Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κατσέλη: Ψήφισα το πρώτο Μνημόνιο λόγω εκτάκτων συνθηκών

- Advertisement -

Η επικεφαλής της Κοινωνικής Συμφωνίας, τόνισε πως η Κοινωνική Συμφωνία θα βάλει ανάχωμα στο μονόδρομο της λιτότητας, της ύφεσης και της ανεργίας και θα προτάξει ένα σχέδιο ανασυγκρότησης εξόδου της χώρας από την κρίση, ενώ τάχθηκε υπέρ μετεκλογικών συνεργασιών με «προοδευτικές δυνάμεις της Κεντροαριστεράς αλλά και ευρύτερα άλλων κομμάτων»…

Η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας χαρακτήρισε «ψευδεπίγραφο» το δίλημμα περί «μνημονίου ή ακυβερνησίας» όπως και το δίλημμα «ευρώ ή δραχμή», τονίζοντας πως η «πολιτική εντός αυτού του μνημονίου δεν μπορεί να υπάρξει» και πως «συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ με συνταγή του μνημονίου θα βαθύνει την κρίση και θα οδηγήσει τη χώρα σε στάση πληρωμών».

Ερωτηθείσα σχετικά με το κάλεσμα που απηύθυνε η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά να ακολουθήσει η ελληνική αριστερά το παράδειγμα της αριστεράς της Γαλλίας, η κ. Κατσέλη είπε ότι «το ΠΑΣΟΚ του Ευάγγελου Βενιζέλου θα πρέπει να ξεκαθαρίσει ποια πολιτική πρεσβεύει, εκείνη που υπέγραψε το μνημόνιο 2 και τη δανειακή σύμβαση ή αυτή που λέει τώρα ότι δεν θα υπάρξουν μειώσεις μισθών και συντάξεων, όταν έχει ο ίδιος υπογράψει».

Η Λούκα Κατσέλη έστρεψε τα πυρά του κατά των κ.κ. Βενιζέλου και Σαμαρά, αναφέροντας ότι η οικονομική πολιτική του δεύτερου μνημονίου και οι «δεσμεύσεις» των δύο αρχηγών «θα οδηγήσουν σε μεγάλη εξαθλίωση τη μέση οικογένεια και αντιστρατεύονται το σκοπό της εξόδου από την χώρα».

Σε αυτό το πλαίσιο, είπε ότι απέστειλε σήμερα επιστολή προς τον διοικητή της ΤτΕ Γιώργο Προβόπουλου, ζητώντας ενημέρωση για τη στρατηγική των τραπεζών αναφορικά με την ανακεφαλαιοποίηση και την ανάγκη ρευστότητας και ρύθμιση χρεών των νοικοκυριών.

Η κ. Κατσέλη υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος και ο τότε υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος, «έδωσαν μάχη οπισθοφυλακής» και τόνισε ότι «το χαμένο έδαφος πρέπει να ανακτηθεί», μέσα από διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους ηγέτες.

Επιπλέον, η πρόεδρος του κόμματος, υπεραμύνθηκε της επιλογής της να ψηφίσει το πρώτο μνημόνιο παραπέμποντας στις «έκτακτες συνθήκες» της περιόδου, αν και είπε ότι έπρεπε να είχε τεθεί από τότε το ζήτημα της αναδιάρθρωσης του χρέους.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog