Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δέσμευση Αντ. Σαμαρά για διασφάλιση του 13ου και του 14ου μισθού

- Advertisement -

Τη δέσμευση ότι μετά τις εκλογές δεν θα κοπεί ο 13ος και 14ος μισθός ανέλαβε ο πρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας σε συγκέντρωση στη Θήβα, ενώ επανέλαβε ότι τα μέτρα 11,5 δισ. ευρώ του Ιουνίου θα προκύψουν από την περικοπή της κρατικής σπατάλης…

«Θα νικήσουμε γιατί διαφέρουμε από τους άλλους», τόνισε ο Αντ. Σαμαράς, παραθέτοντας τις διαφορές της ΝΔ από τους αντιπάλους της: «Τους έλεγα κόψτε τις σπατάλες του κράτους, εκείνοι όμως έκοβαν μισθούς και συντάξεις», σημείωσε, προσθέτοντας ότι η ΝΔ «ενώνει τους Έλληνες», ενώ «άλλοι όπως το ΠΑΣΟΚ προσπαθούν να σωθούν και άλλοι ποντάρουν στον φόβο και στην οργή του κόσμου».
Ο κ. Σαμαράς έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη της οικονομίας, σημειώνοντας ότι για να αρχίσει η ανάκαμψη χρειάζονται τρία πράγματα: να ξεμπλοκάρουμε τα κοινοτικά κονδύλια, να κάνουμε τολμηρές μεταρρυθμίσεις και να βρούμε στηρίγματα στην Ευρώπη. Επανέλαβε επίσης ότι θα αποκαταστήσει τις πολύ χαμηλές συντάξεις και τα πολυτεκνικά επιδόματα και διαβεβαίωσε θα πάρει μέτρα πραγματικής ανακούφισης των δανειοληπτών.
Επισήμανε ακόμη ότι πρέπει να μπει τέλος στις «σκανδαλώδεις παραγραφές, στο αίσθημα ασυδοσίας και ατιμωρησίας. «Κανείς δεν θα είναι πάνω από το νόμο, οι εκπρόσωποι του λαού και οι αξιωματούχοι των κυβερνήσεων θα πειθαρχούν πρώτοι στους κανόνες νομιμότητας και διαφάνειας. Το παράδειγμα της λιτότητας και της σύνεσης θα το δώσουμε εμείς πρώτοι. Θα ερευνήσουμε το πόθεν έσχες όσων μετείχαν στις κυβερνήσεις από το 1974, όλα στο φως», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Επανέλαβε ότι θα μειώσει σημαντικά τον αριθμό των υπουργείων, θα ορίσει εξωκοινοβουλευτικά στελέχη και θα συγκροτήσει «επιτελική κυβέρνηση και όχι φέουδα προσώπων», ενώ αναφερόμενος στο θέμα της εγκληματικότητας δήλωσε ότι θα βγάλει «τις κουκούλες από όσους καίνε κάθε τόσο τις πόλεις μας». Για την παράνομη μετανάστευση, τόνισε ότι έχει ήδη ξεκινήσει επαφές με τους ευρωπαίους ηγέτες ώστε να υπάρξει κοινή ευρωπαϊκή πολιτική για το ζήτημα.
Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς δικαιολόγησε την απόφαση να μετάσχει στην μεταβατική κυβέρνηση: «Όποιος νομίζει ότι ήταν εύκολο να απομακρύνουμε τον επικίνδυνο κ. Παπανδρέου για να γίνουν εκλογές είναι πολύ γελασμένος. Εκλογές εκείνη την ώρα χωρίς κούρεμα του χρέους σε συνθήκες ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας μπορούσαν να τινάξουν στον αέρα τη χώρα. Εκείνη την ώρα είναι πλέον απολύτως αποδεδειγμένο, ανώτατοι αξιωματούχοι της ΕΕ αδημονούσαν να μας διώξουν από το ευρώ [EUR=X] Σχετικά άρθρα . Μετά την απόφαση του κ. Παπανδρέου για δημοψήφισμα που στήριξε ο κ. Βενιζέλος η Ελλάδα είχε απομονωθεί απ΄ όλους. Αν τα έσπαζα εκείνη την στιγμή πολύ μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού θα ερχόταν μαζί μου, αλλά θα γινόμουν ο ηγέτης μίας χώρας που βάδιζε στην ανεξέλεγκτη χρεοκοπία», σημείωσε.
Εξαπέλυσε ακόμη επίθεση στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας ότι ο κ. Βενιζέλος «γυρνά δεξιά και αριστερά και με κατηγορεί». «Ο τελευταίος που μπορεί να με κατηγορήσει για εξουσιομανία είναι ο κ. Βενιζέλος. Έμεινα 11 χρόνια σπίτι μου γιατί δεν συμβιβάστηκα με την συνείδησή μου, δεν υπερασπίστηκα κάτι που δεν πιστεύω για να παραμείνω μέσα σε όλα όπως κάνει ο κ. Βενιζέλος», πρόσθεσε.
Μίλησε όμως και για την επομένη των εκλογών λέγοντας: «Δεν μπορούν να χωνέψουν ότι το πρώτο κόμμα παίρνει την πρωθυπουργία. Τους καταλαβαίνω. Έχουν άγχος ότι χάνουν την εξουσία».

*naftemporiki

- Advertisement -

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τι να κάνω εγώ τον 13ο και 14ο μισθό όταν θα μου έχετε γ@@@@@ει τους υπόλοιπους 12!!! Αριθμητική πρώτης δημοτικού χρειάζεται για να καταλάβει κανείς ότι η σούμα στο τέλος του χρόνου θα είναι μικρότερη!

  2. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΕΤΑΝΕ ΓΙΑ ΤΟ 13 ΚΑΙ 14 ΜΙΣΘΟ. Ο ΜΗΝΙΑΙΟΣ ΔΕ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ…..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog