Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Η επίμαχη δήλωση του Α. Τσίπρα και οι αντιδράσεις

- Advertisement -

«Κοιτάξτε, με τον κ. Καμμένο έχουμε πολύ σημαντικές πολιτικές και ιδεολογικές διαφορές. Οι ιδεολογικές είναι γνωστές και η διαδρομή των χώρων είναι γνωστή…

Εάν, όμως, παρόλα αυτά, εμείς, ως Αριστερά, καταθέσουμε την πρότασή μας και χρειαζόμαστε πέντε ψήφους του Καμμένου και έρθει να μας τις δώσει ως ανοχή ή ως στήριξη δε θα τον πετάξουμε, δε θα του πούμε δεν τις θέλουμε, συνεχίστε με το Μνημόνιο όλοι οι υπόλοιποι. Κοιτάξτε, είναι ιστορικές οι στιγμές που ζούμε. Και δεν μπορούμε να λέμε στον ελληνικό λαό ότι το κρίσιμο αυτή την ώρα είναι να επιβεβαιωθεί η δική μας άποψη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας στο tvxs.gr.

Οι αντιδράσεις

«Δεν υπάρχει καμία δυνατότητα κυβερνητικής σύμπραξης με τον Πάνο Καμμένο. Ανήκει στη πολυκατοικία της δεξιάς. Η διαδρομή και οι θέσεις του τον τοποθετούν δεξιότερα της ΝΔ. Μια αριστερή-αντιμνημονιακή κυβέρνηση που θα εξαρτάται από την ψήφο του Πάνου Καμμένου είναι αδύνατο να σταθεί» ανέφερε στο twitter, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Σε σχόλιό του, στον ΑΝΤ1, ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης δήλωσε: «Μας χωρίζει πολιτική και ιδεολογική άβυσσος, έχουμε πρόγραμμα εντελώς διαφορετικό».

- Advertisement -

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. η αποψη του τσιπρα ειναι, ειναι πολυ ενδιαφερουσα. παροτι και ο ιδιος ο τσιπρας διαφωνει σιγουρα με την ιδεα αυτη, εντουτοις σε αυτη την συγκυρια νομιζω οτι η αποψη του ειναι πολυ βασιμη ωστε να διωξουμε μια και καλη της μνημονιακες δυναμεις.

  2. s-spinos:
    Ήθελα να ήξερα εάν ο Τσίπρας έπαιρνε διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, και πήγαινε στη βουλή των Ελλήνων και πρότεινε για ψηφοφορία το όντως αντιμνημονιακό πρόγραμμα του Σύριζα, πόσοι και ποίοι θα ψήφιζαν κατά;;;
    Και εάν οι ψήφοι του Καμένου ή του οποιουδήποτε Καμένου ήταν υπέρ, ο Τσίπρας ή ο όποιος Τσίπρας, θα του έλεγε πάρτους πίσω δεν τους θέλω;;;
    Ας σοβαρευτούμε αν θέλουμε να λυθεί κάτι σε αυτή τη Χώρα.

  3. Δήλωση του Αλ. Τσίπρα. «Οι μέρες της εξουσίας τους είναι μετρημένες»  
    "Όσο πλησιάζει η κρίση του λαού, τόσο τα παπαγαλάκια της διαπλοκής και τα κόμματα του μνημονίου θα ξεδιπλώνουν τον πανικό τους. Γιατί οι μέρες της εξουσίας τους είναι πια μετρημένες. Φοβούνται τη μεγάλη ανατροπή και τη μαζική στήριξη του λαού μας στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.

    Θα ήθελα όμως να επαναλάβω την ξεκάθαρη τοποθέτησή μας για να την εμπεδώσουν. Αγωνιστήκαμε και αγωνιζόμαστε, προεκλογικά, εκλογικά και μετεκλογικά για προγραμματική σύγκλιση και κυβέρνηση συνεργασίας των δυνάμεων της αριστεράς που θα ανατρέψει το μνημόνιο. Δεν υπάρχει δυνατότητα προγραμματικής σύγκλισης προεκλογικά, εκλογικά και μετεκλογικά με δυνάμεις που έχουμε διαμετρικά αντίθετες απόψεις.
    Εντούτοις επαναλαμβάνω και ας τρέμουν ορισμένοι. Μόλις ο ΣΥΡΙΖΑ λάβει διερευνητική εντολή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα απευθυνθεί στις δυνάμεις της αριστεράς και ακόμα και αν δεν συγκεντρώνουμε τη δεδηλωμένη, θα αξιοποιήσουμε τη δυνατότητα που μας δίνει το Σύνταγμα και θα διεκδικήσουμε ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή, προκειμένου η κυβέρνηση της αριστεράς να λάβει την πλειοψηφία της εμπιστοσύνης του Κοινοβουλίου, για να καταγγείλει τη δανειακή σύμβαση και να ακυρώσει το μνημόνιο της καταστροφής.
    Αυτή είναι η θέση μας. Το γνωρίζουν και τρέμουν στην πιθανότητα αυτό το όνειρο για το λαό να γίνει δικός τους εφιάλτης".

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog