Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Από πού προέρχοναι οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής;

- Advertisement -

Ενα αχαρτογράφητο πολιτικό σκηνικό, με παραμέτρους τις οποίες μέχρι στιγμής αδυνατεί να διαχειριστεί το λεγόμενο «πολιτικό σύστημα», περιγράφει η δημοσκοπική αποτύπωση των πολιτικών σχηματισμών που κινούνται δεξιότερα (και ως τα άκρα) της μεταπολιτευτικής ελληνικής Δεξιάς…

Τα συνολικά ποσοστά που καταγράφουν οι τρεις πολιτικοί σχηματισμοί, οι οποίοι θεωρείται ότι κινούνται στα δεξιά της ΝΔ (ΛΑΟΣ, Ανεξάρτητοι Ελληνες και Χρυσή Αυγή), συνιστούν για τη χώρα ένα πολιτικό φαινόμενο το οποίο τα παραδοσιακά κόμματα παρακολουθούν και επιχειρούν να ανασχέσουν η προσπάθεια όμως περιορίζεται σε φραστικές μέχρι στιγμής παραινέσεις προς τους πολίτες.

Όπως αναφέρει σήμερα σε δημοσίευμά του το «Βήμα της Κυριακής», η αμηχανία όλων μπροστά στην τάση που αποτυπώνεται είναι εμφανής και επιτείνεται, καθώς η δεξαμενή των ψηφοφόρων των δεξιών σχηματισμών είναι διακομματική, με κύριο χαρακτηριστικό τη διάθεση αποδοκιμασίας των μεταπολιτευτικών κομμάτων.

Μπροστά σε αυτά, η επικινδυνότητα της απενοχοποιημένης ψήφου στην Ακρα Δεξιά (π.χ. Χρυσή Αυγή) είναι κάτι που μέχρι στιγμής έχουν επισημάνει σε ομιλίες και παρεμβάσεις τους τόσο ο κ. Ευ. Βενιζέλος (ο οποίος κάνει λόγο για «κίνδυνο εκφασισμού») όσο και η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία εφιστά τον κίνδυνο ανάπτυξης φαινομένων αντίστοιχων με εκείνα που προέκυψαν από την περίοδο της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης και οδήγησαν στον εθνικοσοσιαλιστικό παροξυσμό. Από την πλευρά του, ο κ. Αντ. Σαμαράς στρέφει τη σχετική κριτική του περισσότερο με απρόσωπες αναφορές κατά του κόμματος του κ. Π. Καμμένου, το οποίο δημοσκοπικά τουλάχιστον του προξενεί το μεγαλύτερο πρόβλημα στην πορεία προς τις εκλογές 2012.

Σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει μέχρι στιγμής, τα ποσοστά που δείχνει να συγκεντρώνει η Χρυσή Αυγή προέρχονται από διαρροές ψηφοφόρων που κατανέμονται λίγο-πολύ ως εξής (με βάση τα αποτελέσματα του 2009): 10% των ψηφοφόρων του ΛΑΟΣ, 5% εκείνων της ΝΔ και περίπου 2% εκείνων που στις προηγούμενες εκλογές δηλώνουν ότι είχαν ψηφίσει ΠαΣοΚ.

- Advertisement -

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Tα αποτελέσματα της διακυβέρνησης συγκεκριμένων κομμάτων τα ζούμε 35 χρόνια και τα βιώνουμε εμείς και τα παιδιά μας. Η ψήφος στη Χρυσή Αυγή, δεν είναι ψήφος διαμαρτυρίας αλλά ψήφος λύσης! Εχουμε θέσεις και συγκεκριμένο πρόγραμμα, αλλά δυστυχώς για κάποιους στο πολιτικό κατεστημένο, είναι αποκλειστικά μόνο πρός όφελος της ΕΛΛΑΔΟΣ και του ΕΛΛΗΝΑ !

    ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ,

    ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

  2. Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΠΟΤΕ Η ΛΥΣΗ,ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΧΕΙ ΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ Ο ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ "ΠΟΛΕΜΟΥ"(ΜΕ Η ΧΩΡΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ)….Μ.Π.

  3. ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΝΑΧΤΙΣΜΕΝΟΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΣΤΟ Δ ΡΑΙΧ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΤΟ Γ ΡΑΙΧ …..ΒΓΑΛΤΕ Κε ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΕ ΤΙΣ ΚΟΥΚΟΥΛΕΣ ΠΕΙΤΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΣΤΕ , ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ,ΑΛΛΑ ΠΑΤΕ ΣΤΑ ΜΟΥΛΩΧΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΦΗΜΕΣ ΝΑ ΨΑΡΕΨΕΤΕ …ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΤΟ ΠΕΤΥΧΕΤΕ ΚΑΠΩΣ ….ΟΜΩΣ ΠΕΙΤΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΣΤΕ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΣΙΜΠΑΝΕ ….

  4. ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΗΤΕ ΜΕ ΤΑ ΜΠΟΥΡΔΕΛΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ 35 ΧΡΟΝΙΑ ΑΣΧΟΛΗΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ Χ.Α.ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΠΗΡΑΞΕ……ΞΥΠΝΗΣΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ!!!!!!!!!!!!!

  5. Μπράβο στην Χρυσή Αυγή. Απο το πουθενα θα ειναι στην βουλη. Οσο περισσότερο λασπη της πετάτε τοσο πιο δυνατη την κανετε. Γιατι να μην μπει στην βουλη στο τελος τελος, να τους δουμε. Αν εχει κατι να πει θα παει μπροστα, αλλιως θα ξαναχαθει. Αλλα αληθεια, δεν καταλαβαινω τον πανικο των ΄ δημοκρατικών΄ Ελλήνων και μιλουν για το μεγιστο κακο αν μπει στην βουλη δηλαδη οι κομουνιστές δεν εχουν βημα; Ωραια δημοκρατια θελετε να ακουγονται οσες φωνες σας κανουν. Στην δημοκρατια πρεπει να ακουγονται ολοι οσοι εχουν κατι να πουν και ψηφιζεις. Τελος δεν θα μπουν στην βουλη με το αν σας αρεσει ή οχι αλλα δημοκρατικα με την ψηφο που το συνταγμα δινει στον καθε Ελληνα

  6. Τα είπαμε ρε παιδιά, όλοι οι απογοητευμένοι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ θα κάνουν την επανάστασή τους και θα ψηφίσουν Χρυσή Αυγή.
    Οι Έλληνες ρε παληκάρια τι σας φταίνε???

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog