Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δείτε τι αποφάσεις πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο Κορινθίων

- Advertisement -

Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κορινθίων, την Τετάρτη 25 Απριλίου 2012, με 28 θέματα στην ημερήσια διάταξη εκ των οπίων τα κυριότερα ήσαν τα εξής:…

  • Λήφθηκε νέα απόφαση για ορισμό του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κορινθίων με την εξής σύνθεση:
Αντώνης Παππάς (Πρόεδρος), Σοφία Λέκκα( Αντιπρόεδρος), με μέλη τους Οικονόμου Γιώργο, Φαρμάκη Γιώργο, Σταματάκη Μάριο, Ζαχαριά Σπύρο, Γιάννου Νικολέτα, Μπαζιωτόπουλο Λεωνίδα (Εκπρόσωπος Τοπικού Συμβουλίου) και τον εκάστοτε Λιμενάρχη.
  • Έγινε αποδοχή χρηματοδότησης 2.620.000 Ευρώ από το ΕΣΠΑ για την κατασκευή νέου Σχολικού συγκροτήματος, Νηπιαγωγείου και Δημοτικού σχολείου στην αναπτυσσόμενη περιοχή του Αγίου Γεωργίου Κορίνθου. Ετσι, σε σύντομο χρονικό διάστημα θ΄ αρχίσει η ανέγερση του δεύτερου σχολείου (μετά το Γυμνάσιο-Λύκειο που ήδη κατασκευάζεται) και έπεται το σχολικό συγκρότημα της Αρχαίας Κορίνθου.
  • Εγκρίθηκε η ίδρυση και λειτουργία Κέντρου Δια Βίου Μάθηση στο Δήμο κορινθίων σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας. Το Πρόγραμμα αυτό θα υλοποιηθεί και στις πέντε δημοτικές ενότητες, καλύπτοντας έτσι τις ανάγκες της περιφέρειας του Καλλικρατικού Δήμου Κορινθίων.
  • Εγκρίθηκε η οικονομική επιχορήγηση των πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων του Δήμου μας για κάλυψη εκδηλώσεών τους.
Οι σύλλογοι αυτοί είναι : Θεατρικός Ομιλος «Βασίλης Ρώτας» (10.000 €), Πολιτιστικός Σύλλογος «Τερψιχόρη»(3.000 €), Πνευματικό Πολιτιστικό Κέντρο Λεχαίου(5.000 €), Πολιτιστικός Σύλλογος Τενέας «Φλαμουριά»(3.000 €), o Τενεάτης Αθικίων (2.000 €) και ο Α.Ο. Λεχαίου ( 1.000 €).
  • Εγκρίθηκε η πραγματοποίηση του 5ου Φεστιβάλ Μαθητικού Θεάτρου στη Κόρινθο, το διάστημα 7 έως 12 Μαΐου, με το ποσό της επιχορήγησης των 4.860 €.
Εγκρίθηκε η διοργάνωση του 3ου Αγώνα δρόμου «Διδασκάλεια 2012» στα Αθίκια, το Σάββατο στις 12 Απριλίου του 2012.
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog