Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

«ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. οδηγούν την Ελλάδα στην καταστροφή»

- Advertisement -

«Τα δύο μεγάλα ελληνικά κόμματα, οι Συντηρητικοί και οι Σοσιαλιστές, οι οποίοι εναλλάσσονται επί σχεδόν τέσσερις δεκαετίες στην εξουσία, δεν έχουν οδηγήσει μόνον την χώρα στην οικονομική καταστροφή, αλλά και τα ίδια τους τα κόμματα»…

Αυτό αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, σχολιάζοντας τις κρατικές ενισχύσεις των δύο μεγάλων κομμάτων και τα χρέη τους.

«Ενώ η χώρα έχει ανάγκη περισσότερο από κάθε άλλη στιγμή την εξοικονόμηση χρημάτων, ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία συνεχίζουν να δημιουργούν νέα χρέη», υποστηρίζει η εφημερίδα.

«Η ΝΔ οφείλει ακριβώς 127,6 εκ. Ευρώ. Με έσοδα της τάξης των 17 εκ. κατ’ έτος, ένα είναι βέβαιο: δεν θα μπορέσει ποτέ να αποπληρώσει τα χρέη της. Αλλά και τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ δεν είναι καλύτερα: οι συνολικές εισροές της τάξης των 15,9 εκ. ευρώ πρέπει να καλύψουν χρέη 113,8 εκ. Ευρώ», όπως αναφέρει το δημοσίευμα.

Και συνεχίζει λέγοντας: «Έτσι, καθώς οι εκλογές της 6ης Μαΐου πλησιάζουν, και υπάρχει η ανάγκη για χρήματα, τα κόμματα στρέφονται στο κρατικό ταμείο. Πριν από τη διάλυση του κοινοβουλίου στα μέσα Απριλίου, αποφασίστηκε μία νομοθετική μεταβολή, η οποία θα εξασφάλιζε στα κόμματα έκτακτη ενίσχυση ύψους 29 εκ. ευρώ».

«Θα μπορούσε κανείς να υποστηρίξει ότι οι Έλληνες επιτρέπουν στη δημοκρατία τους να είναι λίγο πιο ακριβή. Εν τω μεταξύ, μέσω των πακέτων βοήθειας συμμετέχουν και οι φορολογούμενοι των άλλων κρατών της Ευρωζώνης στην χρηματοδότηση των κομμάτων στο λίκνο της δημοκρατίας. Αυτό όμως γίνεται χωρίς την θέλησή τους», καταλήγει η Handelsblatt.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog