Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

10 απλοί λόγοι που δεν χάνεις κιλά

- Advertisement -

Τι φταίει και αντί να κατεβαίνει, η ζυγαριά σε δείχνει παραπάνω και ποιά λάθη μπορούν να ευθύνονται για το αποτέλεσμα αυτό;…

 

Πιστεύεις πως κάνεις την ιδανική δίαιτα. Θεωρείς πως ο μεταβολισμός σου τρέχει βολίδα. Νομίζεις πως οι θερμίδες που καταναλώνεις είναι λίγες! Κι όμως! Κιλά δεν χάνεις και τα νεύρα σου μεγαλώνουν. Τι φταίει και αντί να κατεβαίνει, η ζυγαριά σε δείχνει παραπάνω και ποιά λάθη μπορούν να ευθύνονται για το αποτέλεσμα αυτό;
1. Δεν τρως αρκετά:

Σίγουρα πρέπει να κόψεις μερικές θερμίδες για να δεις απώλεια στα κιλά σου αλλά είναι σημαντικό να μην το παρακάνεις. Η ανεπαρκής λήψη τροφής δεν δίνει στο σώμα την απαραίτητη ενέργεια για να πραγματοποιήσει τις βασικές του λειτουργίες, γι’ αυτό και ο οργανισμός δίνει το σήμα στο μεταβολισμό να πάει πιο αργά. Ταυτόχρονα, το σώμα μπαίνει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης καίγοντας ακόμα και μυικό ιστό για να πάριε ενέργεια.
Φάε προτού νιώσεις αφόρητη πείνα (3 με 4 γεύματα καθημερινά) με ενδιάμεσα σνακ των 150 θερμίδων πριν το μεσημεριανό και το βραδινό γεύμα. Έτσι ο μεταβολισμό σου θα συνεχίσει να καίει κανονικά και δεν θα κολλήσεις στα ίδια κιλά.
2. Αποφεύγεις την καφεΐνη:
Σύμφωνα με έρευνα ιαπωνικής προέλευσης, η καφεΐνη μπορεί να ενεργοποιήσει τάχιστα το κεντρικό νευρικό σου σύστημα, ανεβάζοντας την ταχύτητα που καίει ο μεταβολισμός σου κατά 5 με 8%, δηλαδή καις 98 μέχρι 174 θερμίδες παραπάνω.
Αν δεν σου αρέσει ο καφές, πολλές αντιοξειδωτικές κατεχίνες και καφεΐνη έχει και το τσάι!
3. Το παρακάνεις με τους λευκούς υδατάνθρακες:
Αύξησε την κατανάλωση φυτικών ινών αντικαθιστώντας όλους τους λευκούς υδατάνθρακες με αντίστοιχα προϊόντα ολικής άλεσης. Όπου λευκό ψωμί, πες ναι στο μαύρο, όπου λευκά ζυμαρικά, πες ναι στα ολικής άλεσης. Έρευνες έχουν δείξει πως με την κίνηση αυτή και την έξτρα πρόσληψη φυτικών ινών μπορείς να κάψεις μέχρι και 30% περισσότερο λίπος.
25 γραμμάρια φυτικών ινών μπορούν να μεταφραστούν και σε 3 μερίδες φρούτων και λαχανικών καθημερινά.
4. Πίνεις νερό σε θερμοκρασία δωματίου
Γερμανοί επιστήμονες υποστηρίζουν πως η κατανάλωση 6 ποτηριών κρύου νερού καθημερινά, μπορεί να σε βοηθήσει να κάψεις μέχρι και 50 θερμίδες παραπάνω, αρκετές για να ξεφορτωθείς περί τα 2 κιλά σε ένα χρόνο. Αυτό οφείλεται πιθανότατα στην διεργασία που πρέπει να κάνει ο οργανισμός για να φέρει το κρύο νερό σε θερμοκρασία σώματος
5. Το φαγητό σου περιέχει φυτοφάρμακα
Εσύ μπορείς να τρως μόνο σαλάτες και να αισθάνεσαι σίγουρη, αλλά Καναδοί ερευνητές τονίζουν πως πολλά λαχανικά περιέχουν φυτοφάρμακα. Οι τοξίνες που μπαίνουν στο οργανισμό σου από αυτά, μπορούν να κάνουν το μεταβολισμό να τρέχει πολύ αργά. Ρίξτο στα οργανικής προέλευσης λαχανικά και φρούτα για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.
Μην ξεχνάς πως τα περισσότερα φυτοφάρμακα βρέθηκαν στα μη οργανικά: μήλα, κεράσια, νεκταρίνια, φράουλες, λάχανο, σταφύλια, και αχλάδια.
6. Δεν καταναλώνεις αρκετή πρωτεΐνη
Κατανάλωσε έστω και μια μικρή ποσότητα πρωτεΐνης σε κάθε γεύμα. Το σώμα τη χρειάζεται για να θρέψει τους μύες. Άλλωστε, πρόσφατη έρευνα έδειξε πως η κατανάλωση πρωτεΐνης μπορεί να σε βοηθήσει να κάψεις μέχρι και 35% περισσότερες θερμίδες μετά από κάθε γεύμα.
7. Η δίαιτά σου είναι φτωχή σε σίδηρο
Οι τροφές που είναι πλούσιες σε σίδηρο είναι απαραίτητες για να μεταφέρεται το απαραίτητο οξυγόνο στους μυς και αυτοί με τη σειρά τους να καίνε περισσότερο λίπος. Μέχρι την εμμηνόπαυση, εμείς τα κορίτσια χάνουμε με την περίοδο πολύτιμο αίμα και σίδηρο που πρέπει να φροντίζουμε ν’ αναπληρώνουμε καταναλώνοντας συκώτι, φασόλια, σπανάκι και δημητριακά.
8. Σου λείπει η βιταμίνη D
Η βιταμίνη D είναι απαραίτητη για να διατηρούνται οι μύες σε καλή κατάσταση και ο μεταβολισμός να συνεχίσει να τρέχει για να καίμε περισσότερο λίπος. Δυστυχώς, λίγες από εμάς δίνουμε σημασία στην κατανάλωση αυτή της θαυματουργής βιταμίνης που θα βρεις στο σολομό, τον τόνο, τις γαρίδες, τα αυγά, τα δημητριακά και το εμπλουτισμένο γάλα.
9. Δεν μετράς τα κοκτέιλ που πίνεις
Είπαμε καλοκαίρι είναι, να πιεις μια μαργαρίτα. Το δεύτερο μοχίτο και το κοσμοπόλιταν τι το ήθελες. Όταν πίνεις αλκοόλ, καις λιγότερο λίπος σε σχέση με το κανονικό γιατί το αλκοόλ χρησιμοποιείται από τον οργανισμό ως καύσιμο αντί του λίπους. Φαντάσου πως η κατανάλωση δύο ποτηριών μαρτίνι, μειώνει την καύση του λίπους κατά 73%.
10. Ξεχνάς να φας κάποιο γαλακτοκομικό προϊόν
Πρόσφατα ευρήματα συνδέουν την δυσανεκτικότητα στο ασβέστιο με την επιβράδυνση του μεταβολισμού. Έρευνα έδειξε πως η καθημερινή πρόσληψη ασβεστίου από γαλακτοκομικά προϊόντα με χαμηλά λιπαρά μπορεί να μειώσει την πρόσληψη λίπους από άλλα τρόφιμα.
Κ.Π
*womenonly
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog