναμία, απάντησε: «το θέμα δεν είναι να γίνω πρωθυπουργός. Θέλω την εντολή, γιατί πιστεύω ότι έτσι μπορούμε να φτάσουμε σε μία πραγματική συμμαχία δυνάμεων υπευθυνότητας, προοδευτικών μεταρρυθμίσεων και αλληλεγγύης». Όπως τόνισε ο κ. Βενιζέλος, ήταν λάθος για την παράταξη και την χώρα (σ.σ. η μη λήψη άμεσων μέτρων), διότι χαλάρωσε τα αντανακλαστικά της κυβέρνησης και της κοινωνίας.

«Νομίζαμε ότι μπορούμε με ήπιο τρόπο ή ακόμη και με παροχές, επιδόματα κοινωνικής αλληλεγγύης για παράδειγμα, μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση», είπε.

«Έπρεπε να κινηθούμε πολύ ταχύτερα. Τώρα βλέποντας τα πράγματα αναδρομικά αντιλαμβανόμαστε ότι έπρεπε να ληφθούν που θα έπειθαν και τις αγορές, αλλά και κυρίως μέτρα τα οποία θα μάζευαν το έλλειμμα από την αρχή», συνέχισε.

Επιπλέον επισήμανε ότι ο ίδιος ήταν κατά της προσφυγής στο ΔΝΤ. “Δεν ήμουνα μέσα στο σύστημα που έκανε τις επαφές και τις διαπραγματεύσεις, εγώ ήμουνα Υπουργός Εθνικής Άμυνας και ήμουνα εναντίον της προσφυγής στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, είχα αυτή την αντίληψη για τα πράγματα.

» Βέβαια δυστυχώς», συνέχισε, «στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν έχει προσφύγει μόνον η Ελλάδα η Ιρλανδία και η Πορτογαλία, έχει προσφύγει η Ευρωζώνη συνολικά, η πιο αναπτυγμένη περιοχή του κόσμου, η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της υφηλίου. Αυτό είναι το τραγικό πρόβλημα της Ευρωζώνης».

Σε ό,τι αφορά τις επερχόμενες εκλογές επισήμανε ότι δεν θα υπάρξει αυτοδυναμία, ζητώντας «να έχουμε κοινή λογική και να παρακολουθούμε την απλή αριθμητική».

- Advertisement -

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog