Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Παρέμβαση ενός νέου από το Λουτράκι για τις εκλογές της 6ης Μαϊου

- Advertisement -
Η μάχη των εκλογών τις τελευταίες μέρες ολοένα και φουντώνει.Προσωπικά δεν θα μπορούσα ούτε καν να φανταστώ τον εαυτό μου να ασχολείται με πολιτικά ζητηματα.Ανέκαθεν προτιμούσα για εμένα να χρησιμοποιώ τα αθλητικά σαν μόνιμη κουβέντα και ξέσπασμα από την καθημερινότητα…

Θα μπορούσα να πω πως κορόιδευα όσους ασχολούνταν με τα πολιτικά και στην ουσία κρυβόμουν πίσω από την λογική του ότι όλα φτιάχτηκαν για να εξυπηρετούν τους λίγους και εμείς ο απλός λαουτζίκος που φαντάζουμε κουνουπάκια μπροστά τους είμαστε ανήμποροι να κάνουμε το οτιδήποτε ώστε να αλλάξει κάτι σε αυτή την χώρα.
Μπορώ να πώ πως έβαλα και εγώ με αυτόν τον τρόπο το λιθαράκι μου για να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε σήμερα.
Είναι γεγονός πως πλέον κάτι φαίνεται να αλλάζει.Θεωρώ πως είναι χρέος όλων μας και ειδικά απέναντι στις νέες γενιές να κάνουμε κάτι τώρα που όλα δείχνουν πως κάτι πάει να αλλάξει.Διαπιστώνω με λύπη μέσα από καθημερινή κουβέντα με διάφορους ανθρώπους όλων των ηλικιών πως υπάρχει μια απέχθεια για τις εκλογές.Και λέω με λύπη γιατί δυστυχώς με το υπάρχον σύστημα η στιγμή που μπορεί η φωνή μας να ακουστεί μαζικά είναι αυτή.
Ανεξάρτητα ποια ιδεολογία ασπάζεται ο καθένας μας(αν υπάρχουν κάποιοι που πιστεύουν ότι τα κόμματα πρεσβεύουν κάτι τέτοιο ακόμα) νομίζω πως όλοι μας θα πρέπει να δώσουμε το παρόν στις επόμενες εκλογές.
Ο κόμπος έφτασε στο χτένι.Ας αποτάξουμε για μία Κυριακή το σύνδρομο του Νεοέλληνα που η μόνη χρησιμότητα τις Κυριακής είναι ο καφές και η εκδρομή και ας πάμε να κάνουμε το χρέος μας.Τώρα που οι περισσότεροι από εμάς έχουμε πρόβλημα να βγάλουμε τον μήνα μας αξιοπρεπώς,ας αλλάξουμε κάτι.
Πραγματικά δεν θέλω να ακούσω πάλι κάποιον να λέει πως δεν θα πάει να ψηφίσει.Το θεωρώ τεράστια ανοησία.Και είναι.Ας δείξουμε την δυσαρέσκειά μας σε αυτούς που δεν έχουν κάτσει ποτέ τέλος του μήνα να υπολογίσουν με πόσα θα ζήσουν,που ποτέ δεν έμειναν χωρις ούτε τσιγάρα και ποτέ στην ουσία δεν δούλεψαν.
Είναι χρέος όλων μας.Όλοι 6 Μαίου θα πρέπει να δείξουμε ποιοί είμαστε.Είμαστε πολλοί και πλέον μας φοβούνται.Πριν να είναι αργά ας ξυπνήσουμε όλοι και ας δώσουμε ένα χαστούκι σε αυτούς που μας έφτασαν εδώ.Αυτό όμως για να επιτευχθεί θα πρέπει όλοι να δηλώσουμε παρών.Με την μοναδική δύναμη που μας έχει απομείνει.Την ψήφο μας.
Θ.Β.
- Advertisement -

35 ΣΧΟΛΙΑ

  1. o laikismos kai h amtheia sto megaleio tous!!!
    mporeis kurie θ.β. na mou ekshghseis ti ennoeis me thn frash: Ανεξάρτητα ποια ιδεολογία ασπάζεται ο καθένας μας(αν υπάρχουν κάποιοι που πιστεύουν ότι τα κόμματα πρεσβεύουν κάτι τέτοιο ακόμα)
    den kserw an to ksereis alla sthn ellada uparxoun dekades kommata ta opoia kaluptoun mia eureia gkama politikwn ideologiwn. kathe komma presveuei kai kati. einai gwsto edw kai xronia oti pasok kai N.D. einai ousiastika diduma aderfakia. alla file mou den mporeis na vazeis sto idio kazani tis dunameis ths aristeras me thn akrws-neofileleuferh dexia!!dioti oi neofileleyferes prakthkes ths Thatcher kai tou Reegan odhghsan sthn etaireiokrateia pou zoume shmera kai pou ousiastika einai o monadikos upaitios gia thn katastash pou viwnei h xwra shmera!!

    P.S. pros tous diaxeiristes tou LB: otan anartatai proswpikes apopseis prepei na eiste polu prosextikoi sths anarthseis sas giati h eleytherotupia apo thn propaganda den diaferoun kai toso polu….

  2. Πολλοί από εµάς σκοπεύουν να ψηφίσουν έτσι ώστε «να µην πάει η ψήφος χαµένη». Ή µε το σκεπτικό πως «από το να βγει κυβέρνηση από µια µικρή µειοψηφία, είναι καλύτερα να ρίξω ψήφο διαµαρτυρίας, να στηρίξω το κόµµα που είναι το λιγότερο κακό ή αυτό που, αν και δεν µε εκφράζει, είναι πάντως “πιο κοντά” σε µένα». Όλες αυτές οι αντιλήψεις αποδεικνύουν περίτρανα τον θλιβερό εγκλωβισµό του ψηφοφόρου (και ολόκληρου του Κυρίαρχου Λαού…) εντός µιας φυλακής όπου ο καθένας µπορεί να πει ό,τι του κατέβει στο κεφάλι αλλά έως την εβδόµη βραδινή – ώρα κατά την οποία το πανηγύρι ελευθερίας και η αυταπάτη περί λαϊκής κυριαρχίας τελειώνει και ο κόσµος, από προαυλιζόµενος στα εκλογικά κέντρα των υποψηφίων και τα εκλογικά τµήµατα, επαναµετατρέπεται σε έγλειστος και τηλεοπτικο-αυνανιζόµενος. Ποιά δυνατότητα έκφρασης δίνει η σηµερινή δηµοκρατία σ’ αυτόν που διαφωνεί µε το ίδιο το πολιτικό σύστηµα ή ακόµη και µε την αντιπροσωπευτική δηµοκρατία καθαυτή; Ποιά δυνατότητα συµµετοχής στη λήψη αποφάσεων (που ρυθµίζουν την ίδια του τη ζωή) έχει ο πολίτης, πέρα από τη συµβολική ρίψη ενός κωλόχαρτου σε ένα κουτί, κάθε τέσσερα (ή όσα βολεύει το σύστηµα) χρόνια;

  3. 6:42μμ Επειδή εγώ πέρασα το σχόλιό σου σε ενημερώνω ότι το lb είναι στην διάθεσή σου να αναρτήσει την άποψή σου όχι όμως στα greeklish,δεν φταίνε σε τίποτα οι αναγνώστες μας να ξεστραβωθούν για να διαβάσουν τις σκέψεις σου.Ευχαριστώ

  4. 6.42
    Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι για πιο λόγο κάθεσαι και κράζεις έναν αγανακτισμένο νέο λες και εσύ εισαι κάτι,στη συνέχεια τα βάζεις και με το blog.Η μεγαλύτερη μερίδα κόσμου αγανάκτησε με το δικομματισμό και εσύ τα βάζεις με έναν νεολαίο που απλά δεν βάζει ταυτότητες και χρώματα στους γύρω τους! Αυτή είναι η Ελλάδα μας,διχόνοια ακομα και τώρα!!!

    Tzimakos

  5. 7:00
    kurie tzimako krazw dioti auth h karamela me tous aganaktismenous prepei na teleiwsei. einai meizwnos shmasias na katalavoume oloi oti uparxoun politikes dunameis pou mporoun na anatrepsoun thn katastash. o mhdenismos twn pantwn einai ena fainomeno pou to mono pou kanei einai na enisxuei ton dikommatismo. h pshfos diarturias h to leuko h to akuro mono thetika apotelesmata den mporoun na feroun.

    prepei oloi se auth thn xwra na analavoume epitelous ths euthunes mas.

  6. Μπάρμπα 7:33 είσαι πολύ φανατισμένος ,εκτός θέματος και αστοχος εντελώς.Αλλα η κομουνιστική προπαγάνδα σου έχει κάψει το μυαλό και …δεν ακούει δε καταλαβαίνει…

  7. 7:56
    agori mou den ftais esy. esena se katalavainw apoluta. toso mualo exeis!!!dustuxws nootropies san thn dikia sou exoun ferei thn xwra pou toso agapas sto xeilos tou gkremou.autos eisai autoi oi politikoi sou akshzoun…

    h dhmokratia ths malakias pou o kathenas leei oti tou katevei zei kai vasileuei..

  8. ΕΧΩ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ….ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΤΗΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ , ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ …ΚΑΙ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ , ΘΑΝΑΙ ΚΑΙ ΙΔΙΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ , ΘΑΝΑΙ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΒΓΑΛΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ …..

  9. Πόσο θα ήθελα να διαβάσω τις απόψεις όσων γράφουν greeklish θα μπορούσαν να έχουν κάτι σπουδαίο να πουν αλλά μου είναι δύσκολο να τους παρακολουθήσω. Προτιμώ να μην κουράζομαι να διαβάζω….
    Ήθελα να ήξερα είναι τόσο δύσκολο να πατήσουν alt+shift???

  10. 9:41
    μπορεις να μου εξηγησεις που συμφωνεις με τον συγγραφεα?
    νομιζω πως η παροιμια αν δεν παινεψουμε το σπιτι μας θα πεσει να μας πλακωσει ταιριαζει γαντι.

  11. Αριστερές δημοκρατίες ….. Κατα παραγγελία.
    Αριστεροί που έχουν δικαίωμα να πετάνε γιαούρτια και να κλείνουν εργοστάσια….ενω οι φασιστες δε μπορούν να εκφραστούν.
    Άλλοιμονο σε αυτούς που συνεχίζουν να πιστεύουν ότι οι αριστεροί που μας έμαθαν τι σημαίνει αλληλεγγύη στους μετανάστες στο Πολυτεχνείο…. Ενω στους συνανθρώπους τους δεν δίνουν δεκάρα.

  12. ρε τί πάθαμε σήμερααααααααααα…ανώνυμος έγινα ξαφνικά και με αποκαλούν με αριθμό ;;;..λοιπόν,αφού αφήσω την γκρίνια και την πλάκα,ας συζητήσουμε σοβαρά…πρώτον,τυχαίνει να ξέρω ποιός είναι ο Θ.Β.(εγώ τον προέτρεψα να γράψει την άποψη του και να ανέβει στο μπλογκ)…και ,πίστεψε με,σε επίπεδο ψήφου ή τέλος πάντων,κόμματος,διαφωνώ ριζικά μαζί του…όμως,θεωρώ πολύ σημαντικό ,ένας άνθρωπος που ήταν απολίτικος,να αντιλαμβάνεται,επιτέλους ,ότι ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι…φίλε μου,θεωρώ ότι η δημοκρατία απαιτεί μέγιστη ευθύνη από τον πολίτη πρώτα – πρώτα…όπως και το να δηλώνεις πολιτικοποιημένος…και εξηγώ…τί να το κάνω.πχ,να ψηφίζω (ας πούμε) ΚΚΕ και να είμαι αφεντικό σε μιά επιχείρηση,και δεν κολλάω ένσημα στους υπαλλήλους μου ;;; …στην ουσία,θα είμαι κομμουνιστής ;;; …δε νομίζω…αντίστοιχα,πάντα θεωρούσα ότι υπάρχουν μυαλά σε όλους τους χώρους ,που θα μπορούσαν να προσφέρουν σε μια σωστή διήκηση της πατρίδας…αλλά το πιο δύσκολο,είναι να αλλάξει ο άνθρωπος,φίλε μου…και να σταματήσει να θεωρεί ότι φταίνε πάντ οι άλλοι…ώρες – ώρες απορώ,τόσοι αγανακτισμένοι,που δεν ψήφιζαν (όπως ο Θ.Β.),δεν φέρουν μερίδιο ευθύνης,όσο τουλάχιστον και οι υπόλοιποι ;;;…τις σκέψεις μου λέω,δεν κατηγορώ κανέναν…

  13. 10:26,αν δεν είναι ερώτηση,το συμπέρασμα σου είναι τελείως αυθαίρετο και άκυρο…αν είναι ερώτηση (και απλά δεν έβαλες ερωτηματικό),σου απαντώ ότι ψηφίζω αδιάλειπτα από τα 18 μου..και ποτέ δεν ψήφισα άκυρο ή λευκό…όχι ότι κατηγορώ όποιον το έκανε…απλά,πάντα είχα συνείδηση του τί ψηφίζω…και αν δεν τήρησαν αυτοί που ψήφισα αυτό που έλεγαν,τους κρίνω με την ψήφο μου…όπως οφείλουμε όλοι μας να κάνουμε,πιστεύω…

  14. ΕΧΩ ΡΩΤΗΣΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ "ΓΙΑΤΙ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Ο ΛΑΟΣ ΔΕΙΝΕΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ;;;" ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ…ΕΡΩΤΩ ΠΑΛΙ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΣ;; Η ΞΕΡΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΙ ΕΣΤΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ;;

    ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΙΣΩ ΜΕ ΤΟΝ Θ.Β. ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ. ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ…ΑΣ ΨΗΦΙΣΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ…ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ "ΧΑΒΑΛΕΣ" "ΚΡΑΥΓΕΣ" Η ΠΑΩ ΝΑ ΨΗΦΙΣΩ ΓΙΑ ΝΑ "ΕΚΔΙΚΗΘΩ" ΤΟΝ ΕΝΑΝ Η ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ. ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΤΟ ΜΟΝΟ "ΚΑΚΟ-ΕΚΔΙΚΗΣΗ" ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ.

  15. 2:14, θα συμφωνούσα απόλυτα με το σχόλιό σου αν δεν είχες προσθέσει την πρώτη πρόταση. Και θα σου εξηγήσω αμέσως γιατί:
    1) Δεν θεωρώ ότι τα κόμματα της αριστεράς παίζουν με τους ίδιους όρους (βλέπε χρήματα για προώθηση, τηλεοπτικός χρόνος, ΜΜΕ πρασινογαλάζιων αποχρώσεων, στημένες δημοσκοπήσεις… κτλ κτλ)
    2) Δεν πρέπει να βάζουμε όλα τα κόμματα στο ίδιο τσουβάλι. Άλλη η ιδεολογία και οι πολιτικές θέσεις και απόψεις του ΚΚΕ, άλλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑΣ, άλλη του ΣΥΡΙΖΑ και άλλη της ΔΗΜΑΡ. Αντίστοιχα, το ίδιο ισχύει και για τα κόμματα της δεξιάς.

  16. 9,17
    ΑΣΤΕΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΜΑΛΛΟΝ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΑΝ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΑΣΤΕΙΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΑ!!!!ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΗΛΗ ΠΟΛΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ ΘΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΩ ΣΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ!!!!ΕΓΩ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΟΣΟ ΓΕΛΑΩ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ!!!!!

  17. ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΝΩΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ!!!!!!ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ !!!ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΝΑ ΛΥΠΑΣΑΙ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΤΟΥΣ!ΤΟ ΤΙ ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΜΑΘΩ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΘΕΜΑ!!!!!ΑΝΤΕ ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑΜΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ!!!!!!

  18. εσυ ρε φιλε με τα greeklish,για γραψε το ονομα σου να δουμε ποιοες κρυβεται πισω απο αυτος τους pyrinous logous και τις kritikes σε ατομα που προφανως δεν γνωριζεις!! θα προτεινα στους διευθυνοντες την σελιδα μαλιστανα ειναι υποχρεωτικο να γραφεται το ονομα του καθε σχολιαστη,γιατι στο κατω κατω ''δημοκρατια εχουμε,εκφραζομασθε ελευθερα''

  19. ΜΕ ΠΟΙΑΝΟΥ ΤΙΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ,ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΠΟΛΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΣΕΝΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ (ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΙ ΦΕΡΕΣΑΙ).ΔΕΝ ΜΙΛΑΣ ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ .ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ 12.59 9.01 ΚΑΙ 3.55.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog