Ήταν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων New York Times, The Washington Post και Los Angeles Times στις 7 Δεκεμβρίου του 2011. Σήμερα, η φωτογραφία αυτή χάρισε στο φωτογράφο Massoud Hossaini το βραβείο Πούλιτζερ…

Καλυμμένη με αίμα και μέσα σε ένα σωρό από πτώματα γυναικών και παιδιών η 12χρονη Tarana Akbari συμπυκνώνει με τη βουβή κραυγή της τα αποτελέσματα μιας επίθεσης αυτοκτονίας, μεταφέροντας χιλιόμετρα μακριά την αιματηρή πραγματικότητα ενός πολέμου που έχει συνθλίψει τις ζωές των πολιτών στο Αφγανιστάν.

Ο φωτογράφος Massoud Hossaini έτυχε να καλύπτει μια σιιτική θρησκευτική τελετή στην Καμπούλ του Αφγανιστάν όταν η βόμβα διέλυσε το πλήθος. Εξήντα τρεις άνθρωποι έπεσαν νεκροί.

«Γυναίκες μου φώναζαν ‘βοήθεια, βοήθεια’ και δεν μπορούσα να βοηθήσω. Μαγνητοσκοπούσα και τραβούσα φωτογραφίες», δήλωσε ο Hossaini. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το πρακτορείο AFP προσθέτει: «Ξέρω πως όποιος βλέπει αυτή τη φωτογραφία θα σκέφτεται το φωτογράφο αλλά ελπίζω να μην ξεχνά τον πόνο που βιώνει ο λαός του Αφγανιστάν».

Δείτε τη φωτογραφία