Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ανοίγει η διαθήκη του Πινοσέτ

- Advertisement -

Η δικαιοσύνη της Χιλής διέταξε σήμερα να ανοίξει η διαθήκη του Αουγούστο Πινοσέτ, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στα τέλη του 2006, στα πλαίσια της έρευνας για να καθορισθεί πως και από πού απέκτησε την περιουσία του ο αιμοσταγής πρώην δικτάτορας της χώρας και η οποία εκτιμάται ότι φθάνει τα 26 εκατ. δολάρια, τονίζουν σήμερα δικαστικές πηγές…

Δικαστής του διοικητικού δικαστηρίου του Σαντιάγο «διέταξε το άνοιγμα της διαθήκης του Πινοσέτ», η οποία βρίσκεται στα χέρια συμβολαιογράφου στο Σαντιάγο, ο οποίος και οι δύο παρόντες μάρτυρες θα είναι τα μόνα άτομα τα οποία θα παρίστανται στην ανάγνωσή της.

Η οικογένεια του πρώην τυράννου—η χήρα και τα πέντε παιδιά του—δεν θα βρίσκονται στο άνοιγμα της διαθήκης.

Οι οικογένειά του, προκειμένου να αποφευχθούν τα προβλήματα από πιθανές εύνοιες του Πινοσέτ, ουδέποτε άνοιξε το έγγραφο, το οποίο έχει κατασχεθεί από τη δικαιοσύνη.

«Τα παιδιά του δεν έχουν το παραμικρό ενδιαφέρον να ανοίξει ένα έγγραφο το οποίο έχει κατασχεθεί. Επιπλέον, αυτό θα μπορούσε να τους δημιουργήσει προβλήματα, όπως το ενδεχόμενο κάποιος να κληρονομήσει περισσότερα από τους υπόλοιπους, πράγμα που είναι πιθανόν να γίνει», είχε τονίσει η πρωτότοκος κόρη του Λουσία, μιλώντας στον τοπικό Τύπο.

Από τα 26 εκατ. δολάρια, που εκτιμάται η περιουσία του Πινοσέτ, τα 20 εκατ. βρίσκονται κατατεθειμένα σε λογαριασμούς στο εξωτερικό. Το υπόλοιπο τμήμα της περιουσίας του αποτελείται από ακίνητα και καταθέσεις στη Χιλή. Όλα αυτά τα περιουσιακά στοιχεία έχουν κατασχεθεί από την δικαιοσύνη, η οποία ευελπιστεί ότι θα κατορθώσει να τα ρευστοποιήσει κατά το μέγιστο δυνατό ώστε να πληρωθούν οι καθυστερούμενοι φόροι και να καταβληθούν οι πιθανές αποζημιώσεις στα θύματα της δικτατορίας (1973-90).

Η οικογένεια του Πινοσέτ διαρρηγνύει τα ιμάτιά της, ότι βρίσκεται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, και η έτερη κόρη του Ζακελίν είχε αφηγηθεί στα μέσα ενημέρωσης πως είχε χρειαστεί να πωλήσει τα κοσμήματά της και τα έπιπλα προκειμένου να επιβιώσει.

Μετά το θανατό του πρώην δικτάτορα, σε ηλικία 91 ετών, η οικογένειά του αποφεύγει τις κραυγαλέες εμφανίσεις. Ο Πινοσέτ, ο οποίος έφυγε από τα εγκόσμια ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η δίκη του, ουδέποτε καταδικάστηκε για τα εγκλήματά του, ιδίως για τους περίπου 3.000 νεκρούς και αγνοουμένους στη διάρκεια της τυραννίας του.

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog