Στην Αμυγδαλέζα, οι εργασίες για το κέντρο κράτησης μεταναστών μπορεί να συνεχίζονται, ωστόσο, από προχθες έχουν μεταφερθεί στα κοντέινερ οι πρώτοι 56 που εντοπίστηκαν από τις επιχειρήσεις – σκούπα της Αστυνομίας…

Σύμφωνα με το σχέδιο που υπάρχει, θα μείνουν εκεί για κάποιο διάστημα και στη συνέχεια θα επιστρέψουν στην ιδιαίτερη πατρίδα τους αφού τους δοθεί και κάποιο ποσό για να περάσουν κάποιο χρόνο εκεί.

Αυτή την ώρα, ειδικοί φρουροί της ΕΛ.ΑΣ. επιβλέπουν τους λαθρομετανάστες, οι οποίοι παίρνουν φαγητό από ένα catering που τους φέρνει τα απαραίτητα. Στο χώρο βρίσκεται και ένα πυροσβεστικό όχημα καθώς και μία κλούβα της Αστυνομίας σε περίπτωση που κάποιοι επιχειρήσουν να αποδράσουν.

Όπως περιγράφουν πάντως όσοι βρίσκονται εκεί, οι λαθρομετανάστες φαίνεται να μην έχουν καταλάβει τι συμβαίνει αφού δεν μπορούν να ξέρουν για ποιο λόγο φωτογραφίζονται διαρκώς και παραμένουν σε σπίτια που καλύπτονται μόνο από ένα συρματόπλεγμα.

Στο μεταξύ, μόλις οι εργασίες τελειώσουν θα μεταφερθούν συνολικά 1,200 άτομα. Κι αυτό πρόκειται να γίνει μέχρι τις 15 Μαΐου, παρά το γεγονός ότι έχουν ήδη σταλεί εξώδικα από το δήμο της περιοχής.