Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ουράνιο τόξο “φυλακίστηκε” μέσα σε καταρράκτες! Δείτε φανταστικές φωτογραφίες

- Advertisement -

Ένα φυσικό φαινόμενο που τραβάει τα βλέμματα εξαιτίας της ομορφιάς του κάνει την εμφάνισή του στους Καταρράκτες της Βικτωρίας που βρίσκονται στην Αφρική, μεταξύ της Ζάμπια και της Ζιμπάμπουε…

Οι καταρράκτες δημιουργούνται από τα νερά του ποταμού Ζαμβέζη και αποτελούν κάποιους από τους μεγαλύτερους καταρράκτες του κόσμου.

Δεν πρόκειται για ουράνιο τόξο αλλά για ένα πιο σπάνιο φαινόμενο το οποίο χρησιμοποιεί το φως της Σελήνης και γι αυτό το λόγο ονομάζεται από πολλούς «Moonbow». Οι ακτίνες φωτός που αντανακλώνται από την επιφάνεια της Σελήνης, όταν διαπερνούν τα μόρια νερού που αιωρούνται στην ατμόσφαιρα, διαθλώνται με αποτέλεσμα να διακρίνονται στον «καταρράκτη του Διαβόλου» τα βασικά χρώματα του φωτός: το κόκκινο, το πορτοκαλί, το κίτρινο, το πράσινο, το γαλάζιο, το μπλε και το μοβ. Βασική προϋπόθεση για το φαινόμενο αυτό είναι η Πανσέληνος.

Οι μαγευτικές φωτογραφίες ανήκουν στο φωτογράφο Charlie Hamilton James, ο οποίος δήλωσε: «Οι φωτογραφίες από τα συγκεκριμένα τόξα στον καταρράκτη του Διαβόλου πιθανόν να είναι οι πρώτες που έχουν τραβηχτεί».

Πηγή: perierga.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog