Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Γνωρίστε τις κυρίες των πολιτικών αρχηγών!

- Advertisement -

Μπορεί μπροστά στα φώτα της δημοσιότητας να είναι οι σύζυγοί τους, λόγω βέβαια και της πολιτικής τους ιδιότητας, όμως ισχύει και εδώ το ρητό που λέει πως πίσω από έναν επιτυχημένο άντρα κρύβεται μια δυναμική γυναίκα…

Εκλογές πλησιάζουν και όλοι ασχολούνται με τους πολιτικούς αρχηγούς. Ποιοι είναι όμως οι «φύλακες-άγγελοί» τους;

Λίλα Βενιζέλου: Γνωρίστηκε με τον Ευάγγελο Βενιζέλο στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Ο 19χρονος φοιτητής Βαγγέλης Βενιζέλος ρίχνει το βλέμμα του σε ένα «πρωτάκι» που τον σταματά στο αμφιθέατρο για να ρωτήσει κάτι. Είναι η φοιτήτρια της Νομικής Λίλα Μπακατσέλου, κόρη Θεσσαλονικιού επιχειρηματία. Από τη μέρα που γνωρίστηκαν και μετά έγιναν αχώριστοι. Όσοι γνωρίζουν τη σύζυγο του Βαγγέλη Βενιζέλου, μιλούν για μια χαμηλών τόνων γυναίκα, που όμως ασκεί με τον τρόπο της τη δική της εξουσία στον δυναμικό πολιτικό. Η Λίλα Μπακατσέλου-Βενιζέλου προτιμά να στέκεται στη σκιά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Δεν είναι η γυναίκα που θα τον συνοδεύσει σε κάθε εμφάνισή του. Η αλήθεια είναι πως η 21χρονη φοιτήτρια της Νομικής Ελβίνα, κόρη του ζευγαριού, είναι σήμερα η σημαντικότερη σύμβουλος στη ζωή του μπαμπά της.

Γεωργία Σαμαρά: Για όσους γνωρίζουν την οικογένεια του πρόεδρου της ΝΔ, είναι βέβαιο ότι είναι το alter ego του Αντώνη Σαμαρά. Ο έρωτάς τους ήρθε ξαφνικά. Ο πρόεδρος της ΝΔ μιλούσε σε οπαδούς του, όταν το βλέμμα του έπεσε πάνω στα καστανά μάτια της Γεωργίας. Η σπίθα άναψε κι ο Αντώνης ζήτησε να του φέρουν όλες τις φωτογραφίες της συγκέντρωσης, για να την εντοπίσει. Ανάμεσα στις 300 και πλέον φιγούρες, ανακάλυψε τη δική της. Λίγο καιρό μετά, ανακαλύπτει το αστέρι του… Δίνουν το πρώτο τους δειλό ραντεβού στο Σύνταγμα. Εκείνος 34 ετών βουλευτής, εκείνη φοιτήτρια στο Πολυτεχνείο και κόρη του βιομηχάνου Άκη Κρητικού. Ο Αντώνης Σαμαράς, δισέγγονος της Πηνελόπης Δέλτα, και γιος του κορυφαίου καρδιολόγου και διοικητή του «Ευαγγελισμού» Κωνσταντίνου Σαμαρά. Η Γεωργία είναι μια γυναίκα με πνευματικότητα, που δεν της αρέσει η δημοσιότητα. Συνεντεύξεις της δύσκολα θα βρει κανείς όσο κι αν ανατρέξει στα αρχεία.

Βένη Καρατζαφέρη: Εικοσιδυάχρονο αγόρι ήταν ο Γιώργος Καρατζαφέρης, πρόεδρος του ΛΑΟΣ, όταν γνώρισε τη Βένια, το 1969. Με τρεις τίτλους καλλιστείων (Μις Ευρώπη, Μακεδονία, Μις Τουρισμός)… στο τσεπάκι, η ξανθιά Βένια δεν άργησε να τον κατακτήσει. Η ίδια περιγράφει τη γνωριμία τους: «Τα τσιγάρα Ματσάγγος έψαχναν μανεκέν, για να μοιράσει τσιγάρα στον κόσμο, τη βραδιά των καλλιστείων. Ο Καρατζαφέρης πήρε τηλέφωνο στη σχολή και απάντησα εγώ. Με το που τον άκουσα, τον κατάλαβα. «Είστε ο κύριος Καρατζαφέρης;» του λέω. Τον άκουγα. Είχε τότε κάθε Σάββατο βράδυ μια εκπομπή στο ραδιόφωνο. Χάρηκε που τον αναγνώρισα. Λίγες μέρες μετά με διάλεξε, και… από τότε είμαστε αχώριστοι». Το ζευγάρι μετρά 43 χρόνια γάμου, που έγινε ένα αυγουστιάτικο βράδυ στο Παλαιό Φάληρο.

Μπέττυ Τσίπρα: Η Μπέττυ Μπαζιάνα και ο Αλέξης Τσίπρας έχουν σχέση από την Α’ Λυκείου. Η Μπέττυ σπούδασε ηλεκτρολόγος μηχανικός. Είναι μαζί σε κοινή πορεία, με τον Αλέξη, τα τελευταία 20 χρόνια, και όταν αποφάσισαν να δημιουργήσουν οικογένεια, ήταν από τους πρώτους που υπέγραψαν το «καινοτόμο» τότε Σύμφωνο Συμβίωσης. Ο Τσίπρας «junior»… είναι αυτή τη στιγμή ο πιο μικρός ψηφοφόρος… του ΣΥΡΙΖΑ, κι η Μπέττυ φροντίζει να τον κρατά σε… απόσταση από την δημοσιότητα.

Φωτεινή Κουβέλη: «Είμαστε μαζί 45 ολόκληρα χρόνια. Είναι ο άνθρωπός μου», λέει στο «Eθνος της Κυριακής» ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Φώτης Κουβέλης, όταν ερωτάται για τη σύζυγό του κ. Φωτεινή. Ερωτεύθηκαν όντας μαθητές στη Β΄Λυκείου, σε ηλικία 16 ετών. Η Φωτεινή Κουβέλη  σήμερα είναι μια διακεκριμένη δικηγόρος, αποφεύγει τη δημοσιότητα. Στηρίζει όμως, όπως λέει ο ίδιος ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, τις πολιτικές του επιλογές και είναι αυτή η πρώτη και σημαντική…συμβουλάτοράς του.

Έλενα Καμμένου: Η Eλενα Τζούλη-Καμμένου, με καταγωγή από την Ικαρία, είναι δυναμική, με εκρηκτικό ταμπεραμέντο. Ο έρωτας τους βρήκε ένα βράδυ πριν από μια πενταετία, στο πλατό εκπομπής. Τον περασμένο Φεβρουάριο, ύστερα από 4 αγόρια, ήρθε η κόρη στο σπίτι τους. «Ο ερχομός της κόρης μας έχει φέρει μεγάλη χαρά. Ο Καμμένος έχει τρελαθεί», είπε η Έλενα.

*gossiptv

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog