Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

2 – 3 πράγματα που πιθανότατα δεν γνώριζες για τον Bill Murray.

- Advertisement -

Ο Bill Murray είναι διαφορετικός από τους υπόλοιπους celebrities, και ανέκαθεν διατηρούσε ένα κάπως αινιγματικό προφίλ…

Ο Bill Murray δεν είχε ποτέ του ατζέντη, ούτε μάνατζερ. Αν κάποιος θέλει να επικοινωνήσει μαζί του για μία συνεργασία θα πρέπει να αφήσει μήνυμα στην 0800 γραμμή που διατηρεί, κι αν αυτός ενδιαφέρεται θα τον πάρει πίσω. Παρ΄ όλα αυτά, η καριέρα του δεν πήρε ποτέ την κάτω βόλτα όπως άλλων εμβληματικών κωμικών της γενιάς του (βλ. Dan Aykroyd).

Το 1970 -στα 21 του- καταδικάστηκε για διακίνηση ναρκωτικών, αφού πιάστηκε με 5 κιλά μαριχουάνας μέσα στη βαλίτσα του, στο αεροδρόμιο του O’HARE.  Το χόρτο το πουλούσε στους συμφοιτητές του, για να μπορέσει να αποπληρώσει τα τσουχτερά δίδακτρα του. Σήμερα το ίδιο πανεπιστήμιο, από όπου άρχισαν οι μπελάδες του, τον έχει ανακηρύξει Επίσημο Διδάκτορα Ανθρωπιστικών Επιστημών (Honorary PhD).

bill
[ σκηνή από την ταινία Rushmore, 1998 ]

O Bill Murray δίνει σπάνια συνεντεύξεις.

Το 1984, μετά την μεγαλειώδη επιτυχία των Ghostbusters, ενώ ήταν ο πιο περιζήτητος κωμικός στο Hollywood, και οι κόποι του είχαν επιτέλους αρχίσει να αποδίδουν καρπούς, ο Bill Murray τα παράτησε όλα και έφυγε για 4 χρόνια στο Παρίσι με την γυναίκα του και τον γιό τους.

Ο Bill Murray έχει 6 γιούς, και είναι συνιδιοκτήτης τεσσάρων (!) εφηβικών ομάδων baseball.

Ο Bill Murray είναι η επιτομή του cool…

…ακόμα κι όταν περνάει κρίση μέσης ηλικίας!

bill

Τα τελευταία χρόνια, αρχής γενομένης το 2005 οπότε και διαλύθηκε και ο δεύτερος γάμος του, ο Bill Murray έχει αρχίσει να φέρεται λιγάκι… περίεργα.

Σύμφωνοι, αυτό δεν τον καθιστά και πολύ διαφορετικό, ή έστω πιο cult φιγούρα από τους περισσότερους σταρ του Hollywood, μιας που οι τελευταίοι μας έχουν συνηθίσει σε -τουλάχιστον- περίεργες συμπεριφορές.

Η διαφορά του Bill Murray έγκειται στο γεγονός πώς αντίθετα με τα συνήθη αλλοπρόσαλλα ξεσπάσματα τύπου Mel Gibson και Charlie Sheen, αυτός φαίνεται να ξεπερνάει την κρίση μέσης ηλικίας με περίσσιο στυλ: ο παλιόφιλος ο Bill αρέσκεται να εμφανίζεται σε τυχαία hipster πάρτι κοινών θνητών, και να διασκεδάζει μαζί τους όλη νύχτα!

Για παράδειγμα, λίγα χρόνια πριν, κι ενώ βρισκόταν στην Σκωτία για δουλειά, γνώρισε τυχαία σε ένα μπαρ μία 22χρονη φοιτήτρια που τον πλησίασε με τις φίλες της για ένα αυτόγραφο. Τα κορίτσια τον κάλεσαν για πλάκα – ποιές άλλωστε οι πιθανότητες να δεχόταν- σε ένα εράσμους πάρτι που έκανε ένας φίλος τους στο σπίτι του. Ο Bill Murray δέχτηκε χωρίς δεύτερη σκέψη και τις ακολούθησε.

“Μάντεψε με ποιόν έρχομαι στο πάρτυ”

Όταν έφτασαν, κι αφού δεν είχαν μείνει άλλα καθαρά ποτήρια στο σπίτι, ο Murray άρχισε να πλένει τα πιάτα που είχαν στοιβαχτεί στον νεροχύτη σαν να ήταν το πιο φυσικό πράγμα του κόσμου, κι ήπιε, έπειτα, χαρούμενος βότκα σε ένα φλιτζανάκι του καφέ!

O Bill Murray είναι αστικός θρύλος!

bill

Το ιδιόρρυθμο αυτό lifestyle του ηθοποιού έχει πλέον πάρει θρυλικές διαστάσεις. Υπάρχουν blog μαρτυριών και σελίδες στο ίντερνετ που ασχολούνται αποκλειστικά με τα κατορθώματα του Murray.

O Bill Murray τραγουδάει καραόκε με εντελώς αγνώστους στα μπαρ.

Ο Bill Murray εμφανίζεται απρόσκλητος σε τυχαία σπίτια, όπου και γίνεται η ψυχή του πάρτι.

Ο Bill Murray καλεί για ποτά στο τραπέζι του παρέες φοιτητών.

                             και το καλύτερο απ’ όλα

Ο Bill Murray εμφανίζεται πίσω από ανυποψίαστους ανθρώπους στον δρόμο, τους κλείνει με τις παλάμες του τα μάτια λέγοντας τους “Μάντεψε ποιός είμαι, κανένας δεν πρόκειται να σε πιστέψει” !

Μάλιστα, το 2010, στα πλαίσια του μουσικού φεστιβάλ SXSW που πραγματοποιείται στο Όστιν του Τέξας, ο Bill Murray εμφανίστηκε παρέα με τους Wu-Tang clan  σε ένα τοπικό μπαρ όπου και απαίτησε να πάρει την θέση του μπάρμαν, σερβίροντας όλη νύχτα αποκλειστικά τεκίλα στους θαμώνες- ασχέτως από τι του ζητούσανε!


                                  ——————————–

Αν υπάρχει, λοιπόν, κάποιο κριτήριο για το πόσο καλός κωμικός είναι ένας ηθοποιός, νομίζω οτί θα πρέπει καταρχήν να είναι το κατά πόσο στα σοβαρά παίρνει τον ίδιο του τον εαυτό ή όχι.

Bill F*** Murray!

                                       

 ” I keep it Bill Murray ! “

Εντελώς τυχαία, ανοίγοντας σήμερα το The Daily What, έπεσα πάνω σε αυτό :

Sweatshop Union – Bill Murray song

Οι Sweatshop Union είναι ένα hip hop συγκρότημα από τον Καναδά, που φαίνεται πως αντί να.. το κρατάνε αληθινό ( Keeping it Real), they’re Keeping it Bill Murray!

Ο τελευταίος τους δίσκος ( The Bill Murray EP, 2011) είναι ένας φόρος τιμής στον cult ήρωα.

Το ομώνυμο τραγούδι και βίντεο κλιπ ( σκηνοθ. Stuey Kubrick) είναι μία αναφορά στους ρόλους του Murray, με έμφαση σε αυτόν του καφεΐνομανή στο Coffee and Cigarettes (και αγαπημένου μου).

Serious Delirium
Serious Delirium
bill

Who you gonna call ?
bill

υ.γ : τέλειο – Bill-Murray- μπλουζάκι !

*lifo

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog